معدن نمک گرمسار یکی از جاهای دیدنی سمنان، حوالی شهر گرمسار قرار گرفته و جزو قدیمی‌ ترین و بزرگ‌ترین معادن نمک ایرانه. اینجا یه تونل بزرگ پر از دیواره‌های کریستالی و قندیل‌های نمکیه که زیباییش آدمو مبهوت می‌کنه. نور که بهشون می‌تابه، یه درخشش خاصی پیدا می‌کنن. هر چی جلوتر بری، دیوارهای معدن از طوسی تیره به سفید براق تغییر رنگ میدن که نشون‌دهنده زمان حفر اون قسمته. شاید برات جالب باشه بدونی که این غار نمکی گرمسار یکی از خاص‌ترین معادن نمک جهانه! خلوص نمکش بالای ۹۸ درصده، یعنی از بهترین نمک‌های طبیعیه که تو صنایع مختلف ازش استفاده می‌شه. علاوه بر این، شکل و ساختار منحصر به‌ فردش باعث شده که گردشگرای زیادی از سراسر ایران و حتی کشورهای دیگه به اینجا بیان.

بازدید از معدن نمک گرمسار
منبع عکس: گوگل مپ

معدن نمک گرمسار کجاست؟

معدن نمک کوهدشت حدود 30 کیلومتری روستای پاده قرار گرفته. این منطقه به اسم “سر دره” معروفه. توی وسط سر دره، این دریاچه و غار نمک هست که می‌تونی بری ببینی.

در واقع میشه گفت تقریباً ۱۵ کیلومتری غرب گرمسار و حدود ۹۰ کیلومتری تهران قرار داره. گرمسار حدود ۱۱۷ کیلومتری تهران قرار داره. اگه می‌خوای با ماشین شخصی از تهران یا شهرهای اطراف بری، باید به جاده جدید قم-گرمسار بری و از اونجا وارد جاده مخصوص معدن نمک بشی تا به روستای پاده برسی.

لوکیشن معدن نمکی گرمسار روی نقشه

معدن نمک گرمسار سمنان
منبع عکس: گوگل مپ

مسیر دسترسی به غار نمکی گرمسار

اگه می‌خوای به تونل‌های نمکی گرمسار بری، اول باید خودتو به شهر گرمسار برسونی. این تونل‌ها تو جاده ایوانکی-گرمسار قرار دارن. وقتی از ایوانکی رد می‌شی، می‌تونی تپه‌ها و گنبدهای نمکی رو ببینی. حدود ۵۰۰ متر قبل از خروجی آزادراه قم-گرمسار، یه خروجی سمت راست هست که باید واردش بشی تا به معدن نمکی کوهدشت برسی. مسیر آسفالته‌ست و تا نزدیکی ورودی غار می‌تونی با ماشین بری. از ماشین که پیاده شی، حدود ۵ دقیقه پیاده‌روی تا ورودی غار داری.

برای رفتن از تهران به گرمسار، دو تا مسیر داری:

  • برو بزرگراه نواب صفوی و بعدش از بزرگراه امام رضا (ع) به پاکدشت برو. از اونجا مسیر رو به سمت ایوانکی ادامه بده تا به گرمسار برسی. این مسیر حدود ۱۱۴ کیلومتره و تقریباً یک ساعت و نیم طول می‌کشه.
  • از بزرگراه نواب صفوی به آزادراه خلیج فارس برو و بعدش وارد بزرگراه رباط کریم-حسن‌آباد شو. بعدش از آزادراه حرم تا حرم استفاده کن تا به گرمسار برسی. این مسیر حدود ۱۶۸ کیلومتره و تقریباً دو ساعت زمان می‌بره.
دریاچه نمک گرمسار
منبع عکس: گوگل مپ

مشخصات تونل نمک گرمسار

وقتی از بیرون به این معدن نگاه می‌کنی، شبیه یه کوهه، اما وقتی واردش می‌شی، راهروهای پیچ در پیچ و سرستون‌های بلندی رو می‌بینی که ارتفاعشون به ۱۲ متر می‌رسه. یکی از جذابیت‌های این معدن، غارهای نمکی با ستون‌های بلند و قندیل‌های نمکیه که مثل نیزه از سقف آویزون شدن و هر کدوم شکل و رنگ خاص خودشون رو دارن. وجود املاح معدنی مختلف باعث شده تا گنبدهای نمکی با رنگ‌های متنوعی توی این معدن به وجود بیان.

تو بعضی قسمت‌های غار، حوضچه‌های آبی وجود داره که بعضیا معتقدن شنا کردن توشون خاصیت درمانی داره. یه سریا هم میگن شنا کردن یا شستن دست و صورت تو حوضچه‌های نمکی این غار به‌ خاطر املاح زیادشون ممنوعه، چون ممکنه باعث خارش، سوزش و قرمزی پوست بشه. همچنین، خیلی‌ها برای مدیتیشن و آرامش به اینجا میان، چون بودن توی محیط نمکی رو آرامش‌بخش می‌دونن.

غار نمکی معدن نمک گرمسار
منبع عکس: گوگل مپ

بهترین زمان سفر به معدن سنگ نمک گرمسار

اگه قصد داری به معدن نمک گرمسار سر بزنی، بهتره بهار و پاییز رو انتخاب کنی. تو تابستون هوای این منطقه گرم می‌شه و ممکنه پیاده‌ روی برای رسیدن به معدن یکم سخت باشه. تابستونا بهتره صبح زود و یا نزدیک غروب برید، چون دمای هوا توی روزهای گرم تابستون ممکنه اذیتتون کنه. زمستون هم می‌تونید برید، اما به خاطر سرمای شدید و بارندگی های بهویی، باید لباس گرم و تجهیزات مناسب با خودتون ببرید تا راحت باشید.

 

با اینکه استان سمنان آب‌ و هوای نیمه‌ مرطوب و گرمی داره، اما داخل معدن نمک گرمسار توی تمام طول سال خنک و همراه با وزش باد ملایمه. یادت نره که حتماً یه چراغ قوه قوی همراهت باشه، چون بعضی از بخش‌های تونل تاریکه و برای دیدن جزئیات باید نور بیشتری داشته باشی.

مسیر معدن نمک گرمسار
منبع عکس: گوگل مپ

اقامت در نزدیکی دریاچه نمک گرمسار

خوشبختانه مکان‌های زیادی برای اقامت دارید که می‌تونید بسته به سلیقه و بودجه‌ تون انتخاب کنید.

تو گرمسار چند تا هتل هست که امکانات خوبی دارن. مثلا هتل سنتی ستاره کویر که فاصله‌ش ۲۷ کیلومتر از غار نمکه و جای خوبی برای اقامته. هتل شهر آفتاب گرمسار هم هست که امکانات رفاهی خوبی داره.

اگه دنبال یه تجربه محلی و سنتی هستید، اقامتگاه‌های بوم‌گردی خیلی مناسبن. برای مثال، اقامتگاه بوم‌گردی کهن سرای کیهان تو روستای سنرد گرمسار، محیطی خوبی داره و می‌تونید یه شب آرامش‌بخش تو دل طبیعت بگذرونید.

اگه اهل طبیعت هستید، کمپینگ نزدیک غار نمکی و پارک ملی کویر می‌تونه یه گزینه عالی باشه.

پیشنهاد میکنم از قلعه سارو سمنان هم حتما دیدن کنید.

معدن نمک ابی گرمسار
منبع عکس: گوگل مپ

مرورها و نظرات مردم درباره تونل نمکی گرمسار

  • نمک‌های صورتی و آبی که خیلی هم معروف هستن، توی این معدن پیدا می‌شن و واقعا جذابن. اما نمک‌های دیگه‌ای مثل سیاه و سفید هم در دسترس هست که به جذابیت این منطقه اضافه میکنن. منظره و سکوت اینجا خیلی جالب و آرامش‌بخش توصیف شده.
  • خیلی از بازدیدکنندگان اشاره کردن که بهتره آخر هفته‌ها نیاید چون خیلی شلوغ میشه. خانواده‌ها با هندوانه و گاز پیکنیکی میان و اطراف غار شلوغ میشه. برای کسایی که میخوان تجربه آرومتری داشته باشن، روزهای وسط هفته پیشنهاد میشه.
  •  بعضی‌ها گفتن که غار نمکی طبیعتا غار نیست بلکه یه معدن نمک متروکه‌ست و به همین خاطر خیلی از قسمت‌ها ممکنه به راحتی قابل دسترسی نباشه. مسیر اصلی برای رفتن به معدن بسته شده و باید از یه جاده خاکی حدود ۱۰ دقیقه پیاده‌ روی کرد.
  • متاسفانه در اطراف دریاچه و غار زباله زیادی ریخته شده. همچنین از نظر امکانات، آنتن موبایل نزدیک غار قطع میشه و باید بدون تماس با دنیای بیرون از این منطقه لذت ببرید.
معدن نمک عظیم گرمسار
منبع عکس: گوگل مپ

جاهای دیدنی نزدیک به غار نمکی گرمسار

جاذبه گردشگری فاصله حدودی از معدن سنگ نمک گرمسار
امامزاده اسماعیل (ع) و شمس الدین (ع) 10.7 KM
قله کلرز 12.4 KM
آب انبار مسیر امامزاده اسماعیل و شمس الدین 12.5 KM
کوه اژدها 15.6 KM
دشت 16.6 KM
آب انبار ناسار 16.6 KM
آب انبار گرمسار 17.2 KM
خانه تاریخی باقری ها (موزه اقوام) 17.3 KM
کارخانه پنبه (باغ موزه علم و صنعت) 18.3 KM
قلعه استاناوند ناروهه 21.9 KM
منطقه نمونه گردشگری بنه کوه 25.8 KM
امامزاده علی اکبر 27.6 KM
منطقه گردشگری بهورد 30.6 KM
امامزاده سلطان شاه نظر 30.9 KM
روستای قلعه بلند 33.6 KM
دریاچه آهنک فیروزکوه 41.6 KM
5/5 - (1 امتیاز)
Shares:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *