غار دانیال یکی از اون جاهایی هست که اگه اهل طبیعت‌گردی و غارنوردی باشی، حتماً باید یه بار هم که شده بری ببینی. این غار یکی از جاذبه های گردشگری مازندران و نزدیک به سلمانشهر قرار داره و از غارهای خیلی خاص و زیبا تو کشورمون به حساب میاد. غار آبی دانیال با طول تقریبی ۲۱۵۸ متر و عمق حدود ۷۴ متر، دومین غار بزرگ رودخانه‌ ای ایران بعد از غار قوری‌ قلعه توی کرمانشاهه. جالب اینجاست که داخلش استلاگمیت‌ها و استلاکتیت‌هایی پیدا می‌کنی که میلیون‌ها سال قدمت دارن و هر سانت ازشون حدود ۱۰۰ سال طول می‌کشه که شکل بگیرن.

غار دانیال چالوس
منبع عکس: گوگل مپ

غار دانیال کجاست؟

غار آبی دانیال، یکی از جاذبه‌های کمتر شناخته‌شده ایران، توی رشته‌کوه‌های البرز و نزدیک روستای دانیال استان مازندران، شهرستان سلمانشهر قرار داره. فاصله کرج تا این جاذبه 194 کیلومتره و حدود 2 ساعت و نیم طول میکشه. بخاطر همین خیلیا به عنوان غار دانیال کرج هم میشناسنش.

لوکیشن غار دانیال روی نقشه 

ورودی غار دانیال
منبع عکس: گوگل مپ

مسیر دسترسی به غار دانیال

برای رسیدن به غار آبی دانیال باید اول خودتون رو به سلمانشهر برسونید. از اونجا، مسیر به سمت روستای دانیال خیلی سخت نیست. وقتی از چالوس به سمت تنکابن میرید و از کنار هتل قو عبور می‌کنید، یه بلوار خیلی قشنگ از وسط شهر جدید سلمانشهر می‌گذره و می‌رسید به روستای دانیال. این مسیر حدود پنج کیلومتره. وقتی به آخر روستا رسیدید، قبل از اینکه شیب شروع بشه، یه جاده فرعی هست که سمت چپ میره، وارد این جاده بشید و ادامه بدید تا آخرین ویلا. بعد از اینجا، از ماشین پیاده می‌شید، یه رودخانه توی پایین دستتون می‌بینید که باید از اون عبور کنید. بعد از رودخانه، باید از سمت چپش مسیر رو تا رسیدن به دومین انشعاب ادامه بدید.

حالا وقتی به دومین انشعاب رسیدید، باید مسیر سمت چپ رو بگیرید و به سمت بالا برید، به‌طوری‌که یه دیواره سفید رنگ جلوی شما باشه. دهانه غار دقیقا زیر این دیواره قرار داره و رو به شمال غربی هست. از اینجا به بعد باید نیم ساعت تا یک ساعت جنگل‌نوردی کنید. این بخش از سفر کلی هیجان و لذت بهتون می‌ده. البته باید بدونید که علائم و تابلوهای راهنما توی این مسیر نیست، پس اگر به جی‌ پی‌ اس و فناوری‌های دیگه تسلط ندارید، حتما از راهنمایی مردم محلی کمک بگیرید.

نمای داخل غار دانیال
منبع عکس: گوگل مپ

مشخصات غار آبی دانیال

داخل غار، شما با حوضچه‌ها و آبشارهای کوچیک مواجه می‌شید و باید آمادگی جسمانی خوبی داشته باشید چون عبور از این قسمت‌ها سختی‌هایی داره. دهانه غار توی ارتفاع ۱۶۰ متری از سطح دریا قرار داره و دمای داخلی اون در طول سال تقریباً ثابت و حدود ۲۳ درجه سانتی‌گراده. آب غار از چندین چشمه کوچک تأمین میشه که جریان رودخانه‌ای در داخل غار به وجود میارن. این آب کاملاً زلال و از نظر املاح دارای درصد پایینیه و قابل شربه. عمق آب توی بیشتر بخش‌های غار کمتر از یک متره، اما توی یه سری قسمت‌ها، مخصوصا در زمان بارندگی، عمق آب افزایش پیدا می‌کنه و عبور از اون بخش‌ها ممکنه دشوار بشه.

غار آبی دانیال
منبع عکس: گوگل مپ

راهنمای بازدید از بخش های مختلف غار دانیال

وقتی به دهانه غار می‌رسی، باید آماده باشی که کاملا خیس بشی! از همون اول، یعنی ۱۰۰ متر که میری، وارد یه حوضچه آب می‌شی که باید تا شکم تو آب بری تا بتونی ادامه مسیر بدی. حتماً باید با خودت کفش مناسب آب بیاری، چون قدم به قدم با تزیینات آهکی و خیلی قدیمی که چند میلیون سال عمر دارن مواجه می‌شی.

بعد از ۳۰۰ متر از حوضچه اول، به یه تالار بزرگ می‌رسی که بهش تالار خفاش می‌گن. اینجا یه تپه‌های شنی و لغزنده هست که باید ازشون بری بالا. وقتی از تپه بالا میری، می‌تونی خفاش‌ها رو ببینی که روی سقف غار در حال استراحتن. البته باید خیلی مراقب باشی که این موجودات بی‌گناه رو اذیت نکنی چون تعدادشون به خاطر تردد زیاد بازدیدکننده‌ها خیلی کم شده.

مسیر ادامه پیدا می‌کنه و با چند سینه‌ خیز و پامرغی که بعضی جاها تا مچ توی آب سرد هستی! بعد از حدود ۲۰۰ متر می‌رسی به یه سیفون دیگه که دو اتاق بزرگ از هر طرفش بهت نگاه می‌کنه. برای رد شدن از این قسمت باید یه صعود کوچیک ۲ متری بکنی. اگه دنبال هیجان بیشتری هستی، می‌تونی مسیر سیفون رو از زیر آب رد کنی و از طرف دیگه بیرون بیای.

بعد از یکم پیاده‌روی، به محوطه‌ای به نام تالار ریزان می‌رسی که یکی از زیباترین قسمت‌های غار محسوب می‌شه. سقف این تالار پر از استلاکتیت‌های سفید و بلند هست که واقعا چشم‌نوازه. هرچی بیشتر پیش میری، دمای غار پایین‌تر میاد و آب سردتر می‌شه.

یکی از ویژگی‌های خوب این غار اینه که هر زمان که خسته شدی می‌تونی از همونجا برگردی. بیشتر زیبایی‌های غار در نیمه اولشه، چون انتهای غار فضاش تنگ‌تر میشه و سقفش هم پایین میاد. در انتها باید حدود ۲۰۰ متر سینه‌خیز بری تا به جایی برسی که دیگه دیواره‌های آهکی و سنگی نداریم و آب از لای خاک بیرون می‌زنه که همون سرچشمه‌های اولیۀ غاره. پیشنهاد من اینه که همینجا برگردی چون اگه بخوای تا انتهای غار بری، حدود پنج ساعت زمان می‌بره و سرمای زیاد و آب سرد قطعا اذیتت می‌کنه.

نکته دیگه اینه که در طول مسیر، آب غار از چندین چشمه کوچیک میاد که همون‌ها آب غار رو تأمین می‌کنن. این آب کاملاً زلاله و از نظر شیمیایی خیلی سالمه. دمای آب در حدود ۱۷ درجه است و همیشه همین دما رو داره، یعنی حتی توی زمستون هم خبری از سرماخوردگی نیست!

اگه می‌خوای یه سفر درست و حسابی به این غار داشته باشی، باید خودت رو آماده کنی برای یه تجربه ۵ تا ۷ ساعته! برای تیم‌های کوچک و سریع شاید ۳ ساعت و نیم وقت ببره، ولی اگه با گروه بزرگتر میری، بهتره ۷ ساعت وقت بذاری.

غار دانیال کرج
منبع عکس: گوگل مپ

بهترین زمان بازدید از غار آبی دانیال

مای داخل غار حدود ۲۳ درجه سانتی‌گراده و دمای آب هم حدود ۱۷ درجه ست. این دما تقریبا ثابت می‌مونه و همین باعث میشه که بازدید از غار در طول سال امکان‌پذیر باشه، حتی توی زمستون هم میشه رفت. ولی بهترین زمان برای بازدید از غار، فصل‌های گرم ساله. چرا؟ چون وقتی از غار بیرون میاید، لباس‌هاتون کاملاً خیس میشه و توی هوای سرد ممکنه اذیت بشید. به همین خاطر تابستون یا بهار زمان مناسبی برای بازدید از این غاره.

اقامت در غار دانیال
منبع عکس: گوگل مپ

شرایط اقامت در غار دانیال

اگر قصد داری شب رو توی سفر به غار آبی دانیال بگذرونی، چندتا گزینه داری. اول اینکه می‌تونی با تجهیزات کامل، کمپ بزنی توی نزدیک‌ترین نقطه به غار و از هوای تازه و طبیعت قشنگ اونجا لذت ببری. اگه هم دوست داری راحت‌تر اقامت کنی، می‌تونی ویلا یا اقامتگاهی رو توی روستاها یا شهرهای اطراف پیدا کنی. مثلا توی مناطق مثل سلمان‌شهر (متل قو)، چالوس یا تنکابن، هتل‌ها و ویلاهای زیادی هست که می‌تونی رزروشون کنی و راحت باشی. به عنوان مثال، هتل الماس عباس‌آباد توی سلمان‌شهر یکی از گزینه‌هاست.

غار دانیال مازندران
منبع عکس: گوگل مپ

مرورها و نظرات مردم درباره غار دانیال کرج

با توجه به نظرات و مرورهایی که مردم از غار آبی دانیال به اشتراک گذاشتن، به نظر می‌رسه که این مکان همونطور که جذابیت‌هایی برای گردشگران داره، چالش‌ها و مشکلاتی هم برای بازدیدکنندگان داره.

  • مشکل پیدا کردن ورودی غار: خیلی از بازدیدکنندگان نتونستن ورودی غار رو پیدا کنن و حتی یکی از اونا اشاره کرده که به جای غار آبی، یه غار کوچک پیدا کرده که نه آب داشت و نه امکان ورود بهش وجود داشت. محلی‌ها هم ادعا می‌کنن که غار فقط ۱۰ دقیقه با پیاده‌روی فاصله داره، ولی عملاً اینطور نبوده و برای پیدا کردن ورودی، مردم دچار مشکل شدن.
  • مسیر سخت و لغزنده: مسیر به غار خیلی لغزنده و پر از سنگه و در بیشتر مواقع بارندگی داره. همچنین، هیچ راهنمایی یا تابلو‌ای در مسیر وجود نداره که مسیر رو مشخص کنه. از نظر مردم، اگه این مشکلات برطرف نشه، رفتن به غار می‌تونه خطرناک بشه.
  • خطرات جدی برای سلامت: برای کسانی که به فکر ورود به غار هستن، باید گفت که مسیر داخل غار پر از آب، گل و سنگ‌های لغزنده ست و برای ورود نیاز به تجهیزات مناسب و حتی وسایل حرفه‌ای دارین. یه نفر حتی از افتادن یه بچه از لب در غار گفته که خوشبختانه فقط پاش شکسته. مسیر برای افراد مسن و بچه‌ها اصلاً مناسب نیست و دسترسی به خدمات درمانی در صورتی که اتفاقی بیفته، خیلی سخته.
  • پیشنهاد برای بازدید: اگه هدف فقط لذت بردن از مناظر و طبیعت اطراف غار باشه، میشه رفت و از زیبایی‌هاش بهره برد. ولی برای ورود به غار، پیشنهاد شده که حتماً تجهیزات مناسب داشته باشید و حتی تا زمانی که تابلوها و مسیرهای مشخص‌تری نصب نشه، از رفتن به غار خودداری کنید.
مسیر غار دانیال
منبع عکس: گوگل مپ

جاهای دیدنی نزدیک به غار دانیال مازندران

دریاچه ولشت در نزدیکی غار دانیال

دریاچه ولشت

دریاچه ولشت، یکی از جاذبه‌های طبیعی استان مازندران، تویجنوب غربی چالوس و شمال شرقی کلاردشت قرار داره. این دریاچه توی ارتفاع ۹۳۵ متری از سطح دریاست و مساحت ۱۵ هکتاری داره. عمق حداکثر دریاچه ۲۲ متر و میانگین عمق اون حدود ۹ متره. آب دریاچه از طریق چشمه‌های زیرزمینی و بارش‌های جوی تأمین می‌شه و هیچ آبی از دریاچه سرریز نمی‌شه. این ویژگی باعث می‌شه سطح آب دریاچه ثابت بمونه و تغییرات زیادی نداشته باشه. دریاچه ولشت به عنوان یکی از ده دریاچه آب شیرین ایران، لقب بزرگ‌ترین دریاچه آب شیرین مازندران رو به خودش اختصاص داده. برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با امکانات رفاهی دریاچه ولشت، کلیک کنید. فاصله این دریاچه از غار هم حدود 17 کیلومتره.

نمک آبرود یکی از جاذبه های نزدیک غار دانیال

پارک جنگلی نمک آبرود

پارک جنگلی نمک‌آبرود یکی از جاهای فوق‌العاده برای عاشقان طبیعت توی شمال کشوره. این پارک بیشتر از ۲۰۰ هکتار مساحت داره و پر از درخت‌های سرسبز و طبیعی از جمله شمشادهایی که بعضی‌هاشون عمرشون به ۷۰۰ سال هم می‌رسه. اینجا، یه طبیعت بکر و دست‌نخورده داره که باعث شده به یکی از جاذبه‌های گردشگری معروف نمک‌آبرود تبدیل بشه. علاوه بر زیبایی‌های طبیعی، این پارک یه سری امکانات تفریحی هم داره که حسابی به لذت بازدید ازش اضافه می‌کنه. از تله‌کابین و سورتمه نمک آبرود گرفته تا پل معلق چوبی و زیپ‌لاین، همه‌چیز دست‌به‌دست هم داده تا شما بتونید یه روز پر از هیجان و آرامش رو در دل طبیعت سپری کنید. حتی اگر بخواید استراحت کنید، آلاچیق‌ها و فضای پیک‌نیک هم توی پارک براتون آماده شده. فاصله غار آبی دانیال از این مجموعه حدود 11 کیلومتره.

مرداب هسل در نزدیکی غار دانیال

مرداب هسل

مرداب هسل، که به نام‌های تالاب کنیچال یا کنّی‌چال هم شناخته می‌شه، یکی از جاذبه‌های طبیعی و دیدنی استان مازندران و شهرستان چالوسه. این مرداب در دل جنگل‌های سرسبز و انبوه منطقه سینوا قرار داره و با مناظر خیره‌کننده‌اش، هر ساله میزبان گردشگران و طبیعت‌دوستان زیادیه. سطح مرداب هسل با لایه‌ای از جلبک‌های رنگارنگ پوشیده شده که در طول سال به رنگ‌های سبز، نارنجی و قرمز دیده می‌شن. این تغییر رنگ‌ها به دلیل تابش نور خورشید و شرایط محیطی متفاوته و جلوه‌ای خاص به مرداب می‌بخشه. برای اطلاعات بیشتر مقاله مرداب هسل کجاست رو مطالعه کنید. این مرداب حدود 18 کیلومتر از غار دانیال فاصله داره.

 

به این مطلب رای دهید
Shares:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *