جنگل الیمستان

جنگل الیمستان | لیست جاذبه ها + تصاویر و لوکیشن

جنگل الیمستان تو بهار و تابستون یه جوریه که آدم دلش می‌خواد قشنگ نگاش کنه و سیر نشه. پر از مه‌های قشنگ و جنگل‌های انبوه و سرسبزه که بهش لقب طلای سبز ایران رو دادن. تو این جنگل‌ها یه گیاه به نام “الیما” رشد می‌کنه که تو اردیبهشت ماه به اوج زیبایی خودش می‌رسه. فکر کنم اسم الیمستان هم از همین گیاه گرفته شده که تو دل طبیعت قشنگ ایران جا خوش کرده.

تبلیغات

 

جنگل اليمستان كجاست؟

جنگل الیمستان یکی از بهترین جاهای دیدنی مازندران هستش که تو شهر آمل قرار داره. حدود ۲۰ کیلومتری جاده هراز و نزدیک روستای الیمستان هم میشه پیداش کرد.

یه جنگل قشنگ و سرسبز با یه عالمه درختای بلند و قشنگ. انقدر قشنگه که آدم دلش می‌خواد ساعت‌ ها بشینه و فقط بهش نگاه کنه.این جنگل انقدر معروفه که عکاسا از همه جای دنیا میان اینجا عکس می‌ ندازن. طبیعتش بکر و دست‌ نخورده‌ ست و پر از درختای بلند، دشت‌ های سرسبز و چشمه‌ های آبیه.

هوای جنگل الیمستان تو تابستون خیلی خنک و خوبه و آدم از گرما اذیت نمی‌شه. یه عالمه اسب هم تو این جنگل هستن که می‌ تونین سوارشون بشین و از طبیعت لذت ببرین.

جنگل اليمستان كجاست؟

نقشه مسیر جنگل الیمستان

  • اگه از سمت آمل داری توی جاده هراز می ری، بعد از ۲۰ کیلومتر و اگر از سمت تهران میری بعد از ۱۴۰ کیلومتر، یه تابلو می‌بینی که نوشته امامزاده لهاش.
  • از این فرعی برو تو.
  • توی دوراهی اول، جاده سمت چپ رو انتخاب کن.
  • یه جاده آسفالت باریک و پر پیچ و خم می‌بینی که حدود ۷ کیلومتر طول داره.
  • اول به روستای لهاش می‌رسی و بعد از ۳ کیلومتر مسیر خاکی، به ایستگاه اول جنگل‌پیمایی الیمستان-امامزاده قاسم می‌رسی.
  • تا به لهاش می‌رسی و بعد از ۳ کیلومتر مسیر خاکی، به ایستگاه اول جنگل‌پیمایی الیمستان-امامزاده قاسم می‌ رسی.

پیمایش جنگل الیمستان مازندران

یه جنگل انبوه و قشنگ اول مسیر منتظرتونه. بعد از اینکه از جنگل رد شدی، یه دشت بزرگ و خوشگل می‌بینی که قله دماوند هم ازش معلومه. اگه باز هم بری جلو، به یه جنگل دیگه می‌ رسی که از قبلی هم قشنگ‌ تره. بعد از جنگل هم به منطقه کوهستانی می‌رسی. با دو ساعت کوهنوردی می‌ تونی به قله امامزاده قاسم برسی. یه مسیر طبیعت‌گردی خیلی خفن هم بین روستای فیلبند و جنگل الیمستان هست که خیلی‌ها دوستش دارن.

پیمایش جنگل الیمستان مازندران

قدمت و تاریخچه

الیمستان یه روستای توریستیه تو مازندرانه که تو بخش مرکزی شهرستان آمل قرار داره. یه جنگل سرسبز داره که جزو جنگل‌ های هیرکانی ایران هستش و بیشتر از ۵۰ میلیون سال قدمت داره. بخاطر همین قدمت، گیاه‌ های خیلی خاص و قشنگی تو این جنگل پیدا میشه.

 

پوشش گیاهی و جانوری

همون اول که وارد جنگل الیمستان میشی، چند تا درخت کوتاه میبینی که اینجا و اونجا پراکنده شدن. بیشترشون هم درخت میوه هستن، مثل آلوچه جنگلی، ولیک، ازگیل و اینا. بین این درختای میوه، یهو چشمت به چند تا درخت بلند هم میفته که بیشترشون بلوط و راش هستن.

شرایط آب‌ و هوایی

ارتفاع جنگل الیمستان آمل از سطح دریا زیاده ، حدود ۱۵۰۰ متر. همین ارتفاع باعث شده که تو تابستون هواش خنک باشه و تو زمستون هم خیلی سرد و سخت.

تو این جنگل کلی چشمه هست که باعث شده هوا شرجی نباشه و رطوبتش هم بالا باشه. سایه درختای بلند و انبوه هم به خنک شدن هوا کمک می‌کنه.

خلاصه که جنگل الیمستان تو هر فصلی یه جور قشنگه. بهار و پاییز که درخت‌ها و دشت و دمن از آب باران سیراب می‌شن و زمستون هم که همه جا سفیدپوش می‌ شه.

آب‌ و هوای جنگل الیمستان

بهترین فصل برای بازدید

به نظر من، بهترین موقع سفر به الیمستان، اواسط بهار و اوایل پاییزه. توی این فصل‌ها هوا نه خیلی گرمه و نه خیلی سرد، و میشه از طبیعت الیمستان حسابی لذت برد. البته زمستونش هم قشنگه، ولی باید خیلی مراقب باشی و اصول سفر زمستانی رو رعایت کنی.

 

جاهای دیدنی جنگل الیمستان

قله امامزاده قاسم

یه جای باحال واسه کوهنوردی:

زمستوناش پر از برفِ و بهاراش همیشه سرسبزه. ارتفاعش حدود ۲۵۱۰ متره. واسه کوهنوردی تو زمستون عالیه.
اگه اهل کوهنوردی هستی، الیمستان با همه ی زیبایی های طبیعی که داره، بهترین گزینه واسه سفر کوهنوردیتِ.
تو کل مسیر دامنه شرقی، قله دماوند روبروت قد علم کرده و عظمتشو به رخ میکشه.

میتونی تو مسیر قله، از امامزاده قاسم هم دیدن کنی. یه چشمه هم تو مسیر هست که میتونی ازش آب برداری. یادت باشه که تو زمستون حتما لباس گرم بپوشی.

نقش پای رستم یکی از جاهای دیدنی جنگل الیمستان

نقش پای رستم

یه جای دیدنی که همه کوهنوردها رو مات و مبهوت می‌ کنه، بهش می‌گن نقش پای رستم. یه کم مونده به قله، دو تا حفره گنده می‌بینی که انگار دو تا شهاب‌ سنگ بزرگ افتاده اونجا و زمین رو تا عمق ده متر کندن.

مردم محلی یه افسانه قشنگ برای این حفره‌ ها دارن. می‌گن اینا جای زانوهای رستم هستن. رستم اینجا زانو زده و از آب دریا نوشیده. از اینجا دماوند قشنگ و یه جنگل با کلی درخت و گل می‌بینی که آدم دلش می‌خواد تا ابد اینجا بمونه.

روستای لهاش

قبل از اینکه به جنگل الیمستان برسی، یه روستای قشنگ به اسم لهاش می‌بینی. لهاش تو یه کوهستون با آب و هوای معتدل و مرطوب جا خوش کرده. از آخر روستا که رد بشی، اولین درخت‌های جنگل رو می‌تونی ببینی. بیشتر مردم روستا یا کشاورزن یا دامدار و یه عده هم می‌رن سراغ درست کردن صنایع دستی و شال‌بافی. یه چیز دیگه که تو این جنگل خیلی طرفدار داره، زرشک کوهه که بهار و زمستون پر از کوهنورد می‌ شه.

روستای لهاش یکی از جاذبه های الیمستان

قلاردن

اردیبهشت که میشه، همه مردم محلی راهی دشت گل گاوزبان قلاردن میشن. هم گل گاوزبان میچینن، هم یه گیاه دیگه به اسم “زی زا”. مسیرش خیلی سخت نیست، حدود یه ساعت و نیم تا دو ساعت پیاده‌روی از روستای الیمستان تا قلاردن راهه. اونجا بقایای یه قلعه قدیمی هم هست. یه گاو سرا هم ساختن که چوپانای محلی توش میمونن. یه کیلومتر اونورتر از گاوسرا هم یه مرتع بزرگ به اسم “سجمون” هست که گله‌ دارها با آب چشمه‌ هاش گوسفنداشون رو آب میدن.

 

اقامت در جنگل الیمستان

می‌خوای یه شب تو جنگل الیمستان بمونی؟ دو تا راه داری:

  • خونه‌های روستایی یا اتاق کرایه‌ای: می‌تونی بری تو یکی از این خونه‌ها یا اتاق‌ها یه شب رو بگذرونی.
  • کمپینگ: اگه اهل ریسک و ماجراجویی هستی، می‌تونی تو جنگل کمپ بزنی. فقط یادت باشه که جنگل هیچ امکاناتی نداره، پس باید همه چیز، از چادر و کیسه خواب تا غذا و آب آشامیدنی، رو با خودت ببری.

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *