آرامگاه علی ابن مهزیار اهوازی تو دل بافت قدیمی شهر اهواز قرار گرفته. اینجا یه جای مقدسه که درست کنار خونه این عالم بزرگوار ساخته شده. تو همین محل، یه گلزار هم برای شهدای جنگ تحمیلی هست. وقتی مراسمهای مذهبی یا شبهای جمعه و روزهای عزاداری میشه، خیلیها به اینجا میان چون اینجا براشون یه مکان عزیز و مقدس به حساب میاد.
تو چند سال اخیر، آرامگاه علی ابن مهزیار اهوازی رو حسابی بازسازی و نونوار کردن. طراحی و ساختارش رو هم به کل تغییر دادن، برای همین تبدیل به یکی از جاذبه های گردشگری اهواز شده. این کارها رو کردن تا هم این جای مقدس حفظ بشه، هم فضای خوبی برای عزاداری و مراسم مذهبی درست بشه. این آرامگاه الان به عنوان نماد اهمیت تاریخی و مذهبی اهواز شناخته میشه و این بازسازیها هم نشون میده که مردم و مسئولین چقدر پایبند حفظ و بهتر کردن این مکان مقدس هستن.
حرم علی ابن مهزیار کجاست؟
اگه روی رود کارون باشید و به سمت شرق نگاه کنید، یه گنبد فیروزهای با کاشیکاریهای زیبای ایرانی نظرتون رو جلب میکنه. این گنبد و بارگاه متعلق به حرم علی ابن مهزیار هست. این حرم تو منطقه آزادگان اهواز قرار گرفته، درست سر تقاطع خیابون شریعتی و خیابون نهج البلاغه.
لوکیشن حرم علی ابن مهزیار روی نقشه
علی ابن مهزیار اهوازی که بود؟
علی ابن مهزیار اهوازی (که به هندیجانی هم معروفه)، از بزرگترین دانشمندان، محدثان و فقهای قرن سوم هجری قمری و یکی از علمای برجسته شیعه بود. ایشون از نزدیکان امامان رضا (ع)، جواد (ع)، هادی (ع) و عسگری (ع) بود و اصول اسلام و احکام دینی رو از این امامان یاد گرفت. بعدش هم در منطقهای مثل اهواز، نمایندهی این امامان شد و آموزههای اونها رو به مردم منتقل کرد.
توی کتابهای تاریخی و رجال، علی ابن مهزیار بهعنوان یکی از اصحاب و یاران امام محمد تقی (ع) شناخته شده و به عنوان یه دانشمند معتبر و پایبند به اصول دینی مطرحه. ایشون با نوشتن آثار و کتابهای مختلف مثل “حروف القرآن” و “البشارات”، دانش و فهم عمیقش رو به اشتراک گذاشت و ارزشهای دینی و انسانی رو به مردم انتقال داد.
یکی از مهمترین ویژگیهای علی ابن مهزیار اینه که نزد امام محمد تقی (ع) و امام علی نقی (ع) جایگاه ویژهای داشت. ایشون به عنوان وکیل و نماینده این امامان عزیز شناخته میشد و در خیلی از مناطق، بهخصوص اهواز، وظیفه وکالت رو به عهده داشت. علی ابن مهزیار اهوازی بهعنوان یکی از علما و دانشمندان برجسته شناخته میشه. روایتهایی که از ایشون نقل میشه معتبر و قابل اعتمادند و تاکنون هیچ انتقادی به صحت این روایتها نشده. اعتقادات و آییننامههای او کاملاً دقیق و درست بوده و او کتابهای معتبر زیادی در زمینههای مختلف نوشته.
بر اساس برخی روایات تاریخی، در زمان امام حسن عسگری (ع) از دنیا رفته. وقتی امام محمد تقی (ع) به سمت خراسان حرکت میکرد، به اهواز سفر کرده و مدتی در اونجا اقامت داشته. به دستور امام، مسجدی به نام مسجد الرضا در محل اقامتش ساخته شده و جسد او هم در همین مسجد دفن شده. این مسجد امروز بهعنوان یه مکان مقدس برای زائران و مسلمانان شناخته میشه. بهطور کلی، زندگی و آثار علی ابن مهزیار اهوازی نمونهای مهم از علما و علمای بزرگ شیعه در تاریخ اسلام هستند.
بهترین زمان بازدید از آرامگاه علی ابن مهزیار
آب و هوای اهواز تو فصلهای خاصی از سال، مخصوصاً تابستان، میتونه خیلی آزاردهنده و سخت باشه. اما با انتخاب زمان مناسب، میتونید از آب و هوای معتدل اهواز لذت ببرید. بهترین زمان برای سفر به اهواز، فصلهای بهار و پاییزه، چون تو این زمانها هوا مطبوع و دلپذیره و اقامت شما تو اهواز رو راحت و خوشایند میکنه. به همین خاطر، بهتره سفر به اهواز رو برای بهار و پاییز برنامهریزی کنید. با این کار از گرمای شدید تابستان در امان خواهید بود و میتونید از زیباییهای اهواز با خیال راحت و لذت ببرید.
جاهای دیدنی اطراف آرامگاه علی ابن مهزیار اهوازی
رود کارون
رود کارون که بلندترین رود ایران هم هست، بخشی از مسیرش رو از دل شهر اهواز رد میکنه. میشه گفت کارون قلب اهوازه و خیلی از بخشهای شلوغ و زنده شهر دور و بر این رود شکل گرفته. چون کارون از شمال به جنوب جریان داره، پلهایی که روی این رود ساخته شده، نه فقط برای جابجایی مردم و بارها کاربرد دارن، بلکه بهعنوان مسیرهای مهم از مرز غربی ایران به مرکز کشور هم حساب میشن. بعضی از این پلها حتی به دوران جنگ جهانی دوم برمیگردند و تاریخچهشون به همون دوره برمیگرده.
پل سیاه اهواز
پل سیاه اهواز در سال ۱۳۰۸ ساخته شده و کار اصلیش این بوده که بندر امام خمینی (شاهپور) رو به شبکه ریلی کشور وصل کنه. اسمش “پل سیاه” به خاطر رنگ سیاه پایههاش بهش داده شده. تو دوران جنگ جهانی دوم، این پل نقش خیلی مهمی تو انتقال آذوقه و تجهیزات به نیروهای متفقین داشته و به همین خاطر بهش “پل پیروزی” هم میگن.
تصاویر حرم علی بن مهزیار
امیدواریم این مقاله از مجله گردشگری برای شما مفید واقع شده باشد.
یاعلی ابن موسی الرضا(ع)