حمام وکیل

حمام وکیل شیراز ؛ ساعت بازدید و قیمت بلیط + تاریخچه + (ویدیو، لوکیشن و PDF)

حمام وکیل، اون یکی از جاهای دیدنی شیراز هه، یادتون نره! اینجا یه تاریخچه با حال داره که به دوران زندیه برمی‌گرده. توی لیست آثار ملی ایران، این حمام با شماره ۹۱۷ ثبت شده. واقعا عالیه که اینجا رو به موزه‌ای از آداب و رسوم مردم کهن شیراز تبدیل کردن.

قبلا حمام وکیل فقط برای شستشو نبوده، بلکه مکانی برای دورهمی و مراسمات مختلف بوده. اینجا با مجسمه‌های خیلی جالب زنده می‌شه، با لباس‌های سنتی که واقعا دلنشینه. و از آهنگ‌های محلی که توی حمام اجرا می‌شن لذت می‌برید. دعوت می‌کنم حتما اینجا رو ببینید، قول می‌دهم لحظاتی فوق‌العاده رو تجربه کنید!

مسیر رفتن به حمام وکیل شیراز

اگه می‌خوای به حمام وکیل شیراز بری، بلافاصله بعد از ورود به شهر، به سمت بلوار کریم خان زند برو. وقتی از میدان شهدا رد می‌شی، وارد خیابان طالقانی بشو. بهتره که ماشینتو توی این خیابان پارک کنی. بعد از ۱۰۰ متر پیاده‌روی کوتاه، درب حمام رو روبروی خودت می‌بینی.

اگرم از مترو استفاده می‌کنی، ایستگاه زندیه مناسبه. از اونجا پیاده‌روی کن، تنها ده دقیقه طول می‌کشه تا به ورودی حمام برسی. راحت و سریع!

 

تاریخچه پشت حمام وکیل

حمام وکیل توی شیراز، در دوران حکومت کریم خان زند، این شهر به اوج امور عمرانی و شهرسازی رسیده بود. یکی از این ساختمان‌های فوق‌العاده، حمام وکیله که خود کریم خان فرمان داده بود بسازه. این حمام با دقتی فوق‌العاده در مرکز شهر، نزدیک به مسجد ساخته شده بود. این ایده از دوران اسلامه، که می‌دونید، مسجد از همه جا نزدیک‌ترین به مردم بوده.

حالا یه نکته جالب اینجاست، حمام توی گذشته فقط محلی برای شستن نبوده، بلکه یه جورایی مرکز فعالیت‌های اجتماعی بوده. مراسماتی مثل حنابندان، چله نوزاد و حتی جلسات انتخاب همسر توی حمام برگزار می‌شده! حالا فکر کنید، حمام وکیل این همه قسمت جالبی داشته، مثل اتاق عروس و حنابندان.

تاریخچه پشت حمام وکیل

اما تاریخچه حمام وکیل تغییرات زیادی رو دیده. در دوره‌های مختلف، دیوارها و سقفش خراب شده بودن و حمام بسته شده بود، ولی هیچ وقت درهاش برای مردم بسته نشده بود. البته در یک زمانی، حمام خیلی خراب شد و نیاز به ترمیم داشت. در سال ۱۳۵۱، سازمان باستان‌شناسی دست به ترمیمش زد. اما متأسفانه بعداً به عنوان یه رستوران سفره‌خانه باز شد که باعث خسارت بیشتری به حمام وارد کرد. ولی در نهایت، با کوشش‌های بی وقفه، حمام وکیل به حالت اولیه‌اش برگشت و برای دیدن عموم آماده شد.

 

حمام وکیل را چه کسی ساخته است؟

بعد از اینکه کریم خان زند به قدرت رسید، تصمیم گرفت شیراز رو به عنوان پایتخت انتخاب کنه. سپس بناهای فراوونی مثل مسجد، بازار، حمام، آب‌انبار، ارگ، دیوانخانه، کاروان‌سرا و حتی ضرابخانه و … رو توی این شهر بسازه.

نمای دور از حمام وکیل شیراز

یکی از چیزهایی که از زمانش به جا مونده، حمام وکیله که در غرب مسجد وکیل واقع شده. این حمام به خاطر نقوش و طراحی‌های خاصی که داره، جذابیت زیادی برای گردشگران داره. ساخت این حمام تو سال ۱۱۸۷ هجری قمری تموم شد و با یک مساحت بیش از ۱۱ هزار متر مربع، از بزرگ‌ترین حمام‌های ایران به حساب میاد. علاوه بر اینکه برای استحکام کار ساخت، شخصاً پادشاه، یعنی کریم‌خان‌زند دستور داد، او همینطور نظارت داشت تا مطمئن بشه که همه چیز به خوبی پیش میره. طرح‌های مختلفی هم برای این حمام ارائه شد که همگی به کمال اجرا درآمدند. حمام وکیل به شکل یک مستطیل بنا شده و در واقع به عنوان مرکزی برای اجتماع هم استفاده می‌شده. این یکی از دستاوردهای مهم زمانش بود، یه حمام بزرگ و زیبا که تا حالا هم جاذبه‌ی ویژه‌ای برای مردم و گردشگران داره.

حمام وکیل را چه کسی ساخته است

 

ساعت کاری و قیمت بلیط حمام وکیل

توی این حمام وکیل در سال ۱۴۰۰ برای هر کس پنج هزار تومان هست، می‌تونید از ساعت ۹ تا ۱۷ برید و لذت ببرید. البته باید بگم که توی روزهای مذهبی مثل شهادت امام علی (علیه‌السلام)، تاسوعا و عاشورای حسینی و اینجور مناسبت‌ها، حمام تعطیله. ولی خوب، خود به خود باید باور کنید که این حمام یکی از بهترین جاذبه‌های تاریخیه و می‌تونید ازش لذت ببرید!

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 2 =

مقالات پربازدید