روستای دارابکلا که این جنگل زیباشو تو دل خودش جا داده، یکی از روستاهای پرطرفدار و سرسبز اطراف ساریه. این روستا از شمال به اسلام‌آباد و از جنوب به اوسا محدود می‌شه و خیلی‌ها برای یه پیک‌نیک ساده یا حتی کمپینگ چندروزه، به اینجا سر می‌زنن.

این روستا تو منطقه‌ای جلگه‌ای با ارتفاعی حدود ۱۱۰ متر از سطح دریا قرار گرفته و شیب عمومی زمین از جنوب به شماله. جالبه بدونین که مکان فعلی دارابکلا کمتر از ۳۰۰ سال قدمت داره. قبل از این، روستا تو منطقه‌ای به نام گنبه بوده که الان به جنگل تبدیل شده. جنگل دارابکلا یه انتخاب عالی برای تفریحات خانوادگی و جمع‌های دوستانه‌ست. ولی یه توصیه مهم! بهتره تو زمانای خلوت سال، مثل روزای وسط هفته یا فصلای سرد، تنهایی یا فقط دونفره نری. چون همون‌قدر که طبیعتش زیبا و آرامش‌بخشه، ممکنه تو خلوتی، یه‌کم ترسناک هم به نظر بیاد. تازه، به اینجا پارک جنگلی افرایی دارابکلا هم می‌گن که خودش نشون می‌ده طبیعت این منطقه چقدر خاص و دیدنیه.

جنگل دارابکلا ساری
منبع عکس: گوگل مپ

جنگل دارابکلا کجاست؟

جنگل دارابکلا، یه گوشه دنج و بکر تو بخش میاندورود ساریه که تو حوالی روستای دارابکلا قرار گرفته. اگه بخوای از ساری بری سمت این جنگل زیبا، اول باید وارد جاده نکا بشی. وسطای راه، یه فرعی هست که مستقیم می‌ره به دارابکلا. وقتی چند کیلومتری تو مسیر روستا پیش بری، می‌رسی به شروع این جنگل انبوه.

مسیر رسیدن به جنگل، پر از منظره‌های چشم‌نواز و درختای سرسبزه. انگار که قدم به قدم، زندگی تو این جاده جریان داره. اصلاً انرژی و حال خوب این مسیر، خودش نصف جذابیت سفر به جنگل دارابکلاست.

نقشه جنگل دارابکلای ساری

جنگل دارابکلا در پاییز
منبع عکس: گوگل مپ

علت نامگذاری جنگل دارابکلا

اسم دارابکلا از نام دارابشاه گرفته شده؛ یکی از شاهان قدرتمند که حدود ۱۸۳۳ سال پیش امپراتوری دارابیان رو تو شرق استان مازندران و غرب استان گیلان پایه‌گذاری کرد. مرکز حکومتش تو پدرقلعه بود و چون دارابشاه فرزندی پسر نداشت، بعد از خودش دخترش، داردوس بانو، امور حکومت رو بر عهده گرفت. بعد هم نوه‌اش، دیدارس بانو، فرمانروایی رو ادامه داد و حکومتش رو از قلعه‌ای به نام دخترقلعه شروع کرد. اما بعد از مرگ دیدارس بانو، حکومت کم‌کم ضعیف شد و به تاریخ پیوست.

روستای دارابکلا
منبع عکس: گوگل مپ

حیوانات جنگل دارابکلا

جنگل دارابکلا تو مازندران، خونه‌ی خیلی از حیوانات وحشی مثل مراله که اونجا زندگی می‌کنن و بچه‌دار می‌شن. بعضی از این گونه‌ها هم تحت حفاظت محیط زیست هستن. مرال، که بهش گوزن قرمز هم می‌گن، یکی از بزرگ‌ترین گونه‌های گوزن تو ایرانه و تو جنگل‌های هیرکانی شمال ایران زندگی می‌کنه. این جنگل‌ها با پوشش گیاهی متنوع و شرایط آب و هوایی مناسب، زیستگاه ایده‌آلی برای مرال‌ها و بقیه حیوانات وحشی فراهم کردن. حفاظت از این جنگل‌ها و گونه‌های نادرشون خیلی مهمه تا تنوع زیستی منطقه حفظ بشه.

عکس جنگل دارابکلا
منبع عکس: گوگل مپ

مرورها و نظرات مردم درباره جنگل دارابکلا

با توجه به نظرات مردم درباره جنگل دارابکلا، چند نکته مهم وجود داره که بیشتر افراد روی اون تاکید کردن.

  • اول از همه، مردم تاکید زیادی بر حفظ محیط زیست دارن و از این نظر که نباید زباله ریخت، به شدت نگرانن. خیلی‌ها یادآوری کردن که حتی تخمه هم نباید دور ریخته بشه و بهتره که همیشه یک کیسه زباله همراه داشته باشیم و زباله‌ها رو به شهر برگردونیم. این یعنی همه می‌خوان جنگل دارابکلا همچنان زیبا و بکر بمونه.
  • از نظر دسترسی، این جنگل مناسب کساییه که می‌خوان کمپینگ کنن. مسیرهای پیمایشی خوبی داره و اکثر افراد با ماشین‌های معمولی هم مشکلی برای رسیدن به داخل جنگل نداشتن. البته اولین بخش مسیر تا حدود ۱۰ متر آسفالت نیست، ولی بعد از اون داخل جنگل، آسفالت می‌شه و خیلی راحت می‌تونید با ماشین‌های سدان هم برید.
  • همچنین، افرادی که با خودروهای آفرود می‌خوان داخل جنگل برن، می‌تونن کنار ماشین کمپ کنن، اما برای این کار نیاز به پیمایش بیشتری دارن تا به مکان‌های دنج‌تری برسن. به طور کلی، این جنگل برای کمپینگ و لذت بردن از طبیعت عالیه، اما فقط باید به نظافت توجه کنیم و مراقب باشیم که محیط رو آلوده نکنیم.

جاهای دیدنی اطراف جنگل دارابکلا ساری

دریاچه چورت در اطراف جنگل دارابکلا

دریاچه چورت

دریاچه چورت، یه دریاچه کوچیک و دل‌انگیز تو دل جنگل‌های مازندران هست که به خاطر طبیعت بکرش، مقصدی عالی برای تورهای طبیعت‌گردیه. این دریاچه با وجود مساحت کمش، همه جذابیت‌های طبیعت رو تو خودش جا داده. صبح‌ها که مه رقیق روی آب می‌رقصه و صدای پرندگان به گوش می‌رسه، آرامش خاصی داره. بهار و پاییز این دریاچه، به‌ویژه پاییزش، با رنگ‌های گرم و دل‌نشینش، منظره‌ای بی‌نظیر می‌سازه. دریاچه چورت بهشت مازندران، ۲٫۵ هکتار وسعت داره و در سال ۱۳۱۸ به‌دلیل زلزله و رانش زمین به وجود اومده.

بقیه جاهای دیدنی هم میتونی توی جدول زیر ببینی:

جاذبه شرح
دریای خزر این دریا یه عالمه زیبایی و طبیعت بکر داره، به قدری که نمی‌تونی ازش دل بکنی. یکی از جاهایی که تو این روستا حتما باید دید.
رشته‌کوه‌های البرز کوه‌های البرز، پر از مناظر زیبا و دل‌انگیز که هر لحظه‌اش یه دنیای جدید رو پیش رو میذاره. هم برای کوهنوردی، هم برای عکاسی خیلی عالیه.
پل امامزاده جعفر این پل یه تاریخ باحال از دوره قاجار داره و همچنان ایستاده. با معماری خاص خودش یکی از جاهای مهم تاریخی این منطقه‌ست.
کیجا قلعه (دختر قلعه) قلعه‌ای قدیمی که تو دوران صفوی ساخته شده و پر از قصه‌ها و داستان‌های تاریخی. یه جایی که می‌تونی تاریخ رو تو دل سنگ‌ها و دیوارها حس کنی.
انار قلعه این قلعه هم مثل کیجا قلعه، یادگاری از دوران صفویه. با دیوارهای سنگی و معماری قدیمی‌اش یکی از جاذبه‌های تاریخی جذابه که خیلیا بهش سر می‌زنن.
آرامگاه دو امامزاده این امامزاده‌ها از نوادگان امام موسی کاظم بودن و برای خیلیا زیارتگاه خیلی مهمی به حساب میاد. خیلی از مردم به اینجا میرن برای زیارت و دعا.
مجسمه اژدهای بی‌دست این مجسمه یه داستان جالب داره و خیلی از مردم برای دیدن اون به جنگل دارابکلا میرن. با توجه به داستان‌های محلی‌اش یه جاذبه خاص و متفاوت حساب میشه.
به این مطلب رای دهید
Shares:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *