جنگل حرا که بین خشکی و دریا جا خوش کرده، یکی از بزرگترین و منحصر به فردترین جنگل های ایران به حساب میاد. جنگل حرا قشم، که بهش لقب «طلای سبز قشم» رو داده‌اند، به خاطر درختانش که ریشه‌هاشون تو آب هست، خیلی معروفه. این جنگل فوق‌العاده به عنوان یک منطقه‌ی حفاظت‌شده شناخته می‌شه و واقعا به عنوان یک منبع اکولوژیکی با اهمیت عمل می‌کنه. درخت‌های حرا، که معمولاً تو مناطق گرمسیری رشد می‌کنن، می‌تونن به‌خوبی با شرایط آب‌وهوایی قشم سازگار بشند. این جنگل به صورت تالاب‌هایی پر از درخت و پوشش گیاهی خاص در اومده و جاییه که پرندگان و دیگر جانداران برای زندگی و پرورش نسل خودشون بهش پناه می‌برند. این جاذبه طبیعی حدود ۸۵۰۰۰ هکتار وسعت داره و جزو میراث طبیعی کشور محسوب میشه. همچنین یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره ایران و یکی از عجایب هفتگانه قشم هست. سالانه گردشگرای زیادی از سرتاسر دنیا به اینجا میان تا از طبیعت بکر و مناظر زیبا لذت ببرن و تجربه‌ی منحصربه‌فردی رو داشته باشن.

تبلیغات سایت

جنگل حرا قشم کجاست؟

جنگل حرا، یکی از شگفت‌انگیزترین جاذبه‌های گردشگری هرمزگان و جزیره قشم به حساب میاد. این جنگل در تنگه خوران قرار داره، جایی که بین جزیره قشم و بخش‌هایی از استان هرمزگان قرار گرفته و فاصله‌ای بین شمال جزیره قشم و بندر خمیر رو پر کرده. این جنگل با درختان حراش، که به طور خاص در آب‌های کم‌عمق رشد می‌کنن، به دلیل اکوسیستم منحصر به فردش معروفه. زیباترین قسمت این جنگل توی مثلث بندر لافت، روستای کوران و منطقه گازی گورزین واقع شده. دسترسی به این جنگل‌ها از سواحل قشم از خشکی ممکن نیست. تنها راه برای بازدید از این جنگل‌های زیبا، از طریق قایق و آب هست.

لوکیشن جنگل حرا روی نقشه

مسیر جنگل حرا قشم

اگه دلتون می‌خواد به جنگل‌های حرا برید، باید بدونید که شهر قشم توی شرقی‌ترین نقطه جزیره جا داره و جنگل‌های حرا هم در آب‌های سواحل مرکزی جزیره قرار گرفتن. برای رسیدن به جنگل حرا، اول باید به مرکز جزیره، حوالی شهرک جدید گورزین برید. حالا مهم ترین سوال اینه که چگونه از قشم به جنگل حرا برویم؟

  1. از بزرگراه خلیج فارس شروع کنید و به سمت درگهان حرکت کنید. این بزرگراه شما رو به میدان جانباز در درگهان می‌رسونه.
  2. در میدان جانباز، از خروجی دوم خارج بشید تا به میدان درگهان برسید.
  3. از میدان درگهان، از خروجی سوم خارج بشید و به جاده وارد بشید.
  4. ادامه بدید و از شهر گیاهدان بگذرید تا به شهر رمکان برسید. این شهر به خاطر محصولات کشاورزی و صنایع دستی‌اش شناخته شده.
  5. تو بلوار خلیج فارس رمکان مسیر رو ادامه بدید تا به جاده اصلی برسید.
  6. از روستاهای جیجیان و صیدم بگذرید و به دوراهی دیرستان برسید. اینجا رو به سمت فرودگاه بین‌المللی قشم ادامه بدید.
  7. وقتی به میدان فرودگاه رسیدید، از خروجی اول خارج بشید.
  8. از روستای تنبان بگذرید و مسیر رو به سمت شهرک جدید گورزین ادامه بدید.
  9. قبل از ورود به گورزین، شما با یه دوراهی دیگه روبه‌رو می‌شید. هر کدوم از این دو راه رو انتخاب کنید، شما رو به جنگل‌های حرا می‌رسونه.

حالا بیایید ببینیم هر مسیر چطور شما رو به جنگل حرا می‌رسونه:

مسیر اول: اگه به سمت راست بپیچید، به بندرلافت می‌رید. اینجا جاده جنگل حرا حدود ۳ کیلومتر جلوتر از دوراهی و سمت چپ جاده نخلستان قرار داره. بندرلافت معروف به معماری سنتی و بادگیرهای زیباست که واقعاً دیدنش ارزش داره.

مسیر دوم: اگه به سمت چپ بپیچید، به روستای دهخدا می‌رسید. از این روستا جاده‌ای وجود داره که شما رو به اسکله تفریحی جنگل حرای دهخدا می‌بره. این اسکله یکی از محبوب‌ترین نقاط دسترسی به جنگل حراست و می‌تونید قایق‌های زیادی رو اونجا ببینید.

مسیر سوم: اگه این جاده رو گم کردید یا خواستید از این اسکله به جنگل حرا نرید، فقط کافیه ۴ کیلومتر دیگه برید تا به جاده جدیدی برسید که شما رو به سمت جنگل‌های زیبا هدایت می‌کنه. این جاده روبه‌روی روستای سهیلیه و شما رو به اسکله جنگل حرا سهیلی می‌رسونه. اینجا هم جاذبه‌های طبیعی فوق‌العاده‌ای وجود داره که حتماً باید ببینید.

مسیر چهارم: حدود ۵ کیلومتر دورتر از روستای سهیلی، روستای طبل قرار داره. از این روستا هم می‌تونید به جنگل حرا برسید. بعد از وارد شدن به روستای طبل، در سمت راست دنبال جاده جنگل حرا بگردید و اون رو تا اسکله طبل ادامه بدید.

برای بازدید از جنگل حرا، حتماً باید سوار قایق بشید. اسکله روستای طبل و اسکله سهیلی بهترین گزینه‌ها برای این سفر هیجان‌انگیز هستن. اگه به اسکله سهیلی برید، نه تنها از زیبایی‌های این منطقه لذت می‌برید، بلکه می‌تونید از فروشنده‌های محلی صنایع‌دستی و سوغات قشم رو هم خریداری کنید. سوغاتی‌هایی مثل حصیر، زیورآلات محلی و خرماهای خوشمزه قشم واقعاً ارزش خریدن رو دارن.

ویژگی درختان جنگل های حرا

یکی از جذاب‌ترین و عجیب‌ترین ویژگی‌های درختان حرا اینه که هر بار توی ساعات مختلف شبانه‌روز، یه قیافه جدید به خودشون میگیرن. مثلاً وقتی که آب مد میشه، درختا میرن زیر آب و فقط سرشاخه‌هاشون از آب بیرون می‌مونه. بعد هر شیش ساعت که جزر میشه، ریشه‌هاشون به بیرون میان و اکسیژن مورد نیازشون رو می‌گیرن. بعد هم با مد بعدی دوباره می‌رن زیر آب.

توی جنگل حرا، دو نوع درخت داریم به اسم حرا و چندل که با شوری آب هم کنار اومدن. بهشون می‌گن گیاهان شورپسند که واقعاً ویژگی خاصی به حساب میاد! این درختا توی بعضی از ماه‌ها گل می‌دن که زنبورا و پرنده‌ها رو حسابی خوشحال می‌کنه. میوه‌شون هم شبیه بادومه و تابستون میاد. بعد از یه مدت هم میوه‌ها می‌افتن توی آب و می‌رن توی خاک‌های ساحلی تا رشد کنن. همین کار باعث شده جنگل‌های زیبای حرا شکل بگیره.

جالب اینه این درختا که 3 تا 6 متر ارتفاع دارن، می‌تونن آب شور دریا رو به آب شیرین تبدیل کنن و همین باعث شده که میلیون‌ها سال توی این شرایط سخت زندگی کنن. خاصیت تصفیه‌کنندگی هم دارن و آب شور رو می‌گیرن، نمک رو دفع می‌کنن و آب شیرین رو جذب می‌کنن. به خاطر همین هم بهشون می‌گن آب شیرین‌کن‌های طبیعی.

بهترین ساعت بازدید از جنگل حرا

برای اینکه بدونید چه ساعتی بهترین زمان برای بازدید از جنگل حراست، حتماً باید به جزر و مد آب دقت کنید که حدودا هر 6 ساعت یه بار رخ میده. اگر قایق شما توی فاصله بین جزر و مد توی جنگل بمونه، ممکنه گیر کنه و کارتون سخت بشه! اما نگران نباشید! قایق‌ران‌های این منطقه واقعاً ماهر هستن و به خوبی می‌دونن چه زمانی برای گشت و گذار توی جنگل حرا مناسبه. به طور کلی، بهترین زمان برای دیدن زیبایی‌های جنگل، روز هست؛ چون شب که نمی‌تونید جنگل رو ببینید و فقط می‌تونید دریا رو تماشا کنید. جنگل‌های حرا توی روز با رنگ‌ها و شگفتی‌های خاصشون خودنمایی می‌کنن. ساعت بازدید معمولاً از ۸ صبح تا 6 عصره و این زمان به شما اجازه می‌ده تا با نور طبیعی، بهترین عکسارو بگیرید و از زیبایی‌های طبیعت لذت ببرید.

حیوانات جنگل حرا

این جنگل یکی از بهترین جاها برای حیوانات و پرندگان مهاجره. اینجا پر از پرنده‌های مختلفه، مثل حواصیل بزرگ و اگرت بزرگ و خیلی‌های دیگه که هر سال به این جنگل شگفت‌انگیز میان. علاوه بر این، پرندهای دیگه‌ای مثل مرغ ماهی‌خوار، لک‌لک، مرغابی و حتی مرغ دریایی هم تو این جنگل زندگی می‌کنند. دوزیستان و آبزیان هم توی این جاذبه طبیعی هستن. اگر خوب نگاه کنی، می‌تونی خرچنگ، مارماهی، شیلو (که همون صدف معروفه) و انواع قورباغه‌ها رو ببینی.

قیمت بلیط جنگل حرا قشم

برای اینکه بتونید به این جنگل روی آب سر بزنید، دو تا گزینه دارید. یکی اینکه برید به قسمت عمومی، که می‌تونید برای ۶ نفر قایق کرایه کنید. این قایق سواری ۳۰ دقیقه‌ای به قیمت ۸۰۰ هزار تومن براتون درمیاد و باید با بقیه همسفرای دیگه باشید. ولی اگه دوست دارید با خیال راحت و به‌صورت اختصاصی قایق سواری کنید، می‌تونید با یه نفر محلی هماهنگ کنید. در این صورت یه قایقران مخصوص خانواده‌تون میاد و بهتون سرویس میده. همچنین، اگر تعدادتون کمتر از ۶ نفره، می‌تونید قایق رو دربست بگیرید و از سفر لذت ببرید!

اقامتگاه جنگل حرا قشم

اقامتگاه بوم گردی شریفی که توی روستای هفت رنگو هست و اقامتگاه ناخدا امینی که توی روستای طبل ساخته شده، گزینه‌های خوب و دنجی برای اقامت به حساب میاد. اگه بعد از گشت‌وگذار تو مناظر قشنگ و خاص جنگل حرا قشم، می‌خواید یکم استراحت کنید، می‌تونید از این اقامتگاه‌ها یا هتل‌های جزیره قشم استفاده کنید. البته نیازی نیست حتماً توی اقامتگاه‌های بوم گردی یا هتل بمونید؛ می‌تونید اطراف جنگل کمپ بزنید و از تماشای چشم‌اندازهای خفنی که جنگل داره، لذت ببرید. یادتون باشه که بیشتر توریستایی که به این جاذبه سر می‌زنن، تو هتل‌های جزیره قشم می‌خوابن. تازه، تورهای مختلفی هم هست که می‌تونید برای رزرو تور جنگل حرا از سایت‌های معتبر ثبت‌نام کنید. نکته جالب اینه که این تورها همه چیز رو در اختیارتون می‌ذارن؛ از هتل و غذا بگیرید تا برنامه‌های تفریحی، تا شما بتونید به راحتی از زیبایی‌های جنگل لذت ببرید و نگرانی نداشته باشید.

 

سوالات متداول

فاصله قشم تا جنگل حرا چقدر است؟

حدود 74 کیلومتر

فاصله درگهان تا جنگل حرا چقدر است؟

50 کیلومتر

Shares:

1 کامنت

  • Sina_KLO
    Sina_KLO
    14 شهریور 1402 at 1:10 ب.ظ

    ایران واقعا جاهای قشنگی داره قشم و جنوب که همه می دونید چقد خفنه من یه بار رفتم و به نظرم همه باید برن البته سعی کنین پاییز یا زمستون برین که گرماش اذیتتون نکنه

    Reply

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *