اصفهان پر از مکان های جذاب برای عکاسی با تم های مختلفه. فرقی نمیکنه دنبال عکسای مدرن باشی یا کلاسیک، این شهر پر از لوکیشن های جذابه. واسه یه عکاسی شیک و امروزی، کافههای دنج و باحال اصفهان گزینههای خوبین. اگه به سبک سنتی و کلاسیک علاقه داری، عمارتهای قدیمی و بناهای تاریخی مثل کاخها و خانههای قدیمی بهترین انتخابن. پاییز و بهار که بشه، پارکهای شهر هم تبدیل میشن به یه لوکیشن طبیعی و رنگارنگ برای ثبت لحظات خاص. حالا اگه دنبال بهترین جاهای اصفهان برای عکاسی هستی، چندتا گزینه برات داریم.
خانه های تاریخی اصفهان برای عکاسی
خانه تاریخی بخردی
اگه دنبال یه مکان تاریخی و زیبا برای عکاسی توی اصفهان میگردید، خانه تاریخی بخردی یه گزینه فوقالعاده است. این عمارت با قدمتی حدود ۴۰۰ سال، در محله سنبلستان (یا سنبلان) در شمال شهر اصفهان قرار گرفته و از دوره صفویه به یادگار مونده.
خاندان بخردی در اصفهان سه خانه تاریخی دارن، که قدیمیترینشون همینه. این خونه قبلا به عنوان کاروانسرا استفاده میشده و بعد از مرمت و بازسازی، به اقامتگاه سنتی تبدیل شده. معماری این خونه شامل تالار اصلی، ایوان، حیاط با حوض و اتاقهای زیباست که نمایانگر هنر و فرهنگ دوره صفویه هست. همچنین، امکاناتی مثل حمام، سرویس بهداشتی، آشپزخانه، باغچه و حیاط برای راحتی مسافران فراهم شده.
آدرس: ،دردشت، خیابان عبدالرزاق، خیابان سنبلستان
خانه تاریخی سرتیپ سدهی
این عمارت مربوط به دوره قاجاره و به دستور سرتیپ محمد حسین خان امینی سدهی، یکی از فرماندهان مورد اعتماد ظلالسلطان، حاکم اصفهان، زمان ناصرالدینشاه ساخته شده.
ساخت این خانه بین سالهای ۱۳۱۵ و ۱۳۱۶ هجری قمری (حدود سالهای ۱۸۹۷ تا ۱۸۹۹ میلادی) به پایان رسیده و نمونهی برجستهای از ترکیب معماری ایرانی و فرنگی به شمار میاد.
این خانه تاریخی که با آجر و خشت ساخته شده، بهخاطر معماری فوقالعاده و تزئینات زیبایی مثل منبتکاری، گچبری، آینهکاری و پنجرههای گرهچینی معروفه. یه کتیبه هم بالای سردر این خانه دیده میشه که تاریخ ساختش رو نشون میده و به ثبت ملی هم رسیده. به علاوه، داخلش پر از بخشهای جالب مثل اتاقهای سهدری و پنجدری، حوضخانه با فضای آرامشبخش و حتی برج مراقبت برای دیدن منظرههای اطراف هست.
این عمارت به عنوان موزه مردم شناسی خمینی شهر مورد استفاده قرار میگیره و تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۸۰ با شماره ثبت ۵۴۴۴ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده. برای رسیدن به این مکان، باید به خمینیشهر، محله فروشان (سده) برید و بلوار توحید به دنبال تابلوهای راهنما باشید. توجه داشته باشید که عکاسی داخل موزه ممکنه محدودیتهایی داشته باشه، پس قبل از بازدید، قوانین مربوط به عکاسی رو بررسی کنید.
آدرس: خمینی شهر، بوعلی، خیابان نقدی
خانه تاریخی ملاباشی
این عمارت زیبا که توی محله قدیمی پاقلعه اصفهان قرار داره، یه ترکیب خاص از چند سبک معماریه و به راحتی میشه گفت که یکی از جذابترین و زیباترین خانه های تاریخی توی اصفهان و حتی ایران به حساب میاد.
خانه تاریخی ملاباشی به دوران زندیه برمیگرده و زمان ناصرالدین شاه قاجار، یه شخص به نام میرزا احمد ملاباشی که منجم شاه بود، این خانه رو خرید و تبدیل به یه مرکز علمی، مذهبی و فرهنگی برای خودش کرد. برای همین اسمش توی تاریخ موند. بعدها سال ۱۳۸۰، آقای معتمدی این خانه رو خرید و مرمت کرد و از اون زمان به این خانه، “خانه معتمدی” هم میگن.
ملاباشی یا همون خانه معتمدی یه فضای دوطبقه داره که از دو بخش اندرونی و بیرونی تشکیل شده. توی این خانه سه ورودی مستقل، چندین اتاق بزرگ، شاهنشین، حوض وسط حیاط و حتی اتاق مهمانخانه وجود داره. یکی از جذابیتهای این بنا شیشههای رنگی و کنگرههای چوبی اون هست که توی فضای خانه یه زیبایی خاص ایجاد میکنه. علاوه بر این، هنر فلزکوبی روی چوب هم یکی دیگه از ویژگیهای جذابشه که جلوه ویژهای به دیوارها داده. این عمارت در سال ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و از اون زمان به عنوان یکی از بهترین جاذبه های گردشگری اصفهان شناخته میشه.
آدرس: قلعه تبرک، خیابان گلزار، خیابان شریف واقفی، خیابان ملک
خانه تاریخی امینالتجار
این خانه یه عمارت قجریه مال یکی از تاجران معروف به اسم سید حبیبالله امینالتجار بوده که توی زمان خودش خیلی قدرتمند و معتبر بود. دو طبقه داره، ۱۴ اتاق و یه ایوان بزرگ با ۶ تا ستون بلند که هرکدوم ۶ متر ارتفاع دارن.
اتاقهای این خونه به شدت خوشگله و هرکدوم تزئینات جذاب و سنتی دارن. گچبریهای زیبا، کاشیکاریهای رنگی، خاتمکاری، منبتکاری، مقرنس و شیشههای رنگی، همه چیز رو پر از هنر و ذوق ایرانی کرده. هر گوشه و کنار این خونه یه زیبایی خاصی داره که آدمو وسوسه میکنه عکس بندازه.
طبقه اول یه حوض بزرگ با سه فواره داره که فضای خیلی با صفایی رو به وجود آورده. طبقه دوم هم تالارهای باشکوه و مجللی ساخته شده که برای جشنها و مهمونیهای بزرگ مناسب بودن. نور طبیعی که از شیشههای رنگی میاد و فضای دلپذیرش میتونه هر عکسی رو خاص کنه. این جاذبه سال ۱۳۵۴ به ثبت آثار ملی ایران رسید و حالا یه جاذبه گردشگری خیلی معروفه.
آدرس: قلعه تبرک، خیابان گلزار، خیابان شریف واقفی، خیابان ملک
پارک های اصفهان برای عکاسی
پارک جنگلی ناژوان
این پارک یه جنگل واقعی توی دل اصفهان به حساب میاد. پر از درختهای بلند و سرسبز که توی هر فصلی یه رنگ و بویی دارن. مخصوصا پاییزش که برگهای زرد و نارنجی روی زمین فرش میشن، یه لوکیشن رویایی برای عکاسی ایجاد میکنه. از طرفی، رودخونهای که از وسط پارک رد میشه، همراه با پلهای چوبی کوچیک، حس و حال عکسهات رو کلی قشنگتر میکنه. اگه عکاسی پرتره یا طبیعت دوست داری، اینجا عالیه. برای اطلاع از ساعت کاری پارک ناژوان اصفهان کلیک کنید.
آدرس: جاده ذوب آهن، بلوار کشاورز، کنارگذر میرزا کوچک خان
پارک صفه
این پارک توی دامنه کوه صفه قرار گرفته و یه ترکیب جذاب از طبیعت، کوه و امکانات تفریحی مثل تلهکابین داره. اگه دنبال عکاسی از شهر اصفهان از زاویه بالا هستی، حتما یه سر به بام صفه بزن. بهترین تایم برای عکاسی توی صفه، غروب آفتابه که نور خورشید، منظره شهر رو طلایی میکنه.
آدرس: کنارگذر صفه
پارک نوری اصفهان
اگه عاشق عکاسی در شب هستی و دنبال یه لوکیشن خاص با نورپردازیهای جذاب میگردی، پارک نوری اصفهان رو نباید از دست بدی! اینجا پر از چراغهای رنگی و نورهای ملایمه که یه فضای شاعرانه و خاص برای عکاسی به وجود آورده. ترکیب نورهای زرد، آبی و بنفش توی شب، عکسای فوقالعادهای خلق میکنه.
از این پارک میتونی یه نمای پانوراما از کل شهر داشته باشی، مخصوصاً توی شب که چراغهای شهر روشن میشن و یه منظره خیرهکننده ایجاد میکنن. مسیرهای پیادهروی با چراغهای توکار، پلههای نورانی و طراحی مدرن پارک، یه لوکیشن عالی برای عکاسی پرتره و سبکهای هنریه.
باغ گلها
اگه عاشق عکاسی از گلها و فضاهای پر از رنگ و لعاب هستی، این پارک یه گزینه فوق العادهست. انواع گلهای زینتی، باغ رز، برکههای آب و مسیرهای سنگ فرش شده، بهترین لوکیشن برای عکاسی های اینستاگرامی هستن. البته اگه برای عکاسی حرفه ای میخوای بری، باید از قبل هماهنگ کنی، ولی برای عکسهای شخصی هیچ محدودیتی نداره. برای آشنایی بیشتر و اطلاع از قیمت بلیط باغ گلها اصفهان کلیک کن.
بهترین کافه های اصفهان برای عکاسی
کافه میدون: این کافه ترکیبی از معماری مدرن و سنتی رو به نمایش میذاره و نزدیکی به میدان نقش جهان و منارههای مسجد امام، چشمانداز فوقالعادهای داره.
کافه سینما سکانس: با تم سینمایی و نمایی زیبا از سیوسهپل و زایندهرود، این کافه محیطی هنری و گرم داره که برای عکاسی با تم هنری و فرهنگی مناسبه.
کافه هتل سنتی یاس: با معماری ایرانی و قاجاری، این کافه توی محیطی زیبا و دنج انواع خوراکیهای خوشمزه رو سرو میکنه و برای عکاسی مناسبه.
کافه رستوران هوگر: توی عمارت دویست سالهی دهدشتی، این کافه با فضای سبز و غذاهای متنوع، مکان مناسبی برای عکاسی و لذت بردن از محیط تاریخیه.
کافه رستوران حیات: در خانه تاریخی صفوی، این کافه با فضای سنتی و حیاط با حوض زیبا، انواع دسرها و غذاهای ایرانی و بینالمللی رو سرو میکنه و برای عکاسی جذابه.