دهکده گنجنامه با وسعت حدود ۱۲ هکتار و امکانات فوق‌العاده‌ای که داره، میزبان گردشگران و علاقه‌مندان به طبیعت از سرتاسر کشور و حتی جهان هست. این دهکده تو سال ۱۳۷۹ با هدف ایجاد یک مقصد تفریحی و گردشگری توی دامنه کوه‌های الوند تأسیس شد و تو این سال‌ها به یکی از پرطرفدارترین جاذبه های گردشگری همدان و حتی ایران تبدیل شده. گنجنامه همدان به عضویت سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) هم درآمده که خودش نشونه‌ی اهمیت و اعتبارش هست. این مجموعه با ظرفیت پذیرش روزانه ۵۰۰۰ نفر، می‌تونه انواع خدمات فرهنگی، ورزشی، تفریحی و اقامتی رو به گردشگران داخلی و خارجی ارائه بده.

گنجنامه همدان کجاست؟

دهکده گردشگری گنجنامه یکی از جاهای دیدنی و خوش‌ آب‌وهوای همدان حساب می‌شه که تو ۵ کیلومتری جنوب غربی شهر قرار داره، درست کنار کتیبه‌های باستانی و آبشار معروف گنجنامه. مسیر دسترسی به این منطقه هم ساده‌ست؛ اگه تو مرکز همدان، از میدون امام شروع کنید و وارد خیابون شریعتی بشید، بعد از رد کردن میدون شریعتی مستقیم تو خیابون مهدیه برید تا برسید به میدون پژوهش. از اونجا وارد خیابون شهید فهمیده بشید و توی میدون قائم، به سمت راست وارد بلوار کولاب بشید. همین‌جوری که پیش برید، می‌رسید به جاده گنجنامه.

لوکیشن گنجنامه همدان روی نقشه

دهکده توریستی گنجنامه

تاریخچه دهکده توریستی گنجنامه همدان

تو دل کوه الوند، کتیبه‌های باستانی‌ هست که هر کدومشون هزاران سال قدمت دارن و از دوره هخامنشیان به جا موندن. این سنگ‌نوشته‌ها به سه زبان عیلامی، بابلی و پارسی باستان توی سه ستون بیست خطی حکاکی شدن و خیلی از قدیمی‌ها باور داشتن که راز گنج‌های پنهان رو تو خودشون مخفی کردن، واسه همینه که اسمش رو گذاشتن گنجنامه. تو کتاب‌های قدیمی، مورخ‌ها به این کتیبه‌ها اسامی مختلفی نسبت دادن. مثلا ابن فقیه همدانی تو کتاب اخبار البلدان این کتیبه‌ها رو «تب تابر» نام برده، و تا قرن ششم هجری هم اسم‌هایی مثل سنگ‌نبشته، تن‌بابر، دادمهان و جنگ‌نامه براش انتخاب شده بوده. البته معروف‌ترین نام‌هاش «گنجنامه» و «جنگ‌نامه» بوده که بعضیا می‌گن شاید به مرور زمان گنج‌نامه جایگزین جنگ‌نامه شده باشه.

دهکده  گنجنامه تو سال ۱۳۷۸ شروع به کار کرده و تبدیل به بزرگترین مجتمع توریستی غرب کشور شده. این دهکده با سرمایه‌گذاری بالا، طی چند فاز توسعه پیدا کرده و از همون اوایل تبدیل به قطب گردشگری همدان و یکی از جاذبه‌های توریستی خاورمیانه شده. توی این مجموعه از تفریحات ورزشی و اقامتی گرفته تا امکانات آموزشی و فرهنگی فراهم شده. همین باعث شده که هر سال هزاران نفر از ایران و حتی خارج از کشور به گنجنامه سر بزنن و از آب و هوای کوه‌های الوند و جاذبه‌های دیدنی اینجا لذت ببرن.

دهکده توریستی همدان

تفریحات گنجنامه همدان

تله کابین

ای تله کابین با طول مسیر ۱۶۸۰ متر و اختلاف ارتفاع ۸۰۰ متر، میشه گفت یه سواری رویایی رو به دل کوه تجربه می‌کنی! دوتا ایستگاه اصلی داره: یکی دره گنجنامه به عنوان مبدا، و یکی هم دشت میشان به عنوان مقصد. تو هر ایستگاه هم امکانات رفاهی مثل سرویس بهداشتی، نمازخونه و حتی فروشگاه برای خرید سوغاتی در نظر گرفته شده. تو ایستگاه نهایی هم کافی‌شاپ، سرویس بهداشتی و حتی تیرول، بانجی جامپینگ و صخره‌نوردی هست که می‌تونی کلی هیجان به سفرت اضافه کنی. بهار و تابستون، با هوای خنک و منظره‌های سبز، زمان خوبیه که از اینجا لذت ببری؛ البته پاییز و زمستون هم حال‌وهوای خودشونو دارن. به ویژه اگه از اونایی هستی که عاشق منظره‌های پاییزی و برفی هستی، فصل‌های سرد سال هم جذابیت خاص خودشون رو دارن. برای آشنایی بیشتر و اطلاع از قیمت بلیط تله کابین گنجنامه همدان کلیک کنید.

سورتمه ریلی گنجنامه

سورتمه ریلی

این سورتمه با طول حدود ۱۸۰۰ متر، لقب طولانی‌ترین سورتمه ریلی ایران رو به دوش می‌کشه. وقتی سوار می‌شید، حس فوق‌العاده‌ای دارید و با سرعت حدود ۴۵ کیلومتر بر ساعت، به مناظر زیبا و سرسبز دره‌ها و شهر همدان رو نگاه میکنید. این سورتمه برای همه سنین مناسبه. چه شما اهل هیجان باشید و چه فقط دنبال یه تفریح خانوادگی آرام، سورتمه گنجنامه براتون گزینه‌های زیادی داره.

شهربازی

شهربازی تو طبقه پنجم ساختمان اصلی این دهکده توریستیه و با فضای ۷۲۹ مترمربعی، کلی امکانات و بازی‌های جذاب رو تو دل خودش جا داده. فکر کن بچه‌ها اونجا می‌تونن فوتبال دستی بازی کنن، برن سراغ ایرهاکی، یا حتی با کینکت بدون کنترل بازی کنن! از ترامپولین و ماشین کوبنده گرفته تا ماشین‌های کامپیوتری و بسکتبال و یه استخر توپ جذاب که سرسره دالانی هم داره. این‌جا یه مجموعه کامل از هیجانات برای بچه‌هاست.

بانجی جامپینگ دهکده گنجنامه

بانجی جامپینگ

این سکو با رعایت استانداردهای ایمنی و استفاده از تجهیزات مدرن، یک تجربه بی‌نظیر و هیجان‌انگیز رو براتون فراهم می‌کنه. مجموعه تفریحی گنجنامه تنها مرکز رسمی بانجی جامپینگ در همدانه و با پرسنل مجرب، محیطی امن و هیجان‌انگیز برای سقوط آزاد فراهم کرده. این سکو ۴۲ متر ارتفاع داره و دومین سکوی دو پرشی خاورمیانه‌ست!

صخره نوردی

یه دیواره ۱۸ متری وجود داره که سه مسیر مخصوص مبتدی‌ها داره. یعنی اگر تازه‌کارید یا برای اولین بار می‌خواید سنگ‌نوردی رو تجربه کنید، اینجا بهترین جاست! مربی‌های کارآزموده هم در کنارتون هستن و نکات ایمنی و آموزشی رو بهتون یاد می‌دن. اما اگه از اون سنگ‌نوردهای حرفه‌ای هستید، نگران نباشید! اینجا پنج مسیر اختصاصی برای شما در نظر گرفته شده تا بتونید توی شرایط ایده‌آل به ورزش محبوب‌تون بپردازید. این دیواره، علاوه بر زیبایی‌های طبیعی و مناظر فوق‌العاده‌اش، به خاطر ویژگی‌های خاصش هم معروفه؛ اینجا اولین دیواره منحصر به فرد کشور از نظر سازه و پانله.

تیرول گنجنامه

تیرول

تیروب که بهش طناب‌ هوایی هم می‌گن، واقعاً یه تجربه خاصه! با استفاده از طناب و قرقره، می‌تونی از روی صخره‌ها و دره‌ها عبور کنی. تیرول کوهنوردی برای بیش از ۱۰۰ نفر در روز قابل استفاده ست و تو می‌تونی تجربه پرواز بر روی کابل رو از ارتفاع ۳ تا ۳۵ متر تجربه کنی. اینجا همچنین نخستین سایت تخصصی تیرول در کشوره و با تجهیزات باکیفیت مانند هارنس نیوتن و قرقره‌های پتزل فرانسه، لحظاتی فراموش‌نشدنی رو برات رقم می‌زنه.

جاهای دیدنی گنجنامه همدان

غار آکواریوم گنجنامه

غار آکواریوم

این غار مصنوعیه اما با اون طراحی حرفه‌ای و آکواریوم‌های متنوع، انگار وارد دنیای زیر آب واقعی شدی. آب‌های زلال و شفاف، ماهی‌های رنگارنگ و عجیب، و محیط پرنور و آرام‌بخشی که داره، هر کسی رو می‌بره تو یه عالم دیگه. غار گنجنامه نه تنها پر از آکواریوم‌های آب شیرین و شوره، بلکه بخش‌های جذاب دیگه‌ای هم داره؛ مثل غار نمک که نفس کشیدن توش برای کسایی که مشکل تنفسی دارن، کلی فایده داره. می‌تونی تو اینجا انواع و اقسام خزنده‌ها، مثل ایگواناها و مارهای بوآ، و پرنده‌های رنگارنگی مثل ماکائوها و توراکوها رو ببینی. بخش رودخانه مالاوی هم یکی از جاذبه‌های خاص این غاره که با اون حجم زیاد آب و تنوع زیستی که از دریاچه مالاوی الهام گرفته، یه حس واقعی از دنیای زیر دریا رو به آدم میده. غار آکواریوم گنجنامه توی دو طبقه ساخته شده که طبقه اولش مختص موجودات آبزیه و طبقه دوم، محل نگهداری خزنده‌ها و گونه‌های خاصه. آکواریوم‌های آب شور و شیرین اینجا پر از ماهی‌های خاص و رنگارنگه و از مرجان‌ها گرفته تا ماهی‌های آب شور و شیرین رو اینجا می‌تونی از نزدیک ببینی. تو بخش آب شور هم، بزرگترین آکواریوم آب شور ایران قرار گرفته که نزدیک ۳۰۰ نوع ماهی از جاهای مختلف دنیا توش نگهداری میشه.

آبشار گنجنامه

آبشار گنجنامه

آبشار ۱۲ متری گنجنامه از دل کوه الوند به پایین می‌ریزه و تو هر فصل، حال و هوای خودش رو داره. بهار و تابستون که می‌رسه، خنکی و صدای شرشر آب واقعاً حال آدمو جا میاره. اما زمستون یه چیز دیگه‌ست؛ آبشار یخ می‌زنه و قندیل‌های بلند و درخشانی ازش آویزون می‌شه که یخ‌نوردای حرفه‌ای رو به چالش می‌کشه. اگه اهل طبیعت‌گردی و کوهنوردی هم باشی، اینجا یه مقصد عالیه. تازه، رستوران‌ها و غرفه‌های خوراکی هم اطرافش هستن که بعد از کلی گشت و گذار، می‌تونی بری یه چیزی بخوری و انرژی بگیری.

کتیبه های گنجنامه همدان

کتیبه های گنجنامه

وقتی وارد دهکده گنجنامه می‌شی، اولین چیزی که تو چشم می‌زنه همون کتیبه‌های قدیمی و باارزشیه که خیلیا به عشق دیدنشون اونجا می‌رن. کتیبه‌ها دو تا سنگ‌نوشته هستن که یکی بالاتره و اون یکی پایین‌تر. اینا رو حدود ۲۵۰۰ سال پیش شاهان بزرگ هخامنشی، داریوش و خشایارشاه، دستور دادن که روی کوه‌های الوند حک کنن. این سنگ‌نوشته‌ها سه زبان دارن؛ پارسی باستان، ایلامی و بابلی، و هر کدوم یه معرفی‌نامه‌ای برای این شاهان باعظمت هخامنشیه. بالایی واسه داریوشه و پایینی مال خشایارشاه.

دشت میشان و کوه الوند

دشت میشان که پشت آبشار گنجنامه قرار گرفته، تو فصل بهار و تابستون مثل یه تابلوی زنده از سرسبزی و زیبایی می‌مونه؛ چشمه‌های پرآب و جوشان و گل‌های رنگارنگش آدم رو می‌بره به دلِ بهشت. این دشت دو بخش داره: یکیش قسمتی از دهکده گنجنامه‌ست و اون یکی سمت رودخونه و بیرون از دهکده‌ است که می‌شه توش چادر زد و از هوای تمیز کوهستان لذت برد.

از طرف دیگه، کوه الوند که یکی از قله‌های پرطرفدار برای کوهنوردیه، با ارتفاع ۳۵۸۴ متر واقعا برازنده‌ی لقب «بلندترین» تو این منطقه‌ست. مسیر صعود به قله هم از گنجنامه شروع می‌شه و از میدان میشان و تخت نادر رد می‌شه. اگه تا اینجا اومدین و یه کم خسته شدین، تو میدون میشان می‌تونین نفسی تازه کنین و حتی یه دمنوش گیاهی محلی نوش‌جان کنین. مسیر دشت میشان یه پیاده‌روی معمولی نیست، پس بهتره کفش کوهنوردی خوب بپوشین.

ساعت بازدید از گنجنامه همدان

توی نیمه اول سال می‌تونی از ساعت ۸ صبح تا ۱۰ شب از اونجا بازدید کنی. اما تو نیمه دوم سال، ساعت بازدید یکم تغییر می‌کنه و از ۱۰ صبح تا ۸ شب باز هست.

قیمت ورودی گنجنامه همدان

قیمت ورودی دهکد گنجنامه مجانیه ولی هر کدوم از تفریحات هزینه جداگانه ای داره که باید پرداخت کنید. مثلا برای سورتمه ریلی 180 و غار اکواریوم 100 هزار تومن باید پرداخت کنید.

جاهای دیدنی نزدیک به دهکده گنجنامه

نام جاذبه گردشگری فاصله حدودی از دهکده توریستی گنجنامه
دوزخ دره 0.1 m
کلیسای حضرت مریم 324.5 m
کلیسای گریگوری استفان 482.4 m
موزه هگمتانه 603.2 m
گنبد علویان 664.7 m
آرامگاه بوعلی سینا 830.1 m
برج پاستور همدان 1.2 KM
آرامگاه باباطاهر عریان 1.3 KM
کلیسای آنجلی 1.5 KM
تپه عباس آباد همدان 3.3 KM
قلعه بهمن میرزا 5.2 KM
تالاب آبشینه 7.5 KM
روستای ورکانه 16.7 KM
غار علیصدر 60 KM
به این مطلب رای دهید
Shares:

3 کامنت

  • 12 آبان 1403 at 7:44 ق.ظ

    […] و با خیال راحت غذا بخوری و دلی از عزا دربیاری. مجموعه گنجنامه همدان اقامتگاه‌های بومگردی زیبایی داره که شما می‌تونید […]

    Reply
  • 12 آبان 1403 at 11:22 ق.ظ

    […] دهکده گنجنامه […]

    Reply
  • 12 آبان 1403 at 11:36 ق.ظ

    […] و راز و رمز دارن. برای اطلاعات بیشتر میتونی مقاله دهکده گنجنامه رو مطالعه […]

    Reply

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *