رودخانه سیمره

رودخانه سیمره | اطلاعات کامل + دیدنی های اطراف آن

دره شهر یه شهر قدیمی و خیلی باحاله که تو دل استان ایلام جا خوش کرده. اگه از ایلام به سمت پل دختر بری، بعد از 142 کیلومتر میرسی به دره شهر. این شهر پر از جاذبه های توریستیه که یکی از اونا رودخانه سیمره است که تو این مطلب میخوایم حسابی در موردش حرف بزنیم.

رودخانه سیمره کجاست؟

سیمره یه رود خیلی قدیمیه که تو غرب ایران، از کوه‌های پر برف شمال‌ غرب سرچشمه می‌گیره. این رود یه شاخه از رود کرخه هست و از به هم پیوستن دو تا رود دیگه به اسم‌های قره‌سو و گاماسیاب درست میشه. نقطه شروع سیمره، 25 کیلومتری جنوب شرقی کرمانشاهه. بعد از اون، از شهرهای دره‌ شهر و شیروان چرداول رد میشه و توی یه جایی به اسم پل گاومیشان به رود کشکان می‌ریزه و با هم رود کرخه رو تشکیل میدن.

عکس های رودخانه سیمره ایلام

اسم های رود سیمره

سیمره یکی از پرخروش‌ترین رودخانه های ایران هستش که آبش همیشه گل‌آلوده، اسمش رو هم از همین گرفته. می‌گن سیمره از دو تا کلمه “سی” به معنی سیاه و “مره” به معنی غار و صخره تشکیل شده. چون توی مسیرش از بین غارها و صخره‌های سیاه می‌گذره، بهش سیمره می‌گن.

قدیما به سیمره، اسم‌های دیگه ای هم می‌دادن، مثل اوکنی، گاماسب و یا حتی گاومیش‌آب که یعنی رود بزرگ. توی این منطقه به سیمره، “آب خشمگین” هم می‌گن، چون همیشه پر از شور و هیاهو و خروشه.

جالبه که بدونید سیمره کهن‌ترین رود غرب کشوره و توی این سال‌ها اسم‌های مختلفی روش گذاشتن. مثلا بهش می‌گن رودخانه ملایر، رود گاماسیاب و رود قره‌سو.

قدمت رودخانه سیمره

تو این سال‌ها که باستان‌شناسان دارن توی سمیره کاوش می‌کنن، یه عالمه چیزای جالبی از دوران‌های مختلف پیدا کردن. از بقایای زندگی انسان‌های اولیه و ماقبل تاریخ گرفته تا نشونه‌هایی از دوره کاسی‌ها، اشکانی‌ها، هخامنشی‌ها، ساسانی‌ها و حتی دوران اسلامی. همه این‌ها نشون می‌ده که آب همیشه مهم‌ترین عنصر برای زندگی توی این منطقه بوده. حتی اگه خود سمیره به این قدمتی که می‌گن نباشه. ا اینکه آثار باستانی زیادی پیدا شده، هنوز مشخص نیست که قدمت خود سمیره چقدر باشه.

رودخانه سیمره لرستان

مسیر رودخانه سیمره

سیمره یه رود خفنِ که بیشتر از 700 کیلومتر طول داره. تو مسیرش، از چند تا رود دیگه هم آب می‌مکه و پرآب‌تر میشه. اول سیاه‌آب یا قره‌سو بهش اضافه میشه، بعد از کرمانشاه هم هلیلان، کرند و رودماهی بهش ملحق می‌شن. تو لرستان، سیمره حسابی تو دل کوه و کمر می‌پیچه و از یه بستر سنگی و عمیق رد میشه. تو این مسیر هم چند تا رود دیگه مثل کشکان، غزال‌رود، زال، هرو و خرم‌آباد بهش اضافه می‌شن و حسابی پرقدرت‌ترش می‌کنن. پیشنهاد می کنیم در سفر به این جاذبه طبیعی از جاهای دیدنی کرمانشاه هم دیدن کنید.

توی این مسیر یه آبشار خفن هست که 43 متر ارتفاع و 3 متر پهنا به وجود میاد. دیدن این آبشار توی مسیر رودخانه سیمره حسابی می‌چسبه. راستی توی راه کلی رودخونه‌ی دیگه هم به سیمره وصل می‌شن، مثل سراب کلان، چناره، گنجه، کلم و سیکان.

سیمره یه رود خروشان و پرماجراست که از بلندترین نقطه غرب ایران، یعنی کوه‌های همدان، سرچشمه می‌گیره. تو مسیرش، یه عالمه داستان داره و از جاهای مختلفی عبور می‌کنه. یه بخشی از آب سیمره رو کشاورزا برای آبیاری زمین‌هاشون استفاده می‌کنن، ولی بقیه‌اش راهی یه سفر طولانی میشه و به سمت رود کرخه می‌ره.

مسیر سیمره تموم نمی‌شه و بعد از رسیدن به کرخه، باهاش همراه میشه و با هم به سمت دجله سرازیر می‌شن. البته تو راه یه کم از آب کرخه به هورالعظیم، یه تالاب بزرگ و قشنگ تو شرق دجله، می‌ره و بهش کمک می‌کنه تا سرزنده و شاداب بمونه.

بیشتر بخوانید: رود ارس کجاست

دیدنی های اطراف رود سیمره

دیدنی های رودخانه سیمره

سد سیمره

سد سیمره

یه سد خفن به اسم سیمره ساختن که یه غول ۱۸۰ متری هستش. این سد تقریبا ۷۰۰ کیلومتر جنوب غربی تهران، بین دو تا استان ایلام و لرستان، و ۴۰ کیلومتری شمال غربی دره شهر، روی رودخانه سیمره بنا شده. یکی از چیزایی که سد سیمره رو خیلی جذاب می‌کنه، پرنده‌های مهاجری هستن که به اونجا میان. علاوه بر پرنده‌ها، خود سد و دریاچه هم یه چشم‌انداز فوق‌العاده زیبا به شهر‌های دره‌شهر و بدره داده. هر سال کلی گردشگر به این منطقه میان تا از سد و دریاچه دیدن کنن و یه عالمه آرامش توی طبیعت قشنگ کنار رود سیمره و مناظر بی‌نظیر اطراف سد داشته باشن.

چشمه آب دلفان کاکاوند

چشمه آب گرم کاکاوند

چشمه آب گرم کاکاوند که توی 60 کیلومتری غرب نورآباد، بین دو تا کوه بلند به اسم‌های گله و سفیدکوه قایم شده. این آبگرم یه سوپرایز خفنه که می‌تونی تو دل طبیعت بِرِی و ازش لذت ببری. جالبه که بدونید این چشمه آب گرم دقیقا بین سه تا رودخونه پرآب به اسم‌های گیزه رود، سیمره و گاماسیاب قرار گرفته. یه جورایی میشه گفت که مرز بین دو تا استان لرستان و کرمانشاه هستش.

تنگه شیرز

تنگه شیرز

این تنگه بین استان‌های ایلام و لرستان قرار داره و یه طبیعت بی‌نظیر و بکر داره. اگه از کوهدشت لرستان راه بیفتی، راحت می‌تونی به این تنگه تماشایی برسی. خیلی‌ها می‌گن که تنگه شیرز از قشنگ‌ترین جاهای دیدنی لرستانه. صخره‌های این تنگه یه جوریه که انگار یه نقاش ماهر با حوصله تمام، طرحشون رو روی زمین کشیده. این صخره‌ها میلیون‌ها سال قدمت دارن و تو دل رشته کوه زاگرس جا خوش کردن. نمونه‌های شبیه به این تنگه رو فقط تو چند جای معدود دنیا می‌تونی پیدا کنی. میلیون‌ها سال فرسایش زمین، این صخره‌ها رو به این شکل و شمایل درآورده. به همین خاطر هم به تنگه شیرز و جاهای شبیه به اون تو دنیا، لقب “قدیمی‌ترین موزه‌های طبیعی زمین” رو دادن.

 

سوالات متداول

رودخانه سیمره مرز بین کدام استان های ایران است؟

ایلام، لرستان و کرمانشاه

آب رودخانه سیمره به کجا میریزد؟

تالاب هورالعظیم

رودخانه سیمره از کجا سرچشمه میگیرد؟

کوه گرین مابین الشتر در استان لرستان و نهاوند در استان همدان

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × دو =

مقالات پربازدید