رودخانه کرج از سال ۱۳۴۶ زیر نظر سازمان محیط زیست بوده و جزو رودخانههای محافظت شده محسوب میشه. یه تفرجگاه فوقالعاده و یکی از بهترین جاذبههای گردشگری کرج محسوب میشه، مخصوصاً برای کسایی که عاشق تفریحات ورزشی تو طبیعت هستن. توی فصل صید هم یعنی اواخر بهار تا اواخر تابستان، کلی آدم میاد اینجا که یه دل سیر از طبیعت لذت ببرن و ماهی بگیرن. اگه میخوای با این رودخونه جذاب بیشتر آشنا بشی پس با مجله گردشگری همراه باش.
فهرست محتوا
Toggleرودخانه کرج کجاست؟
رودخانه کرج یه رود خنک و قشنگه که تو البرز، شمال باختر تهران، در حدّفاصل بیلقان تا دیزین قرار داره. سرچشمش توی کوههای جنوبی البرزه، از یه جایی به اسم کلونبستک تو بلندیهای خرسنگ. این رودخانه در امتداد جاده كرج – چالوس امتداد داره یه رود دیگه به اسم ولایت رود هم تو مسیر بهش اضافه میشه. بعد از اینکه از کنار شهر کرج رد میشه و دشتهای کرج و شهریار رو سیراب میکنه، به رودخانه جاجرود میریزه.
این رودخونه، ۲۰ کیلومتری راهش رو به سمت غرب طی میکنه تا به وارنگهرود میرسه. اونجا به آب دیزین هم ملحق میشه. توی گچسر هم با آب علفچرهای سمانوَزک و کندوان قاطی میشه و بعدش به سمت جنوب راه میفته. در نهایت به دریاچه نمك نزدیكی شهر قم میریزه.
جاذبه های رودخانه کرج
منطقه گردشگری رودخانه کرج
حدودا ۵۴ سال پیش، یعنی توی اردیبهشت ۱۳۴۶، بود که رودخانه کرج رو تحت حفاظت سازمان محیط زیست قرار دادن. از اون موقع تا حالا به یکی از مهم ترین رودخانه های ایران تبدیل شده. منطقه حفاظت شده کرج حسابی بزرگه! حدود ۳۹۸ هزار و ۸۲۶ هکتار وسعت داره که میشه گفت یه تیکه از استانهای تهران، مازندران و البرز رو شامل میشه. ارتفاع رودخونه ۴ هزار متر و طولش هم ۹۰ کیلومتره.
جنوب منطقه حفاظت شده رودخانه کرج پر از کوههای بلند و سر به فلک کشیده، درههای عمیق و سرسبز و چشماندازهای بینظیره. انگار که یه عالمه نقاشی از طبیعت رو توی یه قاب گذاشتن! توی این منطقه پر از تفرجگاه، قصر و شکارگاههای قدیمی هست. از کوههای این منطقه آبهای زیادی سرچشمه میگیره و رودهای بزرگ و پرآب از دل این کوهها بیرون میاد و به دشت و دمن میریزه. به خاطر همین توی این منطقه کلی گیاه و جونور زندگی میکنه. تا حالا بیشتر از ۱۱۰۰ جور گیاه توی این منطقه شناسایی شده که بیشترشون شامل گندمها، علفها، بوتهها، درختچهها و درختهای قشنگ و بلندبالا هستن.
رفتینگ رودخانه کرج
یکی از تفریحات باحال تو این رودخانه، رفتینگه. البته بیشتر تو فصل بهار حال میده، چون تو این فصل آب رود پره و قایق سواری توش خیلی بیشتر میچسبه. راستی یادت باشه که درجه سختی رود کرج واسه رفتینگ بین ۲ تا ۴ هست، یعنی واسه کسایی که دنبال هیجان و یه تجربه حرفه ای هستن عالیه.
بیشتر بخوانید: بهترین آژانس های مسافرتی کرج
از رودخانه کرج چه استفاده هایی میشود؟
این رودخونه پر آب یه جور رگ حیاتیه برای این دور و برا! هم آب زمینهای کشاورزی رو تامین میکنه، هم آب شرب تهران رو میده، تازه کلی هم برق تولید میکنه! خلاصه که خیلی مهمه.
یه زمانی تمام باغهای کرج و ییلاقهای سرحدآباد، شهریار و ساوجبلاغ از آب این رود جون میگرفتن. ولی به دلیل اینکه بیشتر آب رودخانه رو بردن تهران برای مصرف آشامیدنی، سهم باغها خیلی کم شده.
یه عالمه ماهی توی این روخونه زندگی میکردن، ولی خب اینقدر صید بیرویه شده که نسلشون داره کم میشه. تا چند وقت پیش صید تو رودخونه ممنوع بود و جریمه داشت، ولی انگار دیگه کسی به این قانونها اهمیت نمیده.
بیشتر بخوانید: بهترین اقامتگاه های کرج
بهترین زمان رفتن به رودخانه کرج
این رودخانه یه جوریه که انگار با هر فصل یه لباس جدید میپوشه! توی تابستون و پاییز انگار کمآب میشه و یه جورایی لاغر میشه، اما بهار و زمستون که میرسه انگار جون میگیره و پر آب میشه. اگه دنبال یه جای قشنگ برای گشتوگذار میگردی، بهار بهترین موقع برای دیدن این رودخانهست. دور و اطرافش پر از گل و گیاهه، از گندم و علف گرفته تا بوته و درختچه و درختهای بلند و قشنگ. خلاصه که یه عالمه چیز قشنگ میتونی اونجا ببینی.
رستوران کنار رودخانه کرج
رستوران لادن
کنار رودخونه کرج دنبال یه رستوران خوب میگردی؟ یه جای باحال که هم خوشمزه باشه، هم باصفاش؟ پس حتما باید یه سر به رستوران لادن بزنی! لادن یکی از محبوبترین رستورانهای این حوالیاس که یه عالمه مشتری داره. اول از همه باید بگم که یه فضای طبیعی فوقالعاده داره. کنار رودخونه و زیر سایه درختا میتونی بشینی و از غذات لذت ببری. فرقی نمیکنه که صبحونه، ناهار یا شام میخوای، تو لادن یه عالمه غذای خوشمزه منتظرته.آلاچیقهای مدرن لادن هم که حرف نداره! مجهز به سیستم گرمایشی و سرمایشی هستن، پس فرقی نمیکنه که زمستون باشه یا تابستون، تو لادن همیشه یه جای دنج و راحت برای نشستن پیدا میکنی.
بیشتر بخوانید: بهترین رستوران های جاده چالوس
رستوران باغ پدری
یه رستوران عالی که یه طرفش به رودخونه میرسه و یه طرفش به کوهستان. یه همچین جایی که بری، دیگه دلت نمیخواد ازش بیرون بیای. باغ پدری هم کافه داره و هم رستوران. میتونی تو آلاچیق یا کلبه های چوبی بشینی و یه عالمه کیف کنی. فرقی نمیکنه زمستون باشه یا تابستون، اینجا همیشه عالیه. غذاهای باغ پدری هم حرف نداره. انواع غذاهای ایرانی، کباب، دیزی سنگی و ماهی کبابی میتونی سفارش بدی. صبح ها هم که بری، میتونی یه صبحانه حسابی سلف سرویس نوش جان کنی.
رستوران سرآشپز حم تیروژ
حم تیروژ یه رستورانه که اول جاده بعد از میدون امیرکبیر قرار گرفته. اگه دنبال یه جای باحال برای غذا خوردن تو جاده چالوس میگردی، این رستوران عالیه. فضای باز سرسبز و خنکی داره، با آلاچیقهایی که کنار رودخونه هستن و حسابی میتونی از طبیعت لذت ببری. منوی رستوران هم خیلی متنوعه و هر چی که دلت بخواد پیدا میشه. از انواع کباب و پلو و پیتزا گرفته تا غذاهای دریایی، فرنگی، برگر، پاستا، پیشغذا و نوشیدنیهای گرم و سرد. مهمتر از همه، صبحانههای انگلیسی و ایتالیایی هم تو این رستوران سرو میشه که عالیه.
سوالات متداول
رودخانه کرج در کجا واقع است؟
البرز مرکزی و شمال باختری تهران
آب رودخانه کرج به کجا میریزد؟
دریاچه نمک
طول رودخانه کرج چقدر است؟
۲۴۵ کیلومتر