باغ بهادران یه گوشهی دنج و سرسبز تو جنوب غربی اصفهانه که شاید کمتر کسی اسمشو شنیده باشه. این منطقه تو مسیر جاده ی اصفهان به شهرکرد قرار گرفته و به لطف زایندهرود، پر از باغهای سرسبز و چشماندازای بکره. قدیما بهش “باغ آذران” میگفتن، ولی با گذر زمان، اسمش تغییر کرده. اینجا یه مقصد عالی برای اوناییه که میخوان چند ساعتی از شلوغی شهر فاصله بگیرن و تو دل طبیعت، یه هوای تازه تنفس کنن.
باغ بهادران کجاست؟
این شهر کوچیک تو ۶۰ کیلومتری اصفهان و ۴۰ کیلومتری شهرکرد قرار گرفته.
لوکیشن باغ بهادران اصفهان روی نقشه
مسیر اصفهان تا باغ بهادران
اگه از اصفهان راه بیفتی، باید وارد بزرگراه ذوب آهن بشی، از فلاورجان و فولادشهر رد بشی و بعد از گذر از زرین شهر و چمگردان، به باغ بهادران برسی. هم میتونی با ماشین شخصی بری، هم با اتوبوسها و تاکسیهای بین شهری.
تاریخچه باغ بهادران
اسم اصلی اینجا اولش باغ آذران بوده که یعنی «باغ آتشکده» و به مرور زمان این اسم تبدیل شده به باغ بادران و بعد هم باغ بهادران.
این منطقه خیلی وقت پیش به خاطر وجود آتشکدهها و قلعههای مختلف، یه جای مهم برای عبادت و پرستش خداها بوده. خیلیها میگن که اسم باغ بادران از سه کلمه تشکیل شده: «بغ» یعنی خدای بزرگ، «باد» یعنی نگهبان و «ران» یعنی محل. یعنی کلا به معنی «محل نگهداری خدای بزرگ» میشه.
درسته که الان یه منطقه روستایی شده، اما هنوز هم جای خوبی برای گردشگرها و کساییه که دنبال یه گوشه دنج با طبیعت خوب و تاریخ غنی میگردن.
جاهای دیدنی باغ بهادران
زاینده رود
مهمترین جاذبه باغ بهادران، زاینده روده که از وسط شهر میگذره و یکی از طولانی ترین رودخانه های ایران به حساب میاد. قدم زدن کنار این رودخونه و لذت بردن از هوای مطبوع و مناظر سرسبز، تجربه فراموش نشدنیه. اگه دنبال هیجان بیشتری هستی، میتونی قایقسواری، اسبسواری، آفرود یا دوچرخهسواری رو هم امتحان کنی.
قلعه چهار برج
جنوب باغ بهادران، قلعهای به نام چهار برج قرار داره که به دوران صفویه برمیگرده. این دژ نظامی به خاطر داشتن چهار برج مدور، به این نام شناخته میشه و سال ۱۳۸۷ به فهرست آثار ملی ایران اضافه شده.
قلعه کافر
حدود یک کیلومتری باغ بهادران، بقایای قلعهای از دوران ساسانی به نام قلعه کافر وجود داره. این قلعه که در گذشته آتشکده و محل عبادت بوده، با معماری خاصش، برای علاقهمندان به تاریخ جذابه.
مجموعه فرهنگی تفریحی باغ بهادران
این مجموعه با داشتن رستوران، سالنهای کنفرانس، سوئیتهای اقامتی و فضاهای تفریحی، مکان مناسب برای برگزاری مراسمها و استراحت گردشگران فراهم کرده. قرارگیری این مجموعه کنار زایندهرود، چشمانداز بینظیری رو به بازدیدکنندگان ارائه میده.
امامزاده شاهزاده ابراهیم و شاهزاده ابوالقاسم
برای علاقهمندان به اماکن مذهبی، امامزاده شاهزاده ابراهیم و شاهزاده ابوالقاسم از مهمترین مکانهای زیارتی باغ بهادران هستن. بنای امامزاده شاهزاده ابوالقاسم با قدمتی بیش از ۴۰۰ سال، در سال ۱۳۵۶ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده.
زیارتگاه قرآن در روستای سعیدآباد
این زیارتگاه به خاطر وجود یک قرآن خطی منسوب به حضرت علی (ع)، جایگاه ویژهای بین مردم محلی داره و به عنوان مکانی مقدس برای بازدید و زیارت شناخته میشه.
قنات های حسین آباد دره شاهی و حاجی آباد
این قناتها با قدمتی دیرینه، در گذشته به عنوان سیستمهای آبرسانی منطقه استفاده میشدن و از جاذبههای تاریخی باغ بهادران به شمار میرن.
پارک ساحلی
پارک ساحلی باغ بهادران، مکان عالی برای گذروندن یک روز شاد کنار خانوادهست. این پارک با امکاناتی مثل پارکینگ، آلاچیق، فضای بازی کودکان و سوئیتهای اقامتی، در کنار زاینده رود قرار گرفته و فضای دلپذیر رو برای بازدیدکنندگان فراهم کرده.
بقایای قلعه ترکی در روستای چم رود
برای علاقهمندان به آثار تاریخی، بقایای قلعه ترکی توی روستای چم رود که به دوران مغول برمیگرده، میتونه جذاب باشه.
آبشار شاهلولاک
این آبشار دائمی با ارتفاع ۷۰ متر، در نزدیکی شهر چرمهین قرار داره و با قندیلهای آهکی پوشیده از خزه، منظرهای دیدنی رو به وجود آورده. برای اطلاعات بیشتر مقاله ابشار شاه لولاک کجاست رو بخونید.
روستاهای باغ بهادران
روستای مورکان
۱۰ کیلومتری باغ بهادران، روستای زیبای مورکان قرار داره. این روستا با مسجد ستونهای آجرکاری و سبک طاق ضربی و بقایای قلعهای به نام حیدرخان، یه مقصد جذاب برای گردشگراست. همچنین، هنر قالیبافی بانوان روستا و بافت قدیمی اون، حال و هوای خاصی به این منطقه داده.
روستای کرچگان و کبوترخانه
توی ۸ کیلومتری باغ بهادران، روستای کرچگان با آب و هوای کوهستانی و مناظر سرسبز قرار داره. کبوترخانهای با قدمت بیش از ۱۰۰۰ سال در این روستا وجود داره که برای علاقهمندان به تاریخ و معماری جذابه.
روستای برنجکان و چشمه کبکی
روستای برنجکان با قدمت ۳۰۰ ساله، به خاطر زمینهای حاصلخیز و آب فراوان، از گذشتههای دور محل کشت برنج بوده. چشمه کبکی و مناظر طبیعی این روستا، گردشگران زیادی رو جذب میکنه.
روستای خشوییه و درخت چنار کهنسال
روستای خشوییه با بافت سنتی و درخت چنار ۱۰۰۰ ساله، از جاذبههای توریستی باغ بهادرانه. خانههای قدیمی، دالانهای باریک و حمام تاریخی این روستا، حال و هوای خاصی به اون بخشیده.
ارگ روستای حاجتآقا
در شمال روستای حاجت آقا، محلهای قدیمی به نام ارگ وجود داره که بقایای بناهایی مثل حمام عمومی، مسجد و خانههای کهن در اون دیده میشه. قدمت این ارگ به حدود ۳۰۰ سال پیش برمیگرده.
چم های باغ بهادران
این شهر با رود زایندهرود در ارتباطه و به همین خاطر، روستاهای اطرافش به اسم «چم» شناخته میشن. چم ها روستاهایی هستن که در کنار پیچ و خمهای زایندهرود قرار دارن و به همین دلیل، به اسم «چم» معروف شدن.
از جمله این روستاها میتونیم به چم علیشاه، چم کهریز، چم نور، چم طاق و چم یوسف اشاره کنیم.
برای مثال، روستای چم طاق با قدمتی حدود ۶۰۰ سال، یکی از قدیمیترین روستاهای حاشیه زایندهروده و مردمش بیشتر به باغداری و پرورش گردو و بادام مشغول هستن.
همچنین، روستای چم نور که در جاده بین باغ بهادران و سامان قرار داره، با مناظر زیباش، مکان مناسبی برای استراحت و لذت بردن از طبیعت به حساب میاد.
چادر زدن در باغ بهادران
اگه دوست داری چادر بزنی، پارک ساحلی باغ بهادران انتخاب خوبیه. این پارک یه فضای سبز وسیع داره و خیلی نزدیک به زاینده روده، پس علاوه بر اینکه از هوای تازه لذت میبری، منظرههای طبیعی هم توی چشمت هست. بهعلاوه، جایی مثل مسجد جامع مورکان هم هست که فضای مناسبی برای کمپینگ داره.
اگه هم دنبال راحتی هستی، میتونی ویلا یا سوئیتهای مختلفی که تو این منطقه برای اجاره هست رو امتحان کنی. این اقامتگاهها هم به راحتی تو دسترس هستن و هم قیمتهای مناسبی دارن.
مرورها و نظرات مردم درباره باغ بهادران اصفهان
- بعضیها از طبیعت و آرامش اونجا راضی بودن. مردم از فضای سبز و درختان جنگلی لذت بردن و حتی پیشنهاد کمپینگ کردن در اونجا رو دادن. طبیعت باغ بهادران برای کسانی که دنبال استراحت و سکوت هستن، عالی به نظر میاد.
- اما نکتهای که بعضی از بازدیدکنندگان بهش اشاره کردن، اینه که در بعضی مواقع، مثل آخر هفتهها و تعطیلات، شلوغی و مشکلات مربوط به آب و هوا میتونه اذیتکننده باشه.
- از طرف دیگه، یکی از نظرات خیلی منفی به امنیت و وضعیت فرهنگی منطقه اشاره کرده. طبق گفته اونها، مردم محلی رفتار مناسبی نداشتن و در برخی مواقع حتی مسائل خشونتآمیز هم وجود داشت. حتی توی یه سری مناطق گزارشهایی از دزدی و مصرف مواد مخدر هم داده شده. این نظرات امنیت این منطقه رو زیر سوال برده و هشدار دادن که بهتره گردشگران به این مناطق نرن.