همه کرمان رو به عنوان یه شهر کویری می شناسن، ولی یه خبر جالب دارم! تو دل همین کویر یه روستای ییلاقی فوق العاده هست به اسم سیرچ. این روستا توی بخش شهداد قرار گرفته و یه جای فوق العاده خوش آب و هواست. جالبه که بدونید روستای سیرچ از قدیم الایام ییلاق مردمی بوده که توی بخش گرمسیر و کویر شهداد زندگی می کردن و بهش می گفتن بهارستان. این روستا یه عالمه درخت داره و یه عالمه چشم انداز زیبا که آدم رو مجذوب خودش می کنه. وسط روستا هم چند تا درخت چنار و سرو کهنسال هست که دیدنشون خالی از لطف نیست. با مجله گردشگری همراه باش تا اطلاعات بیشتری بدست بیاری.
روستای سیرچ کجاست؟
سیرچ یه روستای خوش آب و هواست که توی ۸۰ کیلومتری شهر کرمان و ۳۰ کیلومتری شهداد قرار گرفته. ارتفاع روستا از سطح دریا هم ۱۵۵۰ متره. با وجود این که به گندم بریان که گرمترین نقطه زمین هست نزدیکه، سیرچ یه آب و هوای خنک و کوهستانی داره و به عنوان یه منطقه ییلاقی توی استان کرمان شناخته میشه. این روستا به خاطر آب و هوای خنک و مرطوبش که شبیه به شمال ایرانه، جزو بهترین جاذبههای گردشگری شهداد به حساب میاد. سرسبزی و قرار گرفتن تو ارتفاعات هم باعث شده که بهش لقب سوئیس ایران رو بدن.
مسیر دسترسی به روستای سیرچ
اگه میخوای بری سیرچ، باید از کرمان ۸۰ کیلومتر به سمت شرق بری و بعد ۳۰ کیلومتر هم به سمت جنوب شرقی بری تا به شهداد برسی. از اونجا هم تا سیرچ راهی نیست. یه خبر خوب هم اینکه میشه از دو تا جاده آسفالته به سیرچ رفت، یکی جاده کرمان-سیرچ و یکی دیگه هم جاده شهداد-سیرچ.
درباره روستای سیرچ
این روستا یه جای فوقالعادهست، تو یه دره سرسبز و قشنگ جا خوش کرده. این دره از دامنه قله جفتان شروع میشه و تا کویر شهداد امتداد داره. پر از سبزه و درخت، با یه عالمه فراز و نشیب. یه جاهایی از روستا انقدر آب هست که باغها تبدیل به باتلاق شدن. تو این منطقه، دامنهی کوهها پر از درختای صنوبر، انگور، انجیر، گیلاس و آلبالوئه. زمین صاف کم پیدا میشه، واسه همین زیاد گندم و جو نمیکارن، ولی از زمینهای کم و آب فراوان برای باغداری استفاده میکنن. روستای سیرچ یه تفرجگاه عالی محسوب میشه و واسه همین تو تابستون جمعیتش تا ده هزار نفر هم میرسه. پر از درختای قشنگه، مخصوصاً سرو و چنار که عمرشون خیلی زیاده.
این روستا ۱۵۵۰ متر ارتفاع داره و به خاطر همین، آب و هوایی خنک و دلچسب داره. یه رودخونه پرآب و زلال هم از وسطش رد میشه و طبیعتش رو حسابی سرسبز کرده. هوا توی سیرچ انقدر خوبه که درختها و گیاهای قشنگی توش رشد میکنن. مردم این روستا دامداری و کشاورزی میکنن و از زمینهای حاصلخیزشون کلی محصول سردسیری باکیفیت برداشت میکنن.
قبل از خوندن ادامه این مقاله، پیشنهاد میکنم با روستای هنزا کرمان که یکی از زیباترین مناطق این شهر محسوب میشه، آشنا بشید.
بهترین زمان سفر به روستای سیرچ کرمان
فرقی نمیکنه کی به سیرچ سفر کنی، تو هر فصلی یه چیز قشنگ برای دیدن داره. بهار که میشه، شکوفههای قشنگ توی باغهای میوه باز میشن و همه جا پر از رنگ و بو میشه. تابستون هوا خنک و دلپذیره و میتونی از طبیعت سرسبز و گلها و گیاهای وحشی لذت ببری. پاییز که میشه، درختها رنگهای قشنگ پاییزی به خودشون میگیرن و یه منظرهی بینظیر خلق میکنن. زمستون هم که میشه، ارتفاعات روستا پر از برف میشه و میتونی بری اسکی.
دیدنی های روستای سیرچ
روستای سیرچ که یکی از قشنگ ترین جاذبه های گردشگری کرمان به حساب میاد، کلی جاذبه های دیدنی داره. یه رودخونهی خیلی خوشگل از وسط روستا رد میشه که حسابی حال آدم رو خوب میکنه.
درخت سرو کهن
این روستا پر از درختهای قدیمی و قشنگه. یکی از این درختها که حسابی معروف شده و جزو جاذبههای گردشگری سیرچ هم به حساب میاد، یه سرو کهنساله که میگن بیشتر از هزار سال عمر داره و اسمشم گذاشتن “سرو هزار ساله سیرچ”.
پیست اسکی
هوای خنک سیرچ باعث میشه که تو پاییز و زمستون، کوههای اطرافش پر از برف بشن. واسه همین یه پیست اسکی طبیعی درست شده که خیلی خفنه. توی این پیست میتونی حسابی برف بازی کنی و از زمستونی که تو کویر بهت هدیه داده لذت ببری. این پیست یه جورایی غیرمنتظرهترین پیست اسکی تو خاورمیانه محسوب میشه.
چشمه آبگرم سیرچ
تو روستای سیرچ، یه آب گرم باحال هست به اسم جوشان که حسابی معروفه و کلی آدم میاد اونجا حالشو ببره. این چشمه تو بخش شمالی روستای جوشان، تو بخش گلباف شهر کرمان سرچشمه می گیره. از کرمان تا این آب گرم ۴۵ کیلومتر راهه و یه جای باحال تو ارتفاعات ییلاق خوش آب و هوای سیرچه. چون تو این آب گرم کلی مواد معدنی خفن هست، هر روز یه عالمه آدم میرن اونجا که آب درمانی کنن. مردم محلی و کسایی که میرن این آب گرم میگن که برای درد مفاصل و پوست خیلی خوبه.
اقامتگاه در سیرچ کرمان
توی روستای سیرچ خبری از هتل و مسافرخونه نیست، اما خیالت راحت باشه، مردم روستا خیلی مهماننوازن و درِ خونشون رو به روی گردشگرها باز میذارن. اگه میخوای برنامهریزی کنی و چند شب توی سیرچ بمونی، میتونی بری سراغ اقامتگاههای بومگردی توی روستاهای اطراف، مثل اقامتگاه بومگردی کاشکیلوی شهداد. به هتلهای شهر شهداد هم میتونی فک کنی.
سوغات روستای سیرچ
انار، به، آلوچه، زردآلو، قیصی، انگور، گردو، انجیر و شلیل از جمله میوه های خوشمزه ای هستن که تو این روستا میشه پیدا کرد. یکی از چیزایی که سیرچ رو خاص کرده، رودخونه سیرچه. آب خنک این رودخونه باعث شده که کلی مزرعه پرورش ماهی قزل آلا تو روستا راه بیوفته. اگه گذرتون به سیرچ افتاد، حتما یه سر به این مزرعه ها بزنید و از ماهی های تازه اش یه دل سیر نوش جان کنید. اما سیرچ فقط باغ و میوه و ماهی نداره. از این روستا می تونید کلی سوغاتی های خوشمزه و قشنگ هم بخرید. کره، روغن حیوانی، خشکبار، قالیچه و حصیر از جمله ی این سوغاتی ها هستن.
جاهای دیدنی نزدیک روستای سیرچ
کویر لوت
کویر لوت، یه دشت پهناور و داغه که حدود 10 درصد از ایران رو پوشونده. 120 هزار کیلومتر مربع وسعت داره و جزء گرمترین و خشکترین جاهای دنیا به حساب میاد. پر از رمز و رازه و گرمترین نقطه زمین، چال مرکزی گندم بریان تو همین کویره. از روستا تا این کویر فقط نیم ساعت تو راهی.
کلوت شهداد
یه چیزی که سیرچ رو خیلی خاص میکنه، موقعیتشه. این روستا درست بین شهداد و منطقهی کلوتها قرار گرفته. یعنی یه طرفت که نگاه میکنی، یه عالمه تپههای شنی میبینی و یه طرف دیگش یه شهر کویری با یه عالمه جاذبهی تاریخی. این تضاد آب و هوایی و منظرهای، سیرچ رو تبدیل به یه نقطهی گردشگری خیلی جذاب کرده. فاصله کویر شهداد تا روستا ۴۰ کیلومتره. تو این منطقه یه تونل سنگی هست که لقب بزرگترین تونل سنگی خاورمیانه رو به خودش گرفته. اگه گذرتون افتاد، حتما یه سری به این تونل سنگی هم بزنید. مطمئن باشید دیدن این تونل سنگی خیلی جالبه و پشیمون نمیشید. یکی از مکان های مذهبی نزدیک این روستا، امامزاده سید جلال الدین هستش که اگه خواستید میتونید بهش سر بزنید.
بقیه جاهای دیدنی هم توی جدول زیر براتون آوردیم.
نام مکان | فاصله از مرکز کرمان (کیلومتر) |
---|---|
پیست اسکی سیرچ کرمان | 12.7 KM |
آبشار سکنج | 25.7 KM |
عمارت شتر گلو ماهان | 28.5 KM |
آرامگاه شاه نعمت الله ولی ماهان | 29 KM |
درخت پاچنار روستای گینکان | 29.8 KM |
باغ شازده کرمان | 31.8 KM |
تخت درگاه قلی بیگ | 41.7 KM |
درختان زیتون چهار فرسخ شهداد | 41.8 KM |
تله کابین کرمان | 41.8 KM |
1 کامنت