موزه آیینه و روشنایی یزد یا همون قصر آیینه، یکی از جاهای دیدنی و جذاب این شهر باستانی‌ هستش. این موزه تو سال ۱۳۷۷ راه‌اندازی شد و یه سال بعدش هم به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد. وقتی وارد این موزه می‌شی، اولین چیزی که توجهت رو جلب می‌کنه، هنرمندی بی‌نظیر معمارانش هست. گچ‌بری‌های قشنگ، آینه‌کاری‌های خاص و نقش‌ونگارهای خیره‌کننده، به همراه درهای چوبی مشبک، همه و همه نشون‌دهنده هنر و ذوق ایرانی‌هاست. با مجله گردشگری همراه باش تا بیشتر درباره موزه نور و روشنایی بدونی.

موزه آیینه و روشنایی کجاست؟

برای بازدید از این موزه، اول باید به یزد سفر کنی و خودت رو برسونی به میدان شهدای محراب. موزه نور و روشنایی یزد، یه جاذبه خیلی باحاله که توی خیابون آیت‌الله کاشانی قرار داره و درست رو به‌روی پارک هفتم تیر، یکی از بزرگ‌ترین و زیباترین پارک‌های یزد قرار گرفته. این موزه که به عمارت قصر آیینه هم معروفه، مکانی فرهنگی و موزه‌ای حساب میشه که به نمایش زیبایی‌های نور و روشنایی می‌پردازه.

لوکیشن موزه نور و روشنایی روی نقشه

محوطه موزه آیینه و روشنایی

تاریخچه موزه آیینه یزد

تاریخ ساخت این موزه برمی‌گرده به دوران پهلوی اول. این عمارت رو رضا صراف‌زاده، یکی از تاجرای معروف یزدی، در سال ۱۳۲۰ هجری شمسی به عنوان مهمانسرای خصوصی ساخت. بعد از انقلاب، این مکان به سازمان بسیج مستضعفین رسید و چند سال بعد به موزه تبدیل شد. از سال ۱۳۷۷، این موزه به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری یزد ثبت شده و سال ۱۳۷۸ هم به فهرست آثار ملی کشور اضافه شد. این ساختمون با مساحت ۸۳۷ متر مربع وسط یک باغ سرسبز و بزرگ به وسعت ۸,۱۷۴ متر مربع قرار داره. با اینکه شاید این بنا به اندازه بقیه جاهای دیگه یزد قدمت نداشته باشه، اما شکوه و هنری که توی ساختش به کار رفته، واقعاً تحسین‌برانگیزه. حالا این موزه به عنوان یکی از مراکز فرهنگی مهم یزد شناخته می‌شه و معمولاً برای نمایشگاه‌های هنری مثل نقاشی و عکاسی هم ازش استفاده می‌کنن.

داخل موزه نور و روشنایی یزد

معماری قصر آیینه یزد

موزه نور و روشنایی با معماری منحصر به فردش که ترکیبی از سبک‌های سنتی ایرانی و اروپایی هست، واقعا دل آدم رو می‌بره. وقتی به این موزه می‌رید، اول از همه باغ سرسبز و دل‌انگیز اون توجه شما رو جلب می‌کنه. بعد از باغ، به بنای شگفت‌انگیز موزه می‌رسید که حدود ۸ هزار متر مربع وسعت داره و با حیاط و استخر بزرگش، یه جای خوب برای آرامش و زیبایی هست. داخل موزه، اتاق‌های مختلفی مثل اتاق خواب، شاه‌نشین و حوض‌خانه وجود داره که هر کدومشون با گچ‌بری‌های ظریف و آینه‌کاری‌های خاص تزئین شدن. بخصوص حوض‌خونه که بزرگ‌ترین اتاق موزه هست و حوض سنگی وسطش قرار داره. این حوض به قدری زیباست که خیلی از بازدیدکننده‌ها رو مجذوب خودش می‌کنه و می‌شه گفت قلب تپنده‌ی موزه به حساب میاد. نکته‌ای که موزه قصر آیینه رو متمایز می‌کنه، دیوارها و سقف‌های آینه‌کاری شده‌اش هست که نور رو به زیبایی در فضا پخش می‌کنه. این نورهای رنگی که از پنجره‌های مشبک و درهای چوبی به داخل میاد، فضایی رویایی و شگفت‌انگیز رو به وجود میاره. همینطور گچ‌بری‌های سقف و دیوارها به قدری هنرمندانه و زیبا هستن که هر توجه هر بازدیدکننده‌ای رو جلب میکنه تا بیشتر به جزئیاتشون دقت کنه.

آثار دیدنی موزه نور و روشنایی یزد

موزه آیینه و روشنایی با چند رواق به نام‌های جالبی مثل خمسه، عتیق، نور و افرنگ، فضای خیلی خوب برای علاقه‌مندان به تاریخ و هنر فراهم کرده. توی اینجا می‌تونید اشیای تاریخی مثل آثار خطی قدیمی، سکه‌های قاجاری، تمبرهای صد ساله و حتی انواع اسلحه و قفل رو ببینید. اما جذاب‌ترین بخش این موزه، مجموعه‌ای از آثار مربوط به نور و روشناییه. انواع آینه، چراغ، کبریت و… که واقعاً چشم‌نوازند. از بین این‌ها، چراغ‌های آویزی و پایه‌دار واقعاً توی ذوق می‌زنن! جالب اینجاست که سوخت این چراغ‌ها هم تنوع زیادی داره و از پیه‌سوز و شمع‌سوز گرفته تا گازسوز و برق‌سوز. این چراغ‌ها تاریخی خیلی طولانی دارن و حتی بعضی از پیه‌سوزها به دوران ساسانیان برمی‌گردن. نکته جالب دیگه اینکه موزه به فکر نابینایان هم بوده و با خط بریل توضیحات رو ارائه داده تا این عزیزان هم بتونند از زیبایی‌های موزه لذت ببرند.

بازدید موزه آینه و روشنایی یزد

ساعت بازدید موزه آیینه و روشنایی

موزه همه روزه به جز شنبه‌ها از ساعت ۹ صبح تا ۱۹:۴۵ بازه. بهتره قبل رفتنت به شماره 38240010-035 زنگ بزنی تا از بازبودنش مطمئن بشی.

قیمت ورودی موزه نور و روشنایی یزد

برای ورود به این موزه باید بلیط بخری که برای ایرانی‌ ها ۳۴ هزار تومنه و برای خارجی ها ۵۰۰ هزار تومنه. اگه یکی از اعضای خانواده‌تون دانشجو باشه یا به سازمان‌های خاصی مثل سازمان مستضعفان وابسته باشه، بلیت ورودی‌تون 25 هزار تومن کمتر می‌شه.

مرورها و نظرات مردم درباره موزه آیینه و روشنایی یزد

  • این موزه نظر خیلی‌ها رو جلب کرده و به عنوان یه مکان دیدنی و خاص توی یزد شناخته میشه. مردم می‌گن محیط موزه خیلی زیبا طراحی شده و برخورد پرسنل هم واقعاً محترمانه و دوستانه است. این یکی از نکاتییه که باعث میشه بازدیدکننده‌ها احساس راحتی کنن.
  • یکی از مزایای موزه، محوطه بیرونی قشنگ و وجود درخت‌های شمشاد و جایگاه‌های پیاده‌رویه. به همین خاطر، بازدیدکننده‌ها می‌تونن بعد از دیدن موزه، توی این فضا استراحت کنن. یه نکته جالب اینه که موزه بافت تاریخی خودشو حفظ کرده و امکان عکاسی هم وجود داره، که این برای بسیاری از مردم خیلی جذاب بوده.
  • اما نکته‌ای که باید بهش توجه کنید اینه که ورود کیف و کوله به داخل موزه ممنوعه و باید وسایلتون رو داخل کمدهایی که توی ورودی هست بذارین. اگه می‌خواید بازدیدتون کیفیت بالایی داشته باشه، پیشنهاد میشه که از راهنماها بخواید که نه فقط توضیحات بلکه تفسیر پشت هر شی رو هم به شما بگن. این کار باعث میشه که تجربه‌تون از موزه بهتر بشه.
  • در مورد هزینه‌ها هم طبق گفته مردم قیمت بلیط ورودی نسبت به جاهای دیگه این شهر یکم بالتره. همچنین، بعضی از بازدیدکننده‌ها به این نکته اشاره کردن که اگر روزهای پربازدید مثلاً عید به موزه برید، بوفه‌ها هم باز هست و می‌تونید از غذاها و نوشیدنی‌ها استفاده کنین.

موزه قصر آیینه یزد

جاهای دیدنی نزدیک موزه قصر آیینه یزد

نام مکان فاصله حدودی از موزه نور و روشنایی یزد
موزه خودروهای تاریخی و دست ساز یزد 82.9 m
پارک هفت تیر یزد 122.5 m
گنجینه سنگ یزد 167.6 m
کوچه مازاری‌ها یزد 928.2 m
موزه تاریخ طبیعی یزد 1.8 KM
آتشکده یزد 2.7 KM
موزه مارکار یزد 3 KM
میدان امیر چخماق 4.1 KM
مسجد جامع یزد 5 KM
مدرسه ضیائیه (زندان اسکندر) 5.4 KM
خانه لاری ها یزد 5.5 KM
باغ دولت آباد یزد 7 KM
تالاب پساب یزد 19 KM

 

 

 

 

 

به این مطلب رای دهید
Shares:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *