چادر کمپینگ

راهنمای خرید چادر کمپینگ و کوهنوردی (۲۰۲۴)

هیچ فرقی نمی‌کنه که شما یه کوهنورد حرفه‌ای باشین یا فقط بخواین با بچه‌هاتون تو حیاط خونه کمپ کنید. مهمه که بیرون از خونه برید و تجربه کمپ کردن رو با خانواده‌تون به اشتراک بذارید. چادری که برای این سفر انتخاب می‌کنید، واقعا می‌تونه تجربه‌تون رو زیباتر و خاطره‌انگیزتر کنه. هر جا که بخواید برید، یه نوع چادر مناسب وجود داره. مهمه که بفهمید که در چه فصلی از سال می‌خواید برید، چون این تصمیم می‌تونه گزینه‌هاتون رو خیلی تاثیر بذاره. چادرها به سه دسته یک فصله، سه فصله و چهار فصله تقسیم می‌شن، و هر کدوم وقت مناسب خودشون رو دارند. قبل از اینکه با این چادرها آشنا بشی، پیشنهاد میکنم مقاله کمپینگ چیست رو حتما مطالعه کنی تا بتونی اطلاعات بیشتری به دست بیاری.

تبلیغات

انواع چادرهای کمپینگ

چادرهای تک فصل

خب، چادرهای تک فصل وقتی که تابستانه می‌خواهید ازشون استفاده کنید خیلی خوبن. اینا خیلی خنک هستند، چون هوا رو خوب عوض می‌کنن، اما حتماً باید یه چندتا توری یا مش B3 تو در و پنجره‌هاشون داشته باشن، چون مگس‌ها ممکنه در داخلشون بیافتن. حتی یه مگس هم که وارد بشه می‌تونه ازتون آرامش رو بگیره. این چادرها معمولاً ضدآبی نیستن، اما به خورشید خیلی مقاوم‌اند و از شما خوب محافظت می‌کنن. با داشتن پنجره‌های بزرگ و رنگ روشن، هوا داخل چادر خوب تازه می‌مونه.

چادرهای تک فصل کمپینگ

 

چادرهای سه فصل

این چادرهای سه فصلی واقعاً خوبن، از بهار تا پاییز میشه ازشون استفاده کرد. چیز خوبیش اینه که خیلی نسبت به آب مقاومت  داره و حتی یه کم بارش برف رو هم تحمل می‌کنن. یعنی اگه فقط یک چادر دنبال دارید که همه چیز رو بپوشونه و نگران نباشید که با یه بارش برف کوچیک بیدار بشید، این چادرها گزینه‌ی عالی‌ای هستن.

چادرهای سه فصل کمپینگ

 

چادر کمپینگ چهار فصل

چادرهای چهار فصل، همون‌طور که از اسمشون پیداست، در هر فصلی می‌تونند مفید باشن، اما همیشه بهترین انتخاب نیستن. برای مثال، استفاده از چادر چهار فصل تو تابستون ممکنه باعث ناراحتی و گرمای زیادت بشه. این چادرها خیلی مستحکم‌اند و می‌تونند زیر بارش برف سنگین نیز دوام بیارند، حتی خم نمیشن. از طرف دیگه، این چادرها خیلی راحت و گرم هستن و می‌تونند شما رو در برابر سرما و رطوبت حفظ کنند. به همین دلیل، قیمتشون یه کم بالاتره نسبت به چادرهای دیگه، اما ارزش خوبی دارن چون تقریباً مقاومت می‌کنند در برابر هر چیزی.

چادر کمپینگ چهار فصل

 

چادرهای صعود

بیشتر چادرها برای کوهنوردی ها یا مسافرت های کوهستانی طراحی شدند، اما چادرهایی که برای صعودهای طویل به کوه های ارتفاعاتی مثل اورست و قطب جنوب مناسب هستند، خیلی متفاوتند. این چادرها باید مقاومت خاصی داشته باشند، چون در اینجا هوا و شرایط طبیعی به شدت سرد و برفی هستند. باد شدید، برف فراوان و تگرگ از چالش‌هایی هستند که ممکن است با آنها مواجه شوید.

به طور کلی، این چادرها برای افراد عادی به ندرت مورد استفاده قرار می‌گیرند. فقط کوهنوردان و مسافران حرفه‌ای که به قطب جنوب یا به ارتفاعات بالا سفر می‌کنند، نیاز به چنین چادرهایی دارند. قیمت این چادرها نیز بسیار بالاست، اما برای کسانی که در این محیط‌های سخت کار می‌کنند، ارزشمند هستند.

چادرهای صعود کمپینگ

 

چادرهای اضطراری

از نظر فنی، این کیسه‌ها به عنوان چادرها شناخته نمی‌شوند. ولی در واقعیت، به شما در خوابیدن در فضای باز کمک می‌کنند، پس این امر اهمیت دارد. این کیسه‌های خواب به واقعیت از اندازه بزرگتری بهره می‌برند و از مواد قابل تنفس و ضدآب تهیه شده‌اند. بعضی از آنها حتی دارای یک برآمدگی در قسمت سر هستند که به شما امکان تنفس آسان‌تر در آنها را می‌دهد و اجازه می‌دهد تا در حین خواب، به آسمان نگاه کنید یا کتاب بخوانید. فقط کافی است کیسه خواب خود را وارد کنید، زیرانداز آن را گسترش دهید و به رخت‌خواب بروید. این کیسه‌ها شما را از باد، باران و حشرات محافظت می‌کنند.

اینها گزینه‌های عالی برای کوه‌نوردی، رفتینگ و هایکینگ هستند، زیرا اندازه و وزن آنها بسیار مناسب است. همچنین باید به‌یاد داشت که دارای دسته‌بندی‌های مختلف بر اساس آب و هوا و دما هستند، بنابراین در زمان خرید باید به این اطلاعات توجه داشته باشید.

چادرهای اضطراری کمپینگ

 

راهنمای خرید چادر کمپینگ

ظرفیت خواب

اولین مورد اینه که اکثرا چادرها براساس یه بزرگسال با وزن ۶۸ کیلوگرمی دسته‌بندی میشن. اگر اعضای گروهتون خیلی بزرگتر باشن، بهتره یه چادر بزرگتر انتخاب کنید تا احتمالاً بهتر و راحت‌تر جا بیافن. و اگر توی گروهتون بیشتر کودکان یا بانوان با اندام کوچک باشن، ممکنه توی یه چادر سه نفره هم چهار نفر جا بیافن. ظرفیت چادرها بر اساس تعداد افرادی که می‌تونن در اون خوابیدن تعیین شده. این بهترین قسمت این موضوعه که نیازی نیست مثل چادرهای بازاری به این فکر بیفتید و بخواید خودتون حدس بزنید.

یادتون باشه که یه چادر چهار نفره ممکنه برای سه نفر کاملاً مناسب باشه. بهترین روش برای انتخاب چادر، اندازه کف چادره. اگه قدتون بلنده، حتماً ببینید که از یه چادر حداقل ۲۱۵ سانتی‌متری استفاده کنید. یا اگه می‌خواین جز فضای خواب، جا برای کوله‌پشتی و کفش‌ها هم داشته باشید، حتما ابعاد کف چادر رو چک کنید. بنابراین، علاوه بر ظرفیت، اندازه کف چادر هم اهمیت داره.

ظرفیت خواب چادرهای کمپینگ

 

ارتفاع چادر

بهتره ارتفاع چادر رو با توجه به اون چیزی که می‌خوای تو چادر انجام بدی انتخاب کنی. مثلا اگه فقط می‌خوای تو چادر بخوابی و غیره، چادر با ارتفاع بالا که فقط وزن زیادی برات نداره کافیه. ولی اگه می‌خوای وقت زیادی تو چادر بگذرونی، بازی کنی یا حتی لباس عوض کنی، حتما باید چادری با ارتفاع بالا داشته باشی.

یه نکته دیگه اینه که باید قد خودت رو بدونی، هم وقتی ایستاده‌ای و هم وقتی نشسته‌ای. بعد بر اساس این معلومات باید چادر کمپینگ مناسب برات پیدا کنی. برای کمپینگ‌های راحت و بلندمدت، چادرها با ارتفاع بالای ۱۶۵ سانتیمتر عالیه. اما چادرهای کوه‌نوردی بیشتر ارتفاعات زیر ۱۳۵ سانتیمتر دارند، چون معمولا سبک‌ترن و مقاومت بیشتری دارند.

ارتفاع چادر کمپینگ و کوهنوردی

 

تهویه هوای چادر

وقتی می‌گیم تهویه چادر اکثراً فکر می‌کنیم درب یا پنجره‌ای که هوا به چادر وارد شود. اما وقتی همه درب و پنجره‌ها بسته‌اند و حتی پوش دوم چادر هم رویش قرار گرفته باشد، مهم اینه که هوا همچنان بتونه جریان پیدا کنه. اینطوری فضای داخلی چادر خیلی گرم نمی‌شه و ما راحت می‌تونیم نفس بکشیم و بخوابیم بدون اینکه عرق بریزیم.

برندهای خوب چادر همیشه به این نکته توجه می‌کنند. آنها فاصله‌ای بین پوش دوم چادر و خود چادر حفظ می‌کنند و یه دریچه‌ای روی پوش دوم قرار می‌دهند. همچنین بخشی از پوشه اول رو از جنس مش فشرده می‌سازند، تا هوا بتونه از طریق این دریچه و از پایین پوش دوم وارد چادر بشه. اینطوری هوا همیشه تازه می‌مونه و ما می‌تونیم لحظات خوبی رو در طبیعت سپری کنیم.

تهویه هوای چادر کمپینگ

 

ابعاد بسته بندی چادر

یکی از مسائل مهمی که باید نگاه کنید، حجم “بسته بندی” چادره. این یعنی وقتی که شما چادر رو جمع می‌کنید و می‌خواید توی کیف حملش بذارید، چه قدر فضا می‌گیره. هر چادری می‌تونه توی این مورد تفاوت زیادی داشته باشه.

یه نکته مهم که باید در نظر بگیرید اینه که حجم کم بسته بندی به طور معمول به قیمت بالاتری همراهه. حالا در مورد سبک چادر هم صحبت کنیم. سبک چادر بیشتر به بسته بندی ارتباط داره. ببینید، اگه چادر شما فنری باشه، یه فضای دایره‌ای بزرگ به خودش اختصاص می‌ده. اما اگه چادر اتومات باشه، ابعاد بسته بندیش حدوداً ۸۰ در ۱۵ در ۱۵ سانتیمتر خواهد بود. اما چادرهای عصایی به طور کلی بسته بندی کوچیکتری دارند و ابعادی حدوداً ۶۰ در ۱۵ در ۱۵ را به خودشون اختصاص می‌دهند.

 

اسکلت چادر

خب، چادرها رو می‌شه به پنج دسته تقسیم کرد. اولیش چادرهای فنریه که خیلی ارزونن وزنشونم کمی سنگینه، ولی خیلی جاگیر و کاربردی اند.

بعد دسته دوم، چادرهای عصایی هستن. اینا خیلی کم حجم و سبک اند، مدلهای ارزونش اسکلت فایبرگلاس دارن و مدلهای حرفه‌ایش اسکلت آلومینیومی.

حالا دسته سوم، چادرهای اتوماتیک. اینا وقتی یک اهرم حرکت می‌کنه، خودشون سرپا میشن. پایه‌هاشون عموما از فایبرگلاسه، ولی مدلهای بزرگشون فلزی.

دسته چهارم، چادرهای بادی. اینا مخصوصا برای چادرهای بزرگ استفاده میشن، چون وزن چادر خیلی کم میشه و انعطاف‌پذیری بیشتری دارن.

آخریش چادرهای خیمه‌ای هستن، که از یک یا دو ستون فلزی استفاده می‌کنن و برپاشدنشون اغلب با طناب و میخ انجام میشه.

اسکلت چادر کمپینگ

Related Posts

دیدگاه‌ها 1

  1. Aylin می‌گوید:

    عالیه
    مرسی بابت اطلاعات خوبتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *