سراب نیلوفر کرمانشاه

سراب نیلوفر کرمانشاه ؛ نکاتی که باید بدانید (ویدیو، لوکیشن و PDF)

حدود ۲۰ کیلومتر به سمت شمال غربی شهر کرمانشاه یه دریاچه کوچولو هست به اسم “سرآب نیلوفر”. البته بعضی اوقات اشتباهاً بهش سراب نیلوفر می‌گن، ولی درستش “سرآب نیلوفر” هست. تا دهه ۸۰ شمسی، این دریاچه پر از گل‌های زیبای نیلوفر آبی بوده که تو تابستون غنچه‌ها و برگ‌های نیلوفر از آب بیرون می‌آوَردن و کل دریاچه رو به رنگ و بوی نیلوفر می‌پوشونست.

تبلیغات

 

 

امروزه، اونایی که عاشق طبیعت و مناظر زیبا هستن، با خرید بلیط هواپیما به کرمانشاه میان و لحظات فراموش‌نشدنی رو تو سراب نیلوفر تجربه می‌کنن. واقعاً یه تجربه فوق‌العاده‌ست که هیچ کس نباید از دستش بده.

 

سراب نیلوفر کجاست؟

سراب نیلوفر، یکی از جاذبه های گردشگری کرمانشاه هه! یک مقصد تفریحی خیره‌کننده که هر ساله عشق عکاسا و گردشگرا رو به خودش جلب می‌کنه. به قولی، یه جایی که طبیعت خودش داره نمایش بده. این سراب تو روستای نیلوفره، حدود ۲۰ کیلومتری شمال غرب کرمانشاهه. تو دامنه کوه‌های کماجار و در ابتدای منطقه‌ای به اسم سنجابی واقع شده. واقعاً جای دلپذیریه.

برای رفتن به سراب نیلوفر از شهر کرمانشاه، باید بری تو میدون اصلی شهر، همون میدون آزادی. بعدش وارد بلوار کارگر شو. از اونجا هم بیرون بری به سمت بلوار باهنر. بلوار باهنرت هم به جاده‌ی سراب نیلوفر میرسه. تابلوهای راهنما هم توی جاده به تو نشون میدن که کجا باید بری. قطار یا اتوبوس توی کرمانشاه نداریم، پس بهترین گزینه اینه که یا تاکسی بگیری یا از ماشین خودت استفاده کنی.

 

سراب نیلوفر

 

لوکیشن سراب نیلوفر کرمانشاه

 

تاریخچه سراب نیلوفر

توی تاریخ ۲۷ اسفند سال ۱۳۸۷، سازمان میراث فرهنگی اون کار خوبی انجام داد و سراب نیلوفر رو به عنوان میراث طبیعی ملی ثبت کرد. این کار برای همه ما مهمه، چون نشون می‌ده که باید ازش محافظت کنیم و بهش اهمیت بدیم.

 

تاریخچه سراب نیلوفر

 

بیشتر بخوانید: دنباله دار نیشیمورا

مساحت و عمق سراب نیلوفر چقدر است؟

دریاچهٔ سراب نیلوفر، مساحتی تقریبی حدود ۱۳۳۱ متر مربع داره، دقیقاً مثل بقیه دریاچه‌ها، عمق‌های مختلفی داره. تو بعضی نقاطش به تا ۳۳ متر عمق می‌رسه، اما با این وجود در برابر دریاچه‌های بزرگتر، این دریاچه به حساب کوچک‌تری میاد. باید بگم که تو عمق این دریاچه، غارهای زیرزمینی هم وجود داره، که واقعاً جالبه.

 

مساحت و عمق سراب نیلوفر

 

دلیل نامگذاری سراب نیلوفر کرمانشاه چیست؟

توی کرمانشاه، وقتی به اون چشمه‌های پرآبی که کنارشون حوض بزرگ دارن صحبت می‌کنیم، معمولاً بهشون “سراب” می‌گن. خب، این “سراب” هم یه نام کلیه که برای دریاچه‌هایی استفاده میشه که آبشون از چشمه‌های جلو یا کنارشون تامین میشه.

تو استان کرمانشاه، تعداد زیادی سراب وجود داره، اما سراب نیلوفر یکی از زیباترین‌هاشونه. اونجا گل‌های نیلوفر خیلی مهمن، چون نماد سلطنتی ایران باستان و پاکی و سادگی هستن. سراب نیلوفر به خاطر گل‌های نیلوفرش مشهوره، که بهش میگن “سرآب نیلوفر”، یعنی تو اونجا نیلوفرها به طور واقعی درخشنده‌اند.

 

دلیل نامگذاری سراب نیلوفر کرمانشاه

 

داستان های سراب نیلوفر کرمانشاه

همیشه کنار این دریاچه، جای باورنکردنی دیگه‌ای هم وجود داره، داستانها و اسطوره‌های محلی که از دهه به دهه به ما رسونده میشن. بعضی افسانه‌ها و داستانها واسه این دریاچه وجود دارن که می‌تونید از مردم محلی بخواید که براتون بگن. و از تمام این داستانها، یکی از خفن‌تریناش اینه که در اعماق این دریاچه، یه گنج بزرگ وارث‌نشده قایمه که هیچ کس جز خسرو پرویز، پادشاه مشهور از دودمان ساسانی، بهش نرسیده.

یه چیز دیگه‌ای هم که عجیبه اینه که همیشه تو این دریاچه، افرادی دارن به دنبال گنج می‌گردن. اینجوریه که از دهه به دهه، افرادی هستن که به تلاش برای کشف این گنج مشغولن، ولی با وجود سال‌ها گذشته، هنوز هم هیچ نشونه‌ای از این گنج پیدا نشده.

 

داستان های سراب نیلوفر کرمانشاه

 

بیشتر بخوانید: بهترین جای ایران برای سفر در پاییز

 

خشکسالی سراب نیلوفر

دریاچه سراب نیلوفر، یه وقت‌ها بیشترین گل‌های نیلوفر آبی رو تو تاریخ تا حدود دهه ۸۰ داشت. ولی دهه‌های اخیر با خشکسالی‌های مکرر و حفر چاه‌های غیر مجاز، این دریاچه تبدیل به یه تنها ماسه‌زار شده. این تغییرات دریاچه باعث به خطر افتادن نیلوفرهای آبی شده و به انقراض اون‌ها تهدید وارد کرده.

حفر چاه‌های غیر مجاز یکی از عوامل اصلی خشک شدن دریاچه بوده. اما در سال ۱۳۹۳، با تلاش دکتر کهریزی و تیم او، تونستن نیلوفر آبی رو باززایی کنن و ۲۳۰ بوته از اون رو در دریاچه برگردونن. این کار باعث بهبود وضعیت دریاچه شد.

 

خشکسالی سراب نیلوفر

 

حالا، با بارش‌های اخیر، دریاچه دوباره آب گرفته و نیلوفرهای آبی دارن رشد میکنن، که امیدبخشه. اما هنوز هم به خاطر زمین‌های کشاورزی و حفر چاه‌های غیر مجاز در اطراف دریاچه، خطر نابودی اون وجود داره. از وقتی که این ماجرا شروع شد، حدود ۷ سال گذشته و تعداد نیلوفرهای آبی هنوز به حالت سابق نرسیده.

 

امکانات و تفریحات در سراب نیلوفر

سراب نیلوفر، یه جای خوبه برای وقت گذروندن با خانواده و انجام قایق‌سواری. اطراف دریاچه همه چیز خوب سازی شده و می‌شه اینجا چادر زد و پیک‌نیک کرد.

تو روزهای تعطیل و جمعه‌ها، اینجا خیلی از گردشگرا و خانواده‌ها میان. با توجه به تعداد زیاد آدمای کرمانشاهی که اینجا میان، امکانات خوبی هم داریم، مثل آلاچیق و باربیکیو، نمازخانه، دستشویی، بوفه، نیمکت و پارکینگ.

 

تفریحات در سراب نیلوفر

 

قایق سواری هم واسه تفریح خوبیه. با خرید بلیط می‌تونیم تو قایق‌های پدالی بشینیم و نیلوفرهای زیبای آبی رو از نزدیک ببینیم. ولی حواستون به ایمنی باشه و اگه باد زیاده، از قایق سواری خودداری کنید.

فضای سبز اطراف دریاچه هم خیلی زیباست. می‌تونیم چادر بزنیم و با باربیکیو‌هایی که داریم، خودمونو به یه جشن جوجه ذغالی دعوت کنیم. وقتی کنار خانواده باشیم و اون منظره زیبا رو ببینیم، حس خاصی بهمون دست میاد. پس حتماً یه سر به این دریاچه در کرمانشاه بزنید و وقت خوبی رو با عزیزانتون بگذرونید.

 

تفریحات در سراب نیلوفر

 

بیشتر بخوانید: آبشار اسکندر

 

بهترین زمان برای بازدید از سراب نیلوفر

سراب نیلوفر یه جا خوبه که در همه فصول سال زیبا و جذابه. گلای آبیِ نیلوفر که روی آب دریاچه شناورن، و آب شفاف و ناب دریاچه و چشمه‌ها اطرافش، این دریاچه رو از بقیه جاها متمایز می‌کنن. اگه دوست دارید یه منظره زیبا و پر رنگ از گلای نیلوفر روی آب آبی دریاچه ببینید، بهترین زمان برای سفر به اینجا از اردیبهشت تا تیر ماهه. تو این ماها گلهای نیلوفر به اوج زیباییشون می‌رسن و تماشاچی‌ها رو دیوونه می‌کنن.

 

بهترین زمان برای بازدید از سراب نیلوفر

 

تو نیمه اول سال، پرندگان مهاجر زیادی اینجا حاضرن و زیبایی طبیعتو دوچندان می‌کنن. ولی تو نیمه دوم سال، مگه اینکه گلهای نیلوفر آبی دلتون بسوزه، می‌تونید ریشه‌های زیبای این گلها رو در آب دریاچه ناب ببینید. تو فصل پاییز هم برگهای زرد و نارنجی اطراف دریاچه به منظره‌ی زیبایی اضافه می‌کنن. حتی تو زمستون هم، سراب نیلوفر چیز خودشو داره و تماشای برف و برف‌وبرفی تو این منطقه کوهستانی شگفت‌انگیزه.

 

بیشتر بخوانید: دربند تهران

 

جاهای دیدنی اطراف سراب نیلوفر

  • روستای قزانچی
  • روستای عمرمل
  • منطفه حفاظت شده بیستون
  • زیارتگاه اویس قرنی
  • تالاب هشیلان

 

دانلود به صورت پی دی اف

 

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات پربازدید

سیری در وب