بازار وکیل شیراز
بازار وکیل شیراز ، یه بازارِ سنتی و تاریخی تو قلبِ شیرازِ که قدمتش به دورانِ زندیه می رسه. این بازار، به دستورِ کریم خان زند، پادشاهِ زندیه، ساخته شده و از اون موقع تا حالا، پاتوقِ مردمِ شیراز و توریست ها بوده.
معماریِ بازار وکیل، یه شاهکارِ هنریه:
اولین چیزی که تو این بازار توجهِ شما رو جلب میکنه، معماریِ بی نظیرِ اونِ. سقفِ بلندِ بازار، با آجر و گچِ کاریِ مُقرنس، یه حسِ عظمت و شکوه رو به آدم القا می کنه. توی بازار، چند تا چهارسوق هم وجود داره که از هر کدوم، چند تا راستهی دیگه منشعب می شه.
تو بازار وکیل چی می تونی پیدا کنی؟
تو این بازار، می تونی هر چیزی که فکرش رو بکنی پیدا کنی. از فرش و قالیچه و گلیم گرفته تا لباس و زیورآلات و صنایع دستی. یه عالمه مغازه هم تو بازار هست که خوراکی های محلیِ شیراز رو می فروشن، مثل مسقطی و حلوا و عرقیات.
یه عالمه جاذبه ی دیدنی تو بازار وکیل:
علاوه بر خرید، تو بازار وکیل می تونی از جاذبه های دیدنیِ زیادی هم دیدن کنی. مسجدِ وکیل و حمامِ وکیل که درستِ کنارِ بازار هستن، از جملهی این جاذبه ها هستن.
بهترین زمانِ رفتن به بازار وکیل:
بهترین زمانِ رفتن به بازار وکیل، صبحِ زودِ. تو این زمان، بازار خیلی شلوغ نیست و می تونی با خیالِ راحت، خرید کنی و از فضایِ بازار لذت ببری.
چطوری به بازار وکیل شیراز بریم؟
بازار وکیل تو مرکزِ شهرِ شیراز قرار داره و به راحتی میتونی با مترو یا اتوبوس به اونجا برسی.
نکاتی که باید تو بازار وکیل بهشون توجه کنی:
- چونه بزن: تو بازار وکیل، چونه زدن یه امرِ عادیه. پس یادت باشه که قبل از خرید، حتماً سرِ قیمت چونه بزنی.
- لباسِ مناسب بپوش: بازار وکیل یه مکانِ مذهبیِ. پس یادت باشه که با لباسِ مناسب به اونجا بری.
- از عکاسی غافل نشو: معماریِ بازار وکیل خیلی قشنگه. پس یادت باشه که ازش عکس بگیری.
مطلب پیشنهادی : جاذبه های گردشگری شیراز
بازار وکیل، یه تجربهی فراموش نشدنی:
بازار وکیل، یه مکانِ عالیه برای اینکه با فرهنگ و تاریخِ ایران آشنا بشید. یه تجربه ی فراموش نشدنی که هیچ وقت از یادتون نمی ره.
یه پیشنهاد:
بعد از اینکه از بازار وکیل دیدن کردی، میتونی به باغِ نارنجستان قوام که درستِ روبرویِ بازار هست هم بری و از زیباییِ اون باغ لذت ببری.
تاریخچه ی بازار وکیل شیراز :
بازار وکیل، تو دورانِ زندیه و به دستورِ کریم خان زند ساخته شده. کریم خان زند، بعد از اینکه شیراز رو به عنوانِ پایتختِ ایران انتخاب کرد، دستورِ ساختِ این بازار رو داد تا یه مرکزِ تجاریِ بزرگ تو شهر ایجاد بشه. ساختِ بازار وکیل، حدودِ ۲۱ سال طول کشید و تو سالِ ۱۱۹۳ هجری قمری به پایان رسید.
راسته های بازار وکیل:
بازار وکیل، از چند تا راسته تشکیل شده که هر کدوم به یه صنفِ خاص اختصاص دارن. از جملهی این راسته ها می تونیم به راستهی زیر اشاره کنیم:
- راسته ی ترکش دوز ها: تو این راسته، می تونید انواعِ فرش و قالیچه و گلیم رو پیدا کنید.
- راسته ی شمشیرگر ها: تو این راسته، می تونید انواعِ سلاح های سرد و گرم رو پیدا کنید.
- راسته ی بزاز ها: تو این راسته، می تونید انواعِ پارچه و لباس رو پیدا کنید.
- راسته ی عطاران: تو این راسته، می تونید انواعِ گیاهانِ دارویی و عرقیات رو پیدا کنید.
- راسته ی مسگران: تو این راسته، می تونید انواعِ ظروفِ مسی رو پیدا کنید.
جاذبه های دیدنیِ بازار وکیل:
علاوه بر خرید، تو بازار وکیل می تونی از جاذبه های دیدنیِ زیادی هم دیدن کنی. مسجدِ وکیل و حمامِ وکیل که درستِ کنارِ بازار هستن، از جملهی این جاذبه ها هستن.
مسجدِ وکیل:
مسجدِ وکیل، یه مسجدِ تاریخیِ که تو دورانِ زندیه و به دستورِ کریم خان زند ساخته شده. این مسجد، یه نمونهی عالی از معماریِ دورانِ زندیه هست و از جمله ی زیبا ترین مساجدِ ایران به حساب میاد.
حمامِ وکیل:
حمامِ وکیل، یه حمامِ تاریخیِ که تو دورانِ زندیه و به دستورِ کریم خان زند ساخته شده. این حمام، یه نمونه ی عالی از معماریِ حمام هایِ سنتیِ ایران هست و از جملهی زیبا ترین حمام هایِ ایران به حساب میاد.
بازار وکیل، یه تجربهی فراموش نشدنی:
بازار وکیل، یه مکانِ عالیه برای اینکه با فرهنگ و تاریخِ ایران آشنا بشید. یه تجربه ی فراموش نشدنی که هیچوقت از یادتون نمی ره.امیدواریم این مطلب که در سایت گردشگری منتشر شده برای شما عزیزان مفید بوده باشه!