تعطیلی آژانس و تور اپراتور به دلیل قهر اروپایی ها

۸۰ تا از آژانس و تور اپراتور به دلیل قهر اروپایی ها تعطیل شدند

وضعیت گردشگری کشور منجر به تعطیلی حدود ۸۰ آژانس و توراپراتور شده است.

به گفته رئیس جامعه تورگردانان ایران تاکنون حدود ۸۰ آژانس و توراپراتور فعالیت خود را تعطیل کرده‌ یا ناچار به تغییر شده‌اند.

 

مصطفی شفیعی شکیب (رئیس جامعه تورگردانان ایران) گفت:

طی سال گذشته با قهر گردشگران از کشورهای اروپایی روبه رو شدیم که تبعا از سوی دولت‌هایشان به آن‌ها گوشزد شده که به ایران سفر نکنند. همین مسئله سبب شد برخی از تورگردانان که بازار هدفشان بازار اروپا بود کسب و کارشان با چالش روبه رو شود و تعدادی کار خود را ترک کردند.

 

بیشتر بخوانید: طاق بستان کجاست

 

شفیعی شکیب خاطرنشان کرد:

تاجایی که اطلاع دارم تاکنون حدود ۸۰ آژانس و توراپراتور فعالیت خود را تعطیل کرده‌اند یا ناچار به تغییر شده‌اند. این تعداد آژانس از میان آژانس‌های فعال ناچار به تعطیلی شده‌اند. نباید فراموش کرد که در تهران ۴ هزار آژانس مسافرتی داریم که تبعا همه آن‌ها فعال نیستند. به‌خصوص در حوزه تورهای ورودی، تعداد اندکی از آژانس‌ها فعال هستند و در واقع حدود ۲۱۵ آژانس عضو جامعه تورگردانان ایران هستند و از میان همان‌ها نیز با توجه به کاهش تعداد گردشگران، شاهد غیر فعال شدنشان هستیم.

 

او درخصوص تاثیر باز شدن بازارهای دیگر همچون چین و روسیه در حوزه گردشگری ایران، گفت:

برخی از کشورهای مستقل مانند چین و روسیه تحت‌تاثیر تحریم‌های آمریکا قرار نگرفتند و ایران نیز سعی کرد بازار هدف گردشگری را به‌سمت این کشورها تغییر دهد. گردشگران این کشورها تا حدودی توانسته‌اند جایگزین تورهای اروپایی شوند اما در این حوزه نیز با چالش‌های بزرگ‌تری روبه رو شده‌ایم که از آن جمله می‌توان به کمبود راهنمای گردشگر مسلط به زبان چینی اشاره کرد. به‌دلیل این کمبود با افزایش شدید حقوق راهنمایان چینی زبان روبه رو شده‌ایم. در این میان شاهد بیکار شدن برخی از راهنمایان آلمانی زبان، فرانسه و… نیز هستیم. تمام این افراد سالها است در حوزه گردشگری فعال بودند.

 

رئیس جامعه تورگردانان ایران ادامه داد:

در تغییر بازار گردشگری از سمت غرب به‌سمت شرق و روسیه، علاوه بر کمبود راهنما با کمبود امکانات حمل و نقل نیز روبه رو هستیم. هواپیما، اتوبوس، قطار به‌اندازه کافی نداریم. همچنین در حوزه اقامت با مشکل روبه رو هستیم و هتل مناسب و خوب به‌اندازه کافی نداریم. از نظر زیرساخت گردشگری برای جذب توریست انبوه نیز با مشکل اساسی روبه رو هستیم.

 

او خاطرنشان کرد:

در حال حاضر زیرساخت‌های گردشگری برای پذیرش همین تعداد ۴ تا ۵ میلیون گردشگر جوابگوست. البته منظور من از گردشگر ورودی آن عده پیله‌وری که از مرزها برای خرید از بازارچه‌ها وارد می‌شوند و حتا آن عده‌ای که در چادرها می‌خوابند یا زائرانی که در حسینیه می‌خوابند و… نیست بلکه منظورم گردشگرانی است که در حوزه گردشگری هزینه می‌کنند، در مراکز اقامتی اعم از هتل، هتل آپارتمان و بومگردی و… اقامت دارند و از جاذبه‌های گردشگری دیدن می‌کنند. اگر بخواهیم در آمار گردشگری به تعدادی که در برنامه توسعه هفتم اشاره شده دست پیدا کنیم قطعا زیرساخت‌های فعلی کشور برای پذیرش ۱۵ میلیون گردشگر ورودی مناسب نیست.

 

شفیعی شکیب یادآور شد:

اگر روزی برسد که ۲ هزار گردشگر به‌یک‌باره وارد بزرگترین فرودگاه بین‌المللی کشور که همان فرودگاه امام (ره) است بشوند، کوچکترین بخش رفاهی و حتی چرخ نقاله که چمدان‌های آن‌ها را جابه جا کند، نداریم. اتوبوس، راهنما نداریم. هتل‌های مناسب برای اقامت این تعداد گردشگر نداریم. حتی وقتی چندی پیش شاهد حضور تیم فوتبال النصر در ایران بودیم، گفته می‌شد که اتوبوس مناسب برای حمل و نقل آن‌ها و رساندنشان از فرودگاه به هتل نبود. قیمت هتل محل اقامت آن‌ها به‌یک‌باره به شبی ۴۲ میلیون تومان رسید. تمام اینها گویای مشکلاتی است که در حوزه گردشگری وجود دارد. تصور کنید بخواهیم هم‌زمان چند گروه این‌چنینی را در ایران میزبانی کنیم چه خواهد شد؟ هواپیما به تعداد کافی نداریم، سرویس‌های بهداشتی بین‌راهی با مشکلات زیادی روبه رو هستند و…

 

بیشتر بخوانید: آبشار آسیاب خرابه

 

او ادامه داد:

اگر می‌خواهیم روزی به سطح کشورهای همسایه مانند ترکیه در حوزه جذب گردشگر برسیم باید زیرساخت‌ها را درست کنیم. در سال‌های قبل از کرونا، تورگردانان سالانه در حداقل ۱۰ نمایشگاه گردشگری خارجی شرکت می‌کردند این در حالی است که امسال با وجود گذشت نیمی از سال هنوز در نمایشگاه خارجی خاصی شرکت نداشتیم و همان تعداد محدود آژانس‌هایی که امکان شرکت در نمایشگاه‌های خارجی را پیدا می‌کنند با هزینه‌های شخصی خود شرکت می‌کنند. نیاز است تا دولت حمایت بیشتری در این خصوص از بخش خصوصی داشته باشد.

 

 

منبع: کجارو

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − هجده =

مقالات پربازدید