دریاچه نئور، بین اردبیل و خلخال قرار داره. این دریاچه تو ارتفاعات کوه‌های تالش هستش و به خاطر همین موقعیت، آب و هوای خنک و بارونی داره که بیشتر وقتا یه هوای مه‌ آلود به خودش می‌گیره. جذابیتش فقط به طبیعت اطراف و آب زلالش ختم نمی‌شه؛ نئور تو فصل بهار با ترکیب دوتا دریاچه کوچیک و بزرگش، نمای دیدنی ایجاد می‌کنه که نمی‌تونید ازش چشم بردارید.

اطراف دریاچه کلی کار واسه انجام دادن هست. عکاسی از منظره‌های خارق‌العاده، پیک‌ نیک تو دل طبیعت و حتی دیدن اسب‌های آزاد که تو دشت‌های اطراف می‌چرخن، از اون تجربه‌های خاصیه که نمی‌شه از دست داد. می‌تونید تو فصل بهار انواع گل‌های وحشی و گیاهان دارویی مثل بابونه و خاکشیر رو جمع کنید.

موضوع توضیحات
موقعیت مکانی بین اردبیل و خلخال، در ارتفاعات کوه‌های تالش، مرز بین استان‌های گیلان و اردبیل، نزدیک جاده اسالم به خلخال.
ویژگی‌ها آب و هوای خنک و مه‌آلود، ترکیب دو دریاچه کوچک و بزرگ در بهار، مساحت ۲۲۰ هکتار، عمق بین ۵ تا ۱۳ متر.
تفریحات عکاسی، پیک‌نیک، کوهنوردی، دوچرخه‌سواری، اسب‌سواری، پرنده‌نگری، ماهیگیری (ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمانی).
تنوع زیستی بیش از ۷۰ گونه گیاهی دارویی و معطر، خرس، راسو، خفاش‌ها، گاو و گوسفند.
مسیر دسترسی جاده اردبیل به خلخال (روستاهای بودالالو، داش بلاغ و عباس‌آباد)، مسیر جنگل‌های لیسار و ییلاق سوباتان.
مسیر نئور به سوباتان جاده خاکی و کوهپیمایی، دو مسیر (۱۶ و ۲۵ کیلومتر)، مناسب برای آفرود و پیاده‌روی، چشم‌انداز گل‌های رنگارنگ و مراتع سرسبز.
امکانات رفاهی سکو برای کمپینگ، سرویس بهداشتی ساده، بوفه کوچک. لازم به همراه داشتن تجهیزات کامل، آب و غذا.
بهترین زمان سفر اواخر بهار و اوایل تابستان (زیبایی بیشتر طبیعت)، پاییز (رنگارنگ)، زمستان (یخ‌زدگی دریاچه مناسب برای اسکیت).
نمای بالا از دریاچه نئور
منبع عکس: گوگل مپ

دریاچه نئور اردبیل کجاست؟

این دریاچه مرز بین استان‌های گیلان و اردبیل، نزدیک جاده اسالم به خلخال قرار گرفته. اگه از اردبیل یا خلخال میرید، می‌تونید از جاده‌های آسفالت و مناسبی که هست برید، البته بیشتر مردم از سمت اردبیل میرن چون این مسیر آسفالت‌تره.

راه رسیدن بهش هم خیلی قشنگه، چون مسیر کوهستانی پرپیچ‌وخم و دشت‌های سبز رو می‌بینید. به خصوص اگه دوست دارید کوهنوردی یا طبیعت‌گردی کنید، اینجا بهترین مسیرها رو داره. از طرفی هم این منطقه به ییلاق سوباتان وصل میشه که برای پیاده‌ روی عالیه. جاده‌ای که به دریاچه میره آسفالته، اما اطراف دریاچه جاده خاکیه که برای پیاده‌روی خیلی خوبه.

لوکیشن دریاچه نئور روی نقشه

دریاچه نئور تا اردبیل

این جاذبه حدود ۴۸ کیلومتر با شهر اردبیل فاصله داره. یعنی اگه سوار ماشین بشی، تقریباً یه ساعته می‌رسی به اینجا.

مسیر دریاچه نئور
منبع عکس: گوگل مپ

مسیر دسترسی به دریاچه نئور

برای رسیدن به این دریاچه باید از جاده اردبیل به خلخال برید. وقتی که از اردبیل به سمت خلخال حرکت می‌کنید، حدود ۴۰ کیلومتر که رفتید، به روستای «بودالالو» می‌رسید. اونجا یه جاده پرپیچ‌ و خم به سمت دریاچه نئور میره که بعد از ۱۲ کیلومتر شما رو به یک خروجی می‌رسونه و به روستای «داش بلاغ» و جنوب دریاچه میره. البته مسیر شمالی دریاچه هم از همون جاده قابل دسترسه و روستای «عباس‌آباد» هم توی این مسیر قرار داره.

اگر هم از استان گیلان میاید، می‌تونید از مسیر جنگل‌های لیسار و ییلاق سوباتان برید. این مسیر هم به دریاچه نئور می‌رسه و جاده‌های کوهستانی اون منظره های فوق‌العاده‌ای دارن.

غروب آفتاب در دریاچه نئور
منبع عکس: گوگل مپ

دریاچه نئور به سوباتان کجاست؟

مسیر نئور به سوباتان یکی از رویایی‌ترین تجربه‌های طبیعت‌گردی تو ایران محسوب می‌شه، یه جاده که انگار از دل بهشت رد می‌شه! این مسیر به خصوص تو اواخر بهار و اوایل تابستون، با گل‌های رنگارنگ و مراتع سرسبزش، به اوج زیبایی می‌رسه. بهترین فصل برای پیمایش این راه خرداد و تیرماهه که هوا خنکه و طبیعت پر از زندگیه. حالا بیا ببینیم چطوری می‌شه این سفر رو برنامه‌ریزی کرد.

اول از همه، شما باید به دریاچه نئور برسید که این خودش یه ماجراجوییه. از آزادراه زنجان به اردبیل، می‌تونید با ماشین شخصی تا لب دریاچه برید. البته دور دریاچه جاده خاکیه، اما اطرافش پر از جاهای دنج برای کمپ زدنه. حتی یه چشمه پرآب هم ۵۰۰ متری پاسگاه محیط‌بانی هست که کارتون رو برای تأمین آب راحت می‌کنه.

از اونجا مسیر به دو شکل قابل پیمایشه:

  1. آفرود: جاده خاکی که با ماشین آفرود قابل دسترسه، ولی اگه ماشین آفرود ندارید، می‌شه بخش‌هایی از مسیر رو با ماشین سواری عادی طی کنید.
  2. کوهپیمایی: دو مسیر وجود داره، یکی مستقیم‌تر که ۱۶ کیلومتره و اون یکی از جاده آفرود می‌گذره و ۲۵ کیلومتره. هر دو فوق‌العاده زیبا هستن و در طول راه چشمه‌ها و رودخونه‌ها همراهتون هستن.

وقتی به سوباتان رسیدید، تازه هیجان سفر شروع می‌شه. این ییلاق با مراتع سرسبز و کلبه‌های چوبیش واقعاً تکه‌ای از بهشته. می‌تونید شب رو تو چادر یا کلبه‌های محلی بگذرونید. اگه دنبال راحتی بیشتری هستید، امکان اجاره ویلا هم هست. از غذاخوری‌های کوچیک و مغازه‌ها می‌تونید برای تأمین خوراکی کمک بگیرید، اما حتماً قبل از سفر یه مقدار خوراکی همراه داشته باشید.

عکس دریاچه نئور در اردبیل
منبع عکس: گوگل مپ

مشخصات دریاچه نئور اردبیل

این دریاچه در واقع از دو بخش تشکیل شده که = فصل بهار، وقتی برف‌های کوهستان‌ها آب می‌شن، این دو قسمت به هم وصل می‌شن و دریاچه کامل می‌شه. مساحت کلی دریاچه بیش از ۲۲۰ هکتاره و عمقش توی بهار بسته به قسمت‌های مختلف بین ۵ تا ۱۳ متر متغیر هست.

یکی از نکات جالب این دریاچه، تنوع زیاد گیاهی و جانوری اطرافشه. اطراف دریاچه، بیش از ۷۰ گونه گیاهی دارویی و معطر وجود دارن و در بین حیوانات این منطقه میشه به خرس، راسو، انواع خفاش‌ها و حیوانات اهلی مثل گاو و گوسفند اشاره کرد. علاوه بر این، دریاچه نئور به عنوان منطقه‌ای حفاظت‌شده زیر نظر سازمان محیط زیست قرار داره که به حفظ این اکوسیستم کمک زیادی می‌کنه.

 دریاچه نئور در تابستان
منبع عکس: گوگل مپ

تفریحات دریاچه نئور

یکی از لذت‌های اصلی این منطقه، قدم زدن اطراف دریاچه و استشمام هوای تازه و معطر کوهستانه. اطراف دریاچه پر از گیاهان خوشبو و چشم‌اندازهای دیدنیه که حتی برای عکاسی هم فرصت‌های عالی رو فراهم می‌کنه. زمستون، این دریاچه یخ می‌بنده و تبدیل به پیستی برای اسکیت میشه که خیلی از گردشگران رو به خود جذب می‌کنه​.

اگه به کوهنوردی علاقه‌مندی، قله‌های اطراف دریاچه هم گزینه‌های جذابی برای صعود دارن. معروف‌ترین قله، “بغروداغ” با ارتفاع ۳۲۰۰ متره که ویو فوق‌العاده‌ای از دریای خزر و جنگل‌های شمال به نمایش می‌ذاره​. این منطقه برای دوچرخه‌سواری هم خیلی مناسبه و خیلی‌ها فصل‌های بهار و تابستان، مسیر ۲۰ کیلومتری تا ییلاق سوباتان رو رکاب می‌زنن.

تازه اگه سوارکاری بلدید، می‌تونید از اطراف دریاچه اسب هم اجاره کنید. البته شنا توی این دریاچه به خاطر گل و لای موجود، توصیه نمی‌شه، اما پرنده‌ نگری یکی از تفریحات محبوب در این منطقه ست. این دریاچه به‌عنوان منطقه‌ای حفاظت‌شده، مکان عالی برای تماشای پرندگان مهاجر توی فصل‌های خاص ساله.

 دریاچه نئور هیر
منبع عکس: گوگل مپ

ماهیگیری دریاچه نئور

این دریاچه به خاطر داشتن آب شیرین و زیاد، محیط مناسبی برای رشد انواع ماهی‌هاست و به‌خصوص ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمانی که فصل گرما در دریاچه رها میشه، یکی از جذاب‌ترین گزینه‌ها برای ماهیگیری به حساب میاد. از طرفی، میزبان گاماروس‌ها هم هست که علاوه بر زیبا کردن اکوسیستم، به پاک‌سازی آب هم کمک می‌کنن.

اما برای ماهیگیری تو این دریاچه، باید به زمان‌ها دقت کنید. تابستون به‌خصوص شهریور ماه زمان‌های مناسبی برای صید ماهی‌های قزل‌آلاست، چون ماهی‌ها تو این مدت به شرایط ایدئالی می‌رسن. البته قبل از سرد شدن هوا بهتره که به دریاچه برید چون ماهی‌ها در برابر سرما مقاوم نیستن و به‌طور معمول قبل از شروع سرما از سطح دریاچه جمع‌آوری می‌شن. فصل گرما هم دوباره ماهی‌های پرورشی توی دریاچه رها می‌شن.

در کنار ماهی‌های قزل‌آلا، انواع آبزیان دیگه مثل زالو، پلانکتون‌ها و صدف‌ها هم زندگی می‌کنن و همگی باعث می‌شن تا اکوسیستم دریاچه سالم باشه.

 دریاچه نئور در بهار
منبع عکس: گوگل مپ

امکانات دریاچه نئور خلخال

امکانات دریاچه نئور اردبیل اگه قصد کمپ زدن اطراف این دریاچه رو دارین، باید تجهیزات مناسب همراهتون باشه، چون امکانات رفاهی خاصی تو منطقه وجود نداره. هوا تو شب‌ها حتی تابستون هم سرد می‌شه، پس لباس گرم، کیسه‌خواب، و چادر از ضروریاته.

اگه دنبال امکانات رفاهی زیادی هستین، باید بدونین که نئور جای لوکسی نیست. اطرافش چند تا سکو برای کمپینگ، یه سرویس بهداشتی ساده و یه بوفه کوچیک با وسایل محدوده. اگه قصد دارین اونجا چادر بزنین یا تفریحات طبیعتی انجام بدین، حتما تجهیزات کامل، آب و غذای کافی همراهتون باشه چون اطرافش خیلی خلوت و طبیعیه​.

 دریاچه نئور خلخال
منبع عکس: گوگل مپ

بهترین زمان سفر به دریاچه نئور

دریاچه نئور که توی منطقه‌ای کوهستانی و سردسیر قرار گرفته، همیشه آب زیادی داره. این دریاچه به‌خاطر بارش‌های زیاد و آب و هوای سردی که توی این منطقه هست، بیشتر فصل سال پرآبه و سطح آبش بالا می‌مونه. اگه می‌خواهید زیبایی‌های دریاچه رو توی فصل‌های سرد ببینید، باید حتما لباس گرم و مناسب بپوشید، چون پاییز و زمستان اینجا خیلی سرده. فصل پاییز هم طبیعت اطراف دریاچه رنگارنگ و تماشایی میشه، اما زمستون که میاد، سطح دریاچه یخ می‌بنده.

اگر می‌خواید توی بهترین زمان از زیبایی‌های این منطقه لذت ببرید، بهترین وقتش فصل‌های بهار و تابستونه. البته باید بدونید که به خاطر اقلیم سرد این منطقه، بهار اینجا از اواسط اردیبهشت شروع میشه و طبیعت اطراف دریاچه سرسبز و پرگل میشه. هوا هم خیلی خوبه. تابستون هم که میاد، دما یه کم بیشتر میشه ولی دمای هوا به بالای ۲۵ درجه نمیرسه و خیلی گرما اذیتتون نمی‌کنه.

اگه به قصد کمپینگ یا موندن کنار دریاچه به نئور میرید، تابستون گزینه خوبی به حساب میاد. طبیعت سرسبز و چشمه‌های پرآب اطراف دریاچه توی تابستون خیلی برای گشت و گذار مناسبن. بهار هم می‌تونید از مناظر و گل‌های اطراف لذت ببرید، اما حواستون باشه که دما ممکنه تغییر کنه و شاید نیاز به لباس گرم داشته باشید.

چشمه های دریاچه نئور
منبع عکس: گوگل مپ

شرایط اقامت در دریاچه نئور

اگه قصد کمپ زدن اطراف این دریاچه رو دارین، باید تجهیزات مناسب همراهتون باشه، چون امکانات رفاهی خاصی تو منطقه وجود نداره. هوا تو شب‌ها حتی تابستون هم سرد می‌شه، پس لباس گرم، کیسه‌خواب، و چادر از ضروریاته. برای اقامت شبانه، علاوه بر کمپینگ، می‌تونید از اقامتگاه‌های سنتی یا هتل‌های اطراف استفاده کنید که راحتی بیشتری دارن.

یه سری از هتل های نزدیک به این دریاچه توی جدول زیر اومده و اگه خواستی میتونی از بهترین آژانس های مسافرتی اردبیل هر کدومو که خواستی رزرو کنی.

نام هتل فاصله با خودرو فاصله تقریبی (کیلومتر)
هتل ملل اردبیل 41 دقیقه 35.6
مجتمع اقامتی توریستی کوثر 42 دقیقه 36.1
هتل سبلان اردبیل 42 دقیقه 35.5
هتل سارای اردبیل 36 دقیقه 32.1
هتل شورابیل اردبیل 37 دقیقه 32.6
هتل یاکاموز اردبیل 39 دقیقه 33.9
هتل بوتیک ایده‌آل اردبیل 40 دقیقه 34.3
هتل نگین اردبیل 40 دقیقه 34.4
مهمانپذیر حیات اردبیل 40 دقیقه 34.7
خانه مسافر ایده‌آل اردبیل 41 دقیقه 34.7
هتل آپارتمان حسین اردبیل 41 دقیقه 34.9
تصاویر دریاچه نئور اردبیل
منبع عکس: گوگل مپ

مرورها و نظرات مردم درباره دریاچه نئور

  • زیبایی در فصل مناسب: اکثر نظرات تأکید دارن که حتماً تو فصل مناسب به این منطقه برید. بهترین زمان بازدید بهار و اوایل تابستونه، چون گل‌های وحشی اطراف دریاچه منظره‌ی خاصی ایجاد می‌کنه. اواسط تابستون و ساعت های گرم روز به خاطر گرما پیشنهاد نشده.
  • مسیر دسترسی: مسیر دریاچه کمی سختی داره، ولی دسترسی از اتوبان اردبیل نسبتاً راحته و نیم ساعت بیشتر طول نمی‌کشه. اگر بخواید از اونجا به ییلاق سوباتان برید، مسیر خاکیه و برای ماشین شاسی‌بلند مناسبه.
  • امکانات کمپینگ: کنار دریاچه فضای مناسبی برای کمپ وجود داره و چند چشمه‌ی طبیعی هم اطرافش هست که می‌تونید استفاده کنید. با این حال، امکانات رفاهی محدوده، پس بهتره وسایل کمپینگ و ملزومات موردنیاز مثل آب و غذا همراهتون باشه.
  • تجربه‌ی مسیر و مقصد: خیلی‌ها گفتن اگر زمان‌بندی درستی داشته باشید، هم مسیر و هم مقصد براتون جذاب و لذت‌بخش می‌شه.
آب و هوای دریاچه نئور
منبع عکس: گوگل مپ

جاهای دیدنی نزدیک به دریاچه نئور اردبیل

نام جاذبه فاصله تقریبی از تالاب نئور (کیلومتر) توضیحات
آبشار ورزان تالش 10.2 آبشار زیبا با طبیعت بکر و خیره‌کننده.
پل شیشه ای اردبیل 11 یکی از پل‌های جذاب و مرتفع منطقه.
ییلاق سوباتان تالش 14 مراتع سرسبز با چشم‌اندازی فوق‌العاده.
ییلاق شکردشت تالش 14.7 طبیعتی آرام و بسیار زیبا برای استراحت.
مقبره شیخ امین‌الدین جبرائیل 15.8 بقعه‌ای تاریخی با معماری خاص.
منطقه حفاظت‌شده لیسار 30.4 محل زندگی گونه‌های خاص گیاهی و جانوری.
دریاچه سراگاه تالش 33.2 دریاچه‌ای زیبا برای پیک‌نیک و آرامش.
دریاچه سوها 33.5 دریاچه‌ای خوش‌منظره با آب و هوای خنک.
موزه تاریخ طبیعی اردبیل 34.3 نمایشگاه حیات‌وحش منطقه اردبیل.
دریاچه شورابیل اردبیل 34.6 دریاچه‌ای بزرگ با امکانات تفریحی.
آبشار لاتون آستارا 39.4 بلندترین آبشار ایران در دل جنگل‌های آستارا.
تله‌ کابین گردنه حیران  46.9 نمای فوق‌العاده از ارتفاعات حیران.
به این مطلب رای دهید
Shares:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *