حرم شاهچراغ نه فقط برای زائرا، بلکه برای کلی توریستا هم یه جاذبه حسابیه. آرامگاه شاهچراغ (ع) با اون معماری ایرانی-اسلامی خاص خودش که تلفیقی از هنر اصیل ایرانی با طراحی‌های مذهبیه، هر ساله هزاران نفر رو از جاهای مختلف به خودش می‌کشونه. حتی اونایی که به تاریخ علاقه‌مندن، وقتی می‌فهمن این بنا تو سال ۱۳۲۱ ثبت ملی شده، بیشتر بهش توجه می‌کنن. از ایوان‌های باصفا گرفته تا حیاط‌های بزرگ و سرسبزش، همه جا حال و هوای خاصی داره. شاه چراغ، برادر امام رضا (ع)، خودش تو تاریخ اسلام یه شخصیت خیلی مهم بوده و ارادت مردم بهش از قدیم الایام بوده.

تبلیغات سایت

حرم شاهچراغ کجاست؟

شاهچراغ یکی از جاذبه های گردشگری شیراز هستش که توی میدون احمدی، خیابون ۹ دی جا قرار گرفته. درست کنار ایستگاه اتوبوس ۹ دی و همسایه دیوار به دیوار خونه تاریخی منطقی‌نژاد. یه مسیر دیگه هم هست، اگه تو خیابون لطفعلی‌خان زند باشی، می‌تونی خیلی راحت خودت رو برسونی به این مکان فوق‌العاده.

لوکیشن حرم شاهچراغ روی نقشه

حرم شاهچراغ کجاست

شاهچراغ کیست؟

احمد بن موسی (ع) که بیشتر با اسم شاهچراغ می‌شناسنش، پسر بزرگ امام موسی کاظم (ع) و برادر امام رضا (ع) بوده. مادرش هم به اسم ام محمد معروفه. شاهچراغ که بعضی‌ها بهش سیدالسادات هم می‌گن، لقبش ‘ابوعبدالله’ بوده. دقیقاً معلوم نیس کی به دنیا اومده، اما وفاتش رو بین سال‌های ۲۰۳ تا ۲۱۸ هجری قمری تخمین می‌زنن.

چه کسانی در شاهچراغ دفن هستند؟

اینجا آرامگاه احمد ابن موسی، معروف به شاه‌ چراغه که پسر ارشد امام موسی کاظم (امام هفتم شیعیان) بوده. بر اساس باور شیعیان، توی همین حرم علاوه بر احمد، برادر دیگه‌ش، یعنی محمد بن موسی، هم دفن شده. در جوار بارگاه محمد بن موسی، مزار سادات و افراد زیادی قرار داره. کنار ضریح ایشون هم مرقد کوچکی وجود داره که گفته می‌شه فرزندش، ابراهیم بن محمد بن موسی، در اون جا دفن شده.

حرم شاهچراغ در شب

تاریخچه حرم شاهچراغ

شاهچراغ که می‌گن، فقط یه بنای تاریخی معمولی نیست، اینجا یه آرامگاه مقدسه که قلب خیلی از شیرازیا براش می‌تپه. داستانش از قرن ششم هجری شروع می‌شه، همون موقع که اتابکان فارس اومدن و دست به ساخت این بنا زدن. اما چیزی که شاهچراغ رو حسابی سر زبونا انداخت، مرمت و بازسازی‌هایی بود که در طول تاریخ روی این بنا انجام شد. مثلاً تو سال ۷۴۵ هجری، یه خانوم قدرتمند و بانفوذ به اسم ملکه تاشی خاتون، که حاکم فارس بود، دست به کار شد تا حرم رو مرمت کنه. حتی به اینجا بسنده نکرد، اومد و یه مدرسه بزرگ کنار حرم ساخت و خیلی از مغازه‌های دور و بر رو وقف این بارگاه کرد. از همون موقع، شاهچراغ تبدیل شد به یکی از محبوب‌ترین مکان‌های شیراز. خیلی از جهانگردا از گذشته تا امروز، به اینجا اومدن و هر کسی که پاش به حرم رسیده، عشق و ارادت مردم شیراز به این مکان رو از نزدیک دیده.

از قدیم، شاهچراغ نه فقط یه آرامگاه مذهبی، بلکه نمادی از فرهنگ و هویت شیراز بوده. بعد از این مرمت‌ها، تو دوره صفویه هم به این بنا توجه زیادی شد. شاه اسماعیل صفوی تو سال ۹۱۲ هجری، اومد و دوباره بهش رسیدگی کرد. ولی متاسقانه تو سال ۹۹۷ هجری یه زلزله شدید این بنا رو کلی خراب کرد. اما این پایان کار نبود؛ نادرشاه افشار بعد از شکست افغان‌ها و وقتی وارد شیراز شد، تو سال ۱۱۴۲ هجری دست به بازسازی اساسی زد. یه نکته جالب اینه که نادرشاه یه قندیل خیلی بزرگ که ۷۲۰ مثقال وزنش بود و از طلا و نقره ساخته شده بود، دستور داد زیر گنبد حرم آویزون کنن. اما حیف که تو سال ۱۲۳۹ یه زلزله دیگه این بنا رو دوباره تخریب کرد و اون قندیل طلایی رو هم فروختن تا بتونن هزینه بازسازی رو تأمین کنن. در طول سال‌ها، این مکان بارها و بارها مرمت شده و هر باری که مرمت جدیدی صورت گرفته، انگار یه فصل جدید به این داستان اضافه شده.

معماری حرم شاه چراغ

علت نامگذاری شاهچراغ

از دوران آل‌بویه و زمامداری امیر عضدالدوله دیلمی، کسی نمی‌دونست مقبره حضرت کجاست. حالا یه پیرزن بود که تو یکی از خونه‌ها نزدیک اونجا زندگی می‌کرد. هر شب جمعه، این پیرزن می‌رفت بالای یه تپه خاکی و یه چراغ روشن می‌کرد، از شب تا خود سپیده‌دم. چند شب جمعه همین کار رو می‌کرد و کم‌کم به این فکر افتاد که شاید اینجا مقبره یکی از امامزاده‌ها باشه. اون موقع خیلی‌ها تو دربار به این چیزا بدبین بودن، ولی امیر عضدالدوله گفت که بهتره خودش موضوع رو بررسی کنه. اولین شب جمعه، رفت خونه پیرزن و بهش گفت: “اگه دوباره نوری دیدی، منو خبر کن.” پیرزن هم یه شب نور قوی‌تری دید و فوری به امیر خبر داد. با فریاد گفت: “شاه چراغ!”

امیر وقتی نور رو دید، حسابی جا خورد و سریع به سمت تپه‌ای که نور ازش می‌اومد حرکت کرد. اما وقتی رسید به محل، هیچ چراغ یا نوری نبود! ولی وقتی از تپه پایین اومد، دوباره همون نور رو دید. این اتفاق باعث شد که امیر بگه: “یکی رو بفرستیم دقیق‌تر بررسی کنه ببینیم اینجا چه خبره.” بعد از تحقیق‌ها، مشخص شد که تو همین محل، فرزند ارشد حضرت موسی بن جعفر (ع) دفن شده. امیر عضدالدوله هم دستور داد که یه جایگاه مذهبی بزرگ برای احترام به این امامزاده ساخته بشه.

معماری ورودی آرامگاه شاهچراغ

خصوصیات حرم شاه چراغ

اینجا چهار تا شاه‌نشین داره که هر کدوم به یه طرف باز میشن و بخش غربیش هم یه مسجد خوشگل توش قرار داره.  ضریح نقره‌ای شاهچراغ (ع) دقیقاً زیر گنبد اصلی هست و وقتی وارد حیاط می‌شی، انگار تو یه بهشت کوچیک قدم گذاشتی؛ یه حوض بزرگ و فواره‌هایی که آب رو به هوا می‌پاشن و دور تا دورش درختای سرسبزه، که حسابی به دل می‌شینه. اینجا دو تا ورودی اصلی هم داره که از سمت شمال و جنوب می‌تونی وارد بشی.

این مجموعه‌ی مذهبی چند تا صحن معروف هم داره که هر کدومشون یه جلوه و حس خاصی دارن. مثل صحن امام جواد (ع)، صحن حضرت معصومه (ع)، صحن اصلی و صحن عتیق. هر کدوم یه ویژگی متفاوت دارن و زیبایی‌شون چشم آدم رو می‌گیره. شبستان‌های بزرگش هم از دارالعباده گرفته تا شبستان حضرت سید میر محمد (ع) و شبستان امام خمینی (ره)، هر کدوم با حال و هوای معنوی خاصی طراحی شدن. ضریح شاهچراغ (ع) هم درست وسط شبستان دارالعباده قرار داره، که کلی آدم برای زیارت اونجا می‌رن و یه حس آرامش عجیب پیدا می‌کنن.

نقشه حرم شاهچراغ

نقشه حرم شاهچراغ

معماری حرم شاهچراغ

حرم شاهچراغ یه ترکیب بی‌نظیر از معماری آذری و هنر دوره ایلخانیه. تو این بنا، آینه‌کاری‌ها و کاشی‌کاری‌ها به قدری خیره‌کننده هستن که هرکی وارد میشه، نمی‌تونه چشم ازشون برداره. فضای داخلی حرم هم با این آینه‌کاری‌های درخشان و کاشی‌هایی که با نقش‌های هندسی و اسلامی طراحی شدن، یه حس خاص و معنوی رو به آدم منتقل می‌کنه. سبک معماریش تأثیر زیادی از سبک آذری گرفته و حسابی پر از جزئیات ظریف و جذابه.

کاشی‌کاری‌های سردرهای حرم و منبت‌کاری‌های روی سقف، واقعاً بی‌نظیرن و هرکسی رو محو خودشون می‌کنن. دور تا دور حیاط حرم، اتاق‌های قشنگی هستن که به کل فضا جلوه‌ای خاص میدن. اما چیزی که خیلی تو چشم میزنه، آینه‌کاری‌های داخلی آرامگاهه که با نورپردازی هنرمندانه‌ای که داره، یه حس فوق‌العاده ایجاد می‌کنه. اولین ضریح این حرم از جنس نقره ساخته شده بود و ضریح دوم هم که تو سال ۱۳۸۲ هجری قمری نصب شد، دوباره از نقره بود. فضای داخل حرم شاهچراغ یه حس آرامش و معنویت خاصی به آدم میده؛ جوری که هرکی وارد اینجا میشه، انگار تو یه دنیای دیگه پر از آرامش و معنویت قدم میذاره.

داخل حرم شاه چراغ در شیراز

راهنمای بخش های مختلف حرم شاهچراغ

سردر‌های ورودی حرم حضرت شاهچراغ

نام سردر موقعیت توضیحات دسترسی از
سردر شمالی شمال حرم ورودی از بازار شاهچراغ و خیابان احمدی به حرم. دسترسی راحت. بازار شاهچراغ و خیابان احمدی
باب موسی بن جعفر (ع) شمال غربی حرم تنها راه ورود قدیمی به حرم، روبه‌روی مسجد شهدا و دسترسی به صحن امام جواد. دارای کاشی‌کاری‌های زیبا و قرینه‌سازی. خیابان شهدا
باب الرضا (ع) جنوب غربی حرم ورودی به صحن اصلی و کتابخانه حرم. درب بزرگ چوبی با تزیینات برنزی. خیابان 9 دی
سردر شرقی شرق حرم درگاه به صحن مسجد تاریخی عتیق.
باب السجاد (ع) شمال شرقی حرم نزدیک حرم حضرت سید میر محمد (ع). دسترسی از خیابان لطفعلی‌خان زند. خیابان لطفعلی‌خان زند
سردر جنوبی جنوب حرم ورودی از خیابان حضرتی و کوچه بین‌الحرمین. دسترسی به دارالشفای حرم. خیابان حضرتی و کوچه بین‌الحرمین

صحن حرم

این صحن زیبا یک مستطیل بزرگ به مساحت 14 هزار مترمربع رو به خود اختصاص داده. اگه از شمال و جنوب صحن نگاه کنی، می‌بینی که 162 حجره دو طبقه هست که حسابی کار شده و تو طبقه بالا با نورپردازی‌های جذابش، هر غروب خورشید یه رنگ و حال و هوای جدید به خودش می‌گیره. کاشی‌کاری‌ها و آجرکاری‌های رواق‌ها هم کار دست استادان آستان شاهچراغه که هنر دستشون رو به نمایش گذاشتن. کف صحن رو با سنگ‌های گندمک پوشوندن و نرده‌های چوبیش هم از چوب ساج ساخته شده که به فضا یه حس خاص و دلنشین می‌ده.

وسط صحن، یه حوض بزرگ سنگی به نام نی‌ریز قرار داره که اطرافش هم با درخت‌ها تزیین شده و سقاخانه هم نزدیکشه تا به زائران آب و صفا بده. جالبه بدونی که حرم شاهچراغ قبلاً یه صحن مستقل از حرم سید میر محمد داشت و این دو تا از طریق بازار بین‌الحرمین به هم وصل بودن. اما حالا با طرح توسعه حرمین احمدی و محمدی، صحن شاهچراغ بزرگ‌تر شده و الان هر دو مرقد امامزاده‌های بزرگوار توی یه صحن قرار دارن. فضای بسیار زیبا و آرامش‌بخشی که هر کسی رو به خودش جذب می‌کنه!

گنبد فیروزه ای حرم شاهچراغ

گنبد فیروزه‌ای حرم

این گنبد به خاطر ساختار ضعیفش چند بار از زلزله آسیب دید و حتی فرو ریخت. همونطور که در تاریخ حرم شاهچراغ می‌بینیم، هر بار مرمت و بازسازی شده تا اینکه در دوره قاجار، گنبد قدیمی که دیگه به کل خراب شده بود، به همت حسینعلی میرزا فرمانفرما (والی فارس) با یک گنبد جدید تعویض شد. روش هم سوره طه رو حکاکی کرده بودن.

اما این قصه تمام نشد! هنوز زلزله‌ها و مشکلات ادامه داشت و گنبد جدید هم با آسیب‌های جدی مواجه شد. شکاف‌ها و آسیب‌هایی که به وجود اومده بود، برای مدت‌ها با میله‌های مهار شده درست می‌شد، اما همواره خطر فروریختن وجود داشت. تا اینکه در سال 1336، گنبد قاجاری رو با یک گنبد جدید که اسکلتش آهنی بود، جایگزین کردن. حالا این گنبدی که امروز می‌بینیم، بیش از 500 متر مربع وسعت و 14 متر قطر داره. این گنبد زیبا پر از کاشی‌های معرقه به رنگ‌های فیروزه‌ای، لاجوردی، طلایی، زرد، سفید، مشکی، قهوه‌ای، کرمی و سبز هست. نکته جالبش اینه که به خاطر اسکلت آهنی، برای وصل کردن قطعات کاشی از قالب‌های فلزی استفاده کردن. در زمان تولیت آیت‌الله سید محمدمهدی دستغیب هم کاشی‌کاری‌های این گنبد جدید مرمت و بازسازی شدن.

گلدسته های حرم شاهچراغ

گلدسته های حرم شاهچراغ

دو گلدسته زیبا در دو طرف گنبد فیروزه‌ای این حرم هست. این دو گلدسته نه تنها زیبایی خاصی به حرم می‌دن، بلکه هدف خاصی هم دارن. گلدسته جنوبی که در واقع دومی هست، برای این ساخته شده تا ایوان رو قرینه کنه و صدای دل‌نواز قرآن و اذان رو به گوش همه‌ی مردم در نقاط مختلف شهر برسونه. وقتی به گلدسته‌ها نگاه می‌کنید، کاشی‌کاری‌های زیبا با رنگ‌های طبیعی رو می‌بینید که اثر دست هنرمندان معرق‌کار آستان شاهچراغ هست. روی گلدسته شمالی اسماءالله نوشته شده و روی گلدسته جنوبی هم نام ائمه اطهار و القابشون حک شده. حالا بیاید یک نگاهی به مشخصات این گلدسته‌ها بندازیم:

  • ارتفاع گلدسته تا اتاق موذن: ۲۰ متر و ۴۰ سانت
  • قطر گلدسته در پایین‌ترین قسمت: ۲ متر و ۲۰ سانت
  • قطر گلدسته در بالاترین قسمت: ۲ متر و ۳۵ سانت
  • ارتفاع سر گلدسته‌ها: ۳ متر و ۶۵ سانت
  • وزن سر گلدسته‌ها: ۳ تن
  • جنس سر گلدسته‌ها: اسکلت فلزی با روکش مس و چوب

ایوان روضه منوره

ایوان باصفا و بزرگ این حرم که با ۱۰ تا ستون چوبی زیبا و باشکوهش، واقعاً آدم رو جذب خودش می‌کنه. این ایوان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین قسمت‌های حرم، ورودی‌های اصلی رو به زیبایی به نمایش می‌ذاره. باب موسی بن جعفر و باب الرضا به‌طرز هنرمندانه‌ای در دو طرف ایوان قرار دارن و گلدسته‌ها هم که هر کدوم به نوبه‌ی خودشون جلوه‌ای خاص به اینجا می‌دن. گنبد فیروزه‌ای شاهچراغ هم از بالای ایوان می‌درخشه و به این زیبایی‌ها اضافه می‌کنه.

این ایوان حدود ۳۸ متر طول و ۵/۵ متر عرض داره که واقعاً فضای بزرگی رو برای زیارت و عبادت فراهم می‌کنه. ستون‌های چوبی ایوان به ارتفاع ۵/۱۰ متر، سقف رو به‌خوبی نگه‌داشته‌ و جلوه‌ای خاص به فضا بخشیده. اگر سر خودتون رو بالا ببرید، زیبایی سقف چوبی رو با تزئینات منحصر به فردش می‌بینید؛ جایی که اسامی ائمه اطهار با خط زیبا نوشته شده و گره‌چینی‌های خاصی به چشم می‌خوره. البته چند سال پیش، به‌خاطر فرسودگی و آسیب‌دیدگی، این ستون‌ها رو با ستون‌های آهنی که ظاهری چوبی دارن، تعویض کردن تا همچنان زیبایی و استحکام این ایوان حفظ بشه. در کنار درب طلایی ایوان، ۶ تا حجره زیبا وجود داره که هر کدوم دو طبقه‌ان و پنجره‌های چوبی و گچ‌بری‌های هنرمندانه‌ای دارن. زیر این ستون‌ها هم سنگ مرمر یک‌پارچه‌ای با نقوش اسلیمی کار شده که هنر سنگ‌تراشان آستان رو به خوبی نشون می‌ده.

ضریح حرم شاه چراغ

ضریح مطهر

این ضریح به طول ۲۵.۳ متر و عرض ۱.۷۵ متر بود و روش با اشعار فارسی و عربی که درباره ائمه اطهار بود، منقوش شده بود. ضریح بعدی هم ۱۰ سانتی‌متر از سطح زمین بالاتر بود و یه اسکلت چوبی داشت. بعضی از قسمت‌های این ضریح هم با نقره پوشیده شده بود و روش یه پارچه سبز رنگ انداخته بودند که حال و هوای خاصی بهش می‌داد. حالا ضریح فعلی حرم شاهچراغ کاملاً با نقره ساخته شده و روی مزار این حضرت، یه صندوق خاتم‌کاری شده خیلی زیبا قرار داره. برای تزئین ستون‌ها و سقف داخل ضریح هم از هنرهای خاتم و معرق استفاده شده که توسط علیرضا گودرزی، یکی از استادای معروف خاتم‌کاری شیراز، بین سال‌های ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۰ انجام شده. یه لوستر چهارشاخه هم توی این ضریح هست که بعضی شب‌ها روشن می‌شه و زیبایی خاصی به فضا می‌بخشه.

قبلاً یه قرآنی روی مزار حضرت شاهچراغ بود که به خط کوفی نوشته شده بود. جالب اینجاست که از قدیم‌الایام، این قرآن رو به حضرت علی (ع) نسبت می‌دادن. توی دوران قاجار، فرهاد میرزا معتمدالدوله (یکی از شاهزادگان و دولتمردان قاجاری) دستور داد که این قرآن رو توی یه جعبه خاتم‌کاری شده نگه‌داری کنن. این قرآن و جعبه‌اش در سال ۱۳۱۵ به موزه پارس (باغ نظر) شیراز منتقل شد و هنوز هم در این موزه نگه‌داری میشه.

امام‌زاده سید میر محمد (ع)

اگر از سمت شمال شرقی صحن شاهچراغ بریم، به بارگاه مطهر حضرت محمد بن موسی کاظم (ع) می‌رسیم، که برادر بزرگوار حضرت شاهچراغ هم هست. توی زمان نادرشاه افشار، حرم سید میر محمد مرمت و بازسازی می‌شه. در سال 1258 هجری شمسی، به دستور ناصرالدین‌شاه، یه ضریح نقره‌ای روی مقبره ایشون نصب می‌کنن. بعدش هم در سال 1267 هجری شمسی، ضریح دیگه‌ای به دستور شاهزاده اویس میرزا برای مزار محمد بن موسی ساخته می‌شه. اولین گنبد برای حرم ایشون هم توی زمان ظهیرالدوله ساخته شده و بعداً ناصرالدین‌شاه اون رو مرمت می‌کنه. ایوان روضه منوره سید میر محمد شبیه ایوان روضه منوره شاهچراغه، اما کوچیک‌تره و فقط چهار ستون داره.

کتابخانه حرم شاهچراغ

کتابخانه حرم

کتابخانه شاهچراغ یکی از مراکز علمی و پژوهشی بزرگ و پیشرفته‌ست که منبعی غنی برای محققان، دانشجویان و پژوهشگران به حساب میاد. طبق آخرین آمار، موجودی این کتابخانه در سال 1399 به این شکل بود:

  • بیش از 78 هزار نسخه کتاب چاپی فارسی
  • بیش از 3 هزار و دویست نسخه کتاب چاپ سنگی
  • بیش از 3 هزار و سیصد نسخه خطی به زبان عربی و فارسی
  • 5 هزار عنوان کتاب مرجع
  • 50 عنوان کتاب و نشریه به خط بریل
  • 12 هزار جلد کتاب کودک
  • 700 جلد نشریات قدیمی و جدید
  • 86 هزار عنوان مقاله در نشریات قدیمی

بخش‌های مختلف کتابخانه آستان شاهچراغ

گنجینه کتاب: مخزن اصلی کتابخانه که در طبقه زیرین واقع شده.
گنجینه نفایس: شامل کتاب‌های چاپ سنگی.
منابع مرجع: برای دسترسی به اطلاعات مهم.
میز امانات و سالن مطالعه: برای استفاده راحت مراجعین.
تالار نشریات و بخش کودکان: برای گروه‌های سنی مختلف.
بخش اینترنت و خدمات فنی: برای دسترسی آنلاین و امور فنی.

موزه حرم شاهچراغ

موزه آستان حضرت

موزه آستان حضرت شاهچراغ با 8000 شی تاریخی از دوران‌های مختلف، یکی از غنی‌ترین موزه‌های استان فارس و حتی کل ایران محسوب می‌شه. این موزه در ضلع جنوبی حرم واقع شده و اگه از باب الرضا وارد صحن اصلی بشید، می‌تونید به راحتی آن را پیدا کنید. موزه در دو طبقه برپا شده و اشیا تاریخی به صورت دوره‌ای نمایش داده می‌شن.

آثار تاریخی موزه شاهچراغ

این موزه دارای مجموعه‌ای از آثار تاریخی از جمله:

  • اشیا و وسایل شخصی شهید محراب، آیت‌الله سید عبدالحسین دستغیب
  • سفالینه‌هایی از هزاره‌های دوم و سوم قبل از میلاد تا دوران اسلام
  • اشیا فلزی و میناکاری شده از هزاره اول پیش از میلاد تا عصر معاصر
  • اشیا بلورین و چینی از هزاره دوم قبل از میلاد تا دوران اسلام
  • محصولات چوبی و خاتم‌کاری، از جمله درب ورودی حرم
  • اسکناس‌ها و مسکوکات از دوره‌های مختلف تاریخی
  • قلمدان‌های لاکی و فرش‌های نفیس بافت کرمان
  • درب‌های قدیمی حرم، شامل درب نقره اهدایی شخصیت‌های تاریخی
  • همچنین مجموعه‌ای از اسناد تاریخی مربوط به حرم شاهچراغ و قرآن و رساله‌های خطی.

حرم شاهچراغ تا چه ساعتی باز است؟

اگه می‌خواید یه زیارت حسابی تو حرم احمدی و محمدی داشته باشید، باید بدونید که اینجا هر روز و به صورت شبانه روزی در خدمت زائرهاست. فضا هم که دیگه نگم براتون، یه حال و هوای روحانی و آروم که حسابی حالتون رو جا میاره.

هتل آپارتمان شیراز نزدیک حرم شاهچراغ

برای اینکه نزدیک این جاذبه دیدنی اقامت داشته باشید میتونید یکی از هتل آپارتمان های زیر رو انتخاب کنید با به لیست بهترین هتل های شیراز یه نگاهی بندازید.

نام آدرس
هتل آپارتمان شمس  دروازه اصفهان
هتل آپارتمان آستانه  خیابان حسینی
هتل آپارتمان جهان نما  بلوار هجرت
هتل آپارتمان تچر خیابان فردوسی
هتل آپارتمان جام جم خیابان کریم خان زند
هتل آپارتمان سورنا  خیابان فردوسی
هتل آپارتمان رسام خیابان کریمخان زند

جاهای دیدنی نزدیک حرم شاهچراغ

جاذبه های دیدنی نزدیک حرم شاهچراغ

مسجد نصیرالملک

مسجد نصیر الملک، یکی از اون شاهکارهای معماری شیرازه که توی 508 متری حرم شاهچراغ قرار گرفته. این مسجد با قدمتی که به دوران قاجار برمی‌گرده، تو محله‌ای ساخته شده که قبلاً متعلق به خانواده قوام بوده. اطرافش هم کلی آثار تاریخی دیگه از همون دوره به جا مونده. این مسجد، که به «مسجد صورتی» معروفه، یکی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی شیرازه و حسابی بین توریستای داخلی و خارجی طرفدار داره. اون معماری رنگارنگ و شیشه‌های رنگی‌اش وقتی نور آفتاب می‌تابه، یه فضای جادویی درست می‌کنه که واقعاً هوش از سر آدم می‌بره!

مکان های دیدنی نزدیک حرم شاهچراغ

نارنجستان قوام

باغ نارنجستان قوام یکی از اون جاهای فوق‌العاده جذاب و دیدنی شیراز محسوب می‌شه که فقط 923 متر با حرم فاصله داره. این باغ تو محله بالاکفت و انتهای خیابون لطفعلی‌خان زند قرار گرفته و انگار یه تیکه از تاریخ شیراز رو تو دل خودش داره. تو شرقی‌ترین قسمت شهر قدیمی هستش، جایی که قدیما دروازه‌های مهمی مثل دروازه دولت، دروازه منذر و دروازه شیخ ابوذرعه بوده. حالا وقتی بری اونجا، با اون طراحی و معماری خاصش، یه حس خیلی نوستالژیک و آرامش‌بخش رو بهت منتقل می‌کنه، انگار با یه ماشین زمان رفتی وسط تاریخ و فرهنگ اصیل شیراز. برای اطلاع از هزینه ورودی نارنجستان قوام و آشنایی بیشتر با این جاذبه دیدنی کلیک کن.

بقیه جاذبه های گردشگری که در نزدیکی این آرامگاه قرار دارن رو میتونید توی جدول زیر ببینید و برای اطلاعات بیشتر درباره هر کدوم از اونها میتونید روشون کلیک کنید.

نام مکان  فاصله تا شاهچراغ
بقعه سید میر محمد شیراز 125.8 متر
خانه صابر (موزه لباس‌های سنتی و آیینی) 142.3 متر
مسجد نو 219.6 متر
مسجد جامع عتیق 220.9 متر
خانه صالحی شیراز 235.5 متر
موزه موسیقی شیراز (خانه منطقی نژاد) 284.6 متر
بازار مسگرهای شیراز 368.1 متر
بازار حاجی 384.2 متر
مدرسه خان شیراز 387.4 متر
سرای مشیر 499.9 متر
مسجد وکیل 560.6 متر
آرامگاه بی بی دختران 562.1 متر
بازار وکیل شیراز 573.5 متر
حمام وکیل 590.4 متر
خانه سعادت (موزه خاتم) 594.7 متر
آرامگاه سیبویه شیراز 600.9 متر
مسجد مشیر 651.9 متر
موزه پارس شیراز 730.3 متر
آرامگاه شیخ روزبهان 797.9 متر
خانه زینت الملوک 852.5 متر
آرامگاه سید تاج الدین غریب 873.4 متر
آرامگاه محمد ابن خفیف شیرازی 882 متر
آب انبار وکیل (موزه آب) 889.7 متر
ارگ کریم خان زند 899.7 متر
عمارت دیوانخانه قوام ملکی 957.6 متر
قبرستان دارالسلام 1 کیلومتر
خانه منصورکرونی 1.2 کیلومتر
عمارت شاپوری 1.2 کیلومتر
بوستان ولیعصر 1.3 کیلومتر
کلیسای شمعون غیور 1.4 کیلومتر
آرامگاه آبش خاتون 1.6 کیلومتر
آرامگاه علی بن حمزه 1.7 کیلومتر
باغ ملی شیراز 2.1 کیلومتر
حافظیه 2.3 کیلومتر
باغ جهان نما 2.6 کیلومتر
باغ تخت 2.8 کیلومتر
باغ موزه هفت تنان شیراز 2.8 کیلومتر
آرامگاه شاه شجاع 2.8 کیلومتر
پارک کوهپایه 3 کیلومتر
لونا پارک شیراز 3.2 کیلومتر
پاساژ ملاصدرا 3.2 کیلومتر
مرکز خرید پی سی سنتر 3.2 کیلومتر
باغ دلگشا 3.2 کیلومتر
موزه رادیو 3.2 کیلومتر
گهواره دید 3.4 کیلومتر
باغ ارم شیراز 3.4 کیلومتر
موزه سنگ و گوهر دریای نور (دروازه قرآن شیراز) 3.4 کیلومتر
آرامگاه خواجوی کرمانی 3.4 کیلومتر
پارک قلعه بندر شیراز 3.4 کیلومتر
تنگ الله اکبر شیراز 3.5 کیلومتر
پارک کوهستانی بوستان سعدی 3.5 کیلومتر
موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز 3.5 کیلومتر
آرامگاه بابا کوهی 3.6 کیلومتر
آرامگاه سعدی 4.1 کیلومتر
پارک بعثت شیراز 4.2 کیلومتر
تل نخودی 4.4 کیلومتر
باغ عفیف‌آباد 4.6 کیلومتر
باغ جنت شیراز 6.4 کیلومتر

 

امیدواریم این مقاله از مجله گردشگری براتون مفید باشه.

سوالات متداول

حرم شاهچراغ در کدام استان است؟

استان فارس

آیا حرم شاهچراغ باز است؟

بله هرروز به صورت شبانه روزی

حرم شاهچراغ برای کیست؟

احمد بن موسی، پسر ارشد موسی کاظم، امام هفتم شیعیان و محمد بن موسی

Shares:

2 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *