گیلان با طبیعت بی‌نظیرش همیشه مقصد محبوب گردشگرا بوده. هر کدوم از شهرای این استان پر از جاهای دیدنیه که سفر بهشون حسابی خاطره‌ ساز می‌شه. یکی از این مناطق سرسبز و خوش‌آب‌ و هوای گیلان، روستای سراگاه نزدیک تالش هست که دریاچه‌ی زیبا رو تو دل خودش جا داده. دریاچه سراگاه، حدود ۱۰ کیلومتری شمال غرب تالش و تو روستای سراگاه قرار داره. این دریاچه در واقع یه آبگیر کوچیکه که اهالی روستا توش ماهی پرورش میدن و از این راه کسب درآمد می‌کنن. آب دریاچه از چشمه‌های زیرزمینی تأمین می‌شه و به خاطر زلالی و شفافیتش، منظره‌ دیدنی از انعکاس طبیعت اطراف رو به نمایش می‌ذاره.

با اینکه دریاچه ملک شخصیه، مالک مهربونش اجازه داده تا مردم و گردشگرا بتونن از زیبایی‌های اینجا لذت ببرن. البته باید بدونی که شنا کردن، ماهی‌گیری و قایق‌سواری تو این دریاچه ممنوعه، چون ماهی‌ها پرورشی هستن و منبع درآمد اهالی محسوب می‌شن. اطراف دریاچه، کوه‌های پوشیده از درختای انبوه، شالیزارهای برنج و باغ‌های کیوی قرار داره که منظره‌ فوق‌العاده رو به وجود آورده.

دریاچه سراگاه تالش
منبع عکس: گوگل مپ

دریاچه سراگاه کجاست؟

این دریاچه تو دل کوه‌های تالش و بین شالیزارهای سرسبز برنج قرار گرفته. کافیه از تالش حدود ۱۰ کیلومتر به سمت شمال غربی برین تا به روستای ساحلی جوکندان برسین. تالش، یه شهر سرسبز و خوش‌آب‌وهوا تو استان گیلانه که طبیعت بکر و جاذبه‌های زیادی برای دیدن داره. از شمال به آستارا و از شرق به دریای خزر می‌رسه، از غرب با اردبیل همسایه‌ست و از جنوب به رضوان‌شهر می‌رسه.

دریاچه سراگاه در بهار
منبع عکس: گوگل مپ

مسیر دسترسی به دریاچه سراگاه

اول از همه باید بری استان گیلان و بعدش راهی شهرستان تالش بشی. حالا برای اینکه راحت‌تر بتونی مسیر رو پیدا کنی، از مرکز شهر تالش، یعنی “شهپر”، شروع کن. از اینجا، باید به سمت روستای نعلبند حرکت کنی.

وقتی به نزدیکی روستا رسیدی، جاده دو شاخه می‌شه. یکی از این مسیرها می‌بره سمت روستای سراگاه، جایی که دریاچه معروف سراگاه وسط جنگل منتظرته. خبر خوب اینه که تا خود دریاچه می‌تونی با ماشین بری، ولی اگه اهل طبیعت‌گردی و پیاده‌روی هستی، خیلی‌ها بخشی از این راه رو پیاده میرن تا بیشتر از طبیعت حال کنن.

فاصله شهرهای مختلف از دریاچه سراگاه

حیوانات دریاچه سراگاه
منبع عکس: گوگل مپ

بهترین زمان سفر به دریاچه سرآگاه تالش

اینجا هر فصلی حال خودش رو داره، ولی اگه بخوام بی‌رودربایستی بهترین زمانش رو بگم، بهار و تابستونه. چرا؟ چون هم هوا خنک و دلپذیره، هم طبیعت دور و برش سبز و باطراوت می‌شه که چشم آدم سیر نمی‌شه از تماشا.

بهار که بشه، شکوفه‌های رنگارنگ و علف‌های تازه‌روئیده، یه نقاشی طبیعی اطراف دریاچه به نمایش می‌ذاره. تابستونم هوا جوریه که می‌تونی توی فضای باز کیف کنی، قدم بزنی، یا حتی کنار دریاچه کمپ بزنی.

طبیعت اطراف دریاچه سراگاه
منبع عکس: گوگل مپ

اقامت در دریاچه سرآگاه

اگه اهل کمپینگ و خوابیدن تو چادر هستی، حتماً تو سفر به روستای سراگاه چادر و وسایل لازم رو با خودت بیار و کنار دریاچه کمپ بزن. این روستا کلبه‌های چوبی داره که صاحبانشون به مسافرا اجاره می‌دن؛ اقامت تو این کلبه‌ها هم گزینه خوبیه برای گذروندن شبه. کلبه‌های جنگلی در مجموعه‌های چند واحدی نزدیک دریاچه سراگاه قرار گرفتن و تا شهر تالش حدود ۱۰ کیلومتر فاصله دارن. این کلبه‌ها امکاناتی مثل نشیمن، آشپزخونه، سرویس بهداشتی و حموم دارن، ولی بعضیاشون اتاق خواب جداگونه ندارن. سوپرمارکت و نونوایی هم با حدود یک کیلومتر فاصله در دسترس هستن. مسیر منتهی به اقامتگاه حدود یک کیلومترش خاکیه و میزبان‌ها هم توی همسایگی کلبه‌ها زندگی می‌کنن.

دریاچه سراگاه در زمستان
منبع عکس: گوگل مپ

مرورها نظرات مردم درباره دریاچه سرآگاه تالش

  • دریاچه سراگاه یه جای قشنگ و آروم تو دل طبیعته که خیلیا از زیباییش تعریف کردن. اما برای اینکه یه سفر خوب داشته باشی، این نکات رو یادت باشه:
  • خیلی از بازدیدکننده‌ها گفتن دریاچه بیشتر تو بهار پر از آبه و تو پاییز و زمستون ممکنه خشک بشه. پس اگه می‌خوای آب و مناظر کامل رو ببینی، حتما بهار رو برای سفرت انتخاب کن.
  • برای رسیدن به دریاچه، یه بخش از جاده ورودی خاکیه و پر از چاله. مخصوصاً یه کیلومتری که وارد روستا می‌شی، باید حواست به جاده باشه. اما با همه اینا، طبیعت اطراف مسیر خیلی باصفاست و ارزششو داره.
  • دریاچه از یه طرف به کوه می‌رسه و از طرف دیگه به مزارع سرسبز. منظره‌هاش اون‌قدری قشنگه که می‌گن انگار داری یه کارت‌پستال واقعی رو می‌بینی. بهترین جا واسه عکاسی و لذت بردن از طبیعته.
  • تو اطراف دریاچه چند تا کلبه و یه رستوران هست که غذاهاش مخصوصاً ماهیش خیلی تعریف شده. اما اگه تو تعطیلات مذهبی یا زمان‌های شلوغ بری، ممکنه بعضی از افراد محلی رفتار متفاوتی داشته باشن.
  • خیلیا میگن محیط دریاچه انقدر آروم و قشنگه که مثل یه تراپی طبیعی می‌مونه. اگه از شلوغی شهر خسته شدی، اینجا می‌تونی حال‌وهوای خودتو عوض کنی.
  • توی دریاچه ماهی پرورش می‌دن، ولی ظاهراً فروش مستقیم ماهی اونجا نیست. اگه دنبال ماهی تازه‌ای، شاید بهتره از قبل برنامه‌ریزی کنی.
کلبه های دریاچه سراگاه
منبع عکس: گوگل مپ

جاهای دیدنی نزدیک به دریاچه سراگاه

سورتمه تالش یکی از جاذبه های اطراف دریاچه سراگاه

سورتمه تالش

سورتمه تالش یکی از مدرن‌ترین و مجهزترین سورتمه‌های ریلی کشوره که تو بام تالش و دل جنگل سیاهداران واقع شده. این سورتمه مسیری به طول ۱,۰۵۵ متر داره و با همکاری شرکت آلمانی ویگاند در سال ۱۳۸۹ به بهره‌برداری رسیده. مسیر سورتمه شامل بخش‌های مستقیم (لیفت) و مارپیچه که در طول مسیر، چشم‌اندازهای زیبای دریا و جنگل سیاهداران رو می‌تونید ببینید. بخش مارپیچ مسیر هیجان بیشتری داره و معمولاً مورد استقبال جوون ترها قرار می‌گیره. برای اطلاع از قیمت بلیط سورتمه تالش 1403 کلیک کن. فاصله این سورتمه تا سراگاه حدود 5.5 کیلومتره.

جنگل گیسوم در نزدیکی دریاچه سراگاه

جنگل گیسوم

پارک جنگلی گیسوم، یکی از زیباترین جاهای دیدنی استان گیلان و منطقه اسالمه که حدود ۸۰ هکتار مساحت داره. این پارک فقط یه جنگل نیست؛ چون کنار دریا قرار گرفته و می‌تونی هم‌زمان از طبیعت جنگلی و ساحلی لذت ببری. پارک جنگلی گیسوم، یکی از زیباترین جاهای دیدنی استان گیلان و منطقه اسالمه که حدود ۸۰ هکتار مساحت داره. این پارک فقط یه جنگل نیست؛ چون کنار دریا قرار گرفته و می‌تونی هم‌زمان از طبیعت جنگلی و ساحلی لذت ببری. برای آشنایی با جاهای دیدنی گیسوم با عکس کلیک کن. فاصله این جاذبه با دریاچه سراگاه تالش حدود 22 کیلومتره.

بقیه جاهای دیدنی هم میتونی توی جدول زیر ببینی:

مقصد فاصله از دریاچه سراگاه (کیلومتر)
رودخانه کرگان رود تالش 2.9 KM
روستای مریان 3.7 KM
قلعه سلسال 3.7 KM
کاخ ییلاقی و قشلاقی نصرالله خان 3.7 KM
حمام قدیمی آق اولر 3.7 KM
مناطق باستانی تول 3.7 KM
بقعه شاه میلرزان 3.7 KM
منطقه حفاظت شده لیسار 14.6 KM
ییلاق شکردشت تالش 18.5 KM
ییلاق سوباتان تالش 19.9 KM
آبشار ورزان تالش 23.7 KM
مسجد اسپیه مزگت 25.7 KM
آبشار ویسادار گیلان 26.4 KM
دریاچه روستای سراگاه
منبع عکس: گوگل مپ
اردک های دریاچه سراگاه
منبع عکس: گوگل مپ
به این مطلب رای دهید
Shares:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *