اوپرت، یه منطقه فوق‌العاده زیبا و خاصه که درست روی مرز بین استان‌های سمنان و مازندران قرار گرفته. این منطقه‌ی ییلاقی و کوهستانی یه ترکیب منحصر‌ به‌ فرد از طبیعت بکر رو تو خودش جا داده؛ از دشت‌های سرسبز گرفته تا کوه‌هایی که با ابهتشون دل هر کسی رو می‌برن. اما چیزی که روستای اوپرت رو خاص‌ تر می‌کنه، تضاد جذاب بین دو سمت کوهه. دامنه‌ی شمالی، همیشه سرسبز و پر از جنگله، ولی سمت جنوبی خشک و بیابانیه. دلیلش هم اینه که کوه اوپرت ارتفاع زیادی داره و مثل یه سد بزرگ، جلوی عبور ابرهای باران‌ زا رو می‌گیره و اون‌ها رو تو دامنه‌ی شمالی خودش نگه می‌داره.

یکی از صحنه‌هایی که تو اوپرت حسابی دلتون رو می‌بره، پدیده‌ی اقیانوس ابره. تصور کنین که ابرها دور تا دورتون جمع شدن و شما وسط یه دنیای سفید و رویایی وایسادین. این پدیده به‌ خاطر موقعیت خاص اوپرت ایجاد می‌شه و منظره‌ای رو رقم می‌زنه که هرکسی باید حداقل یه بار تو زندگیش ببینه. این اقیانوس ابر بیشتر تو فصل‌های بهار و تابستون خودش رو نشون می‌ده، ولی پاییز هم حال و هوای خودش رو داره. این منطقه پوشش گیاهی متنوعی داره و به‌خاطر وجود گیاهان دارویی مثل اورشمک، گوگ په، سيروک، زيره و اوک چو، از مناطق مهم دارویی کشور به حساب میاد.

کمپ در ییلاق اوپرت
منبع عکس: گوگل مپ

اوپرت کجاست؟

اوپرت یه مرز طبیعی شگفت‌ انگیزه که یکی از جاهای دیدنی مازندران و سمنان به حساب میاد! این منطقه درست ۵۵ کیلومتری شمال مهدی‌ شهره و از سمت سمنان شمالی‌ ترین نقطه استان و از سمت مازندران جنوبی‌ ترین نقطه حساب میشه. فاصله تهران تا اوپرت حدود ۲۵۰ کیلومتره که اگه با ماشین بری، چیزی حدود پنج ساعت تو راهی. از سمنان هم فاصله‌اش حدود ۷۲ کیلومتره و دو ساعت بیشتر طول نمی‌کشه.

روستای اوپرت
منبع عکس: گوگل مپ

مسیر دسترسی به اوپرت

اگه بخوای بری منطقه‌ی رویایی اوپرت، چندتا مسیر پیش روت هست که هرکدومشون جذابیت خودشون رو دارن. اولین گزینه اینه که بری سمت استان سمنان و به شهر مهدیشهر برسی. مهدیشهر حدود ۱۸ کیلومتری شمال سمنانه، پس خیلی دور نیست. وقتی رسیدی به مهدیشهر، باید جاده‌ای رو بگیری که به سمت ساری می‌ره. بعد از حدود ۳۰ کیلومتر رانندگی تو این جاده، یه تابلو سمت چپ می‌بینی که مسیر منطقه‌ی حفاظت‌شده‌ی پرور رو نشون می‌ده. اینجا وارد جاده‌ی پرور شو. تو این مسیر روستاهای قشنگی مثل کولیم، کاور و ملاده رو پشت سر می‌ذاری تا برسی به روستای سرخده. حالا از اینجا باید از خروجی سمت راست استفاده کنی تا مستقیم به اوپرت برسی.

حالا اگه از تهران راه میفتی، مسیر جاده‌ی فیروزکوه بهترین انتخابه. از فیروزکوه که بگذری، به ورسک و خطیرکوه می‌رسی. از اینجا باید جاده رو ادامه بدی تا خودت رو برسونی به اوپرت. نکته‌ی جذاب این مسیر اینه که کلی جای دیدنی هم داره. مثلاً گردنه‌ی گدوک با اون منظره‌های خیره‌کننده، راه‌آهن شمال که خودش یه شاهکار مهندسیه، پل تاریخی ورسک و غار اسپهبد خورشید که یکی از بزرگ‌ترین غارهای مازندران حساب می‌شه.

غروب آفتاب دره اوپرت
منبع عکس: گوگل مپ

وضعیت جاده اوپرت

جاده‌ های روستای اوپرت خیلی مناسب نیست و بهتره با ماشین آفرود بری. تا دوراهی ملاده سرخه، جاده آسفالت و خوبه، اما بعدش خاکی میشه و چون خاکش از جنس رسه، اگه بارون بیاد، ماشین‌های معمولی نمی‌تونن بالا برن. حتی ممکنه ماشین عقب بره یا چپ کنه.

همچنین، توصیه می‌کنیم تنها به ارتفاعات نرید و کمپ نزنید؛ چون اوپرت منطقه‌ای بکره و ممکنه حیوانات وحشی مثل خرس از شما میزبانی کنن.

بهترین روش سفر به این منطقه، با تورهای گردشگریه. راهنمای تور با خطرهای احتمالی آشناست و مسیر رو می‌شناسه؛ همچنین، وقتی تعداد زیاد باشه، می‌تونید با خیال راحت چادر بزنید و شب رو بمونید.

اگه با تور نمی‌خواید برید و خودروی سواری معمولی دارید، بهتره فصل تابستان سفر کنید؛ البته حتی در تابستان هم حتماً شرایط آب‌ و هوایی رو بررسی کنید و از سلامت جاده مطمئن بشید.

شرایط جاده در آب‌وهوای بارانی و برفی برای سفر با خودروهای سواری اصلاً مساعد نیست. دید به‌ خاطر مه سنگین همیشه کمه و جاده لغزنده میشه.

بهترین وسیله‌نقلیه برای رفتن به ارتفاعات، خودروهای آفروده. اما اگه خودروی سواری معمولی دارید، بهتره اول شرایط جاده و آب‌وهوا رو بررسی کنید و بعد راهی سفر بشید.

اگه جاده خشک باشه، مشکلی پیش نمیاد. فقط دقت کنید که خودروی شما از نظر فنی سالم باشه؛ چون قسمت‌هایی از اوپرت آنتن نداره و اگه دچار مشکل بشید، نمی‌تونید درخواست کمک کنید.

دشت گلهای وحشی اوپرت
منبع عکس: گوگل مپ

جاهای دیدنی اوپرت

  • اول از همه، چیزی که خیلی‌ها رو به اوپرت می‌کشونه، منظره اقیانوس ابره. ارتفاعات این منطقه جوریه که ابرها تو دامنه‌ها گیر می‌افتن و انگار یه دریا از ابر زیر پات پهن شده. این منظره واقعاً نفس‌گیر و رویاییه و حس می‌کنی تو یه دنیای دیگه قدم می‌زنی. بهترین زمان برای دیدن این اقیانوس، صبح‌های زود یا عصرهای نزدیک به غروبه.
  • اوپرت پر از جاهای دیدنیه که می‌تونی ساعت‌ها توش غرق بشی. از چشمه‌های زلال مثل قل‌ قل چشمه، کنگل چشمه، و سرچشمه‌های دیگه گرفته تا آبشارهای خزه‌ پوش مثل آبشار فینسک و اوبن. هر گوشه این منطقه پر از زیباییه که می‌تونه هر طبیعت‌گردی رو سر ذوق بیاره. جنگل‌های بولا، راش و انجیلی هم نزدیک این منطقه‌ان که برای یه پیاده‌روی حسابی عالیه.
  • اگه تو تابستون به اوپرت سر بزنی، سیاه‌ چادرهای عشایر ایل سنگسر رو می‌بینی که تو این منطقه ساکنن. این تجربه خیلی خاصه چون می‌تونی از نزدیک با سبک زندگی و فرهنگشون آشنا بشی و حتی محصولات لبنی محلی مثل شیر، پنیر و خامه تازه بخری. این خریدها فقط یه خوراکی نیستن، بلکه یادگاری‌ های خوشمزه از سفر به ییلاق اوپرت می‌شن.
اوپرت شاهرود
منبع عکس: گوگل مپ

بهترین زمان سفر به اوپرت

بهترین زمان برای سفر به اوپرت، فصل‌های بهار و تابستونه. توی این فصل ها، هوا خنک و طبیعت سرسبز و دیدنیه. بهار، دشت‌ها پر از گل‌های وحشی می‌شن و منظره‌ی قشنگی به وجود میاد. تابستون هم مکان مناسبی برای فرار از گرمای شدید مناطق دیگه ست. اگه توی این فصل ها به اوپرت بری، می‌تونی اقیانوس ابر رو از بالای کوه تماشا کنی و از دیدن مناظر بی‌نظیر لذت ببری.

پاییز هم با رنگ‌های زرد و قرمز برگ‌ها، زیبایی خاصی به اوپرت می‌بخشه. اما باید توجه داشته باشی که این فصل، هوا سردتر می‌شه و ممکنه بارندگی داشته باشه. زمستون هم به دلیل برف و سرما، دسترسی به اوپرت سخت‌تر می‌شه و بهتره این فصل به اونجا سفر نکنی.

اوپرت سمنان
منبع عکس: گوگل مپ

اقامت در اوپرت

سفر به اوپرت می‌تونه یک گردش یک‌روزه فوق‌العاده باشه، ولی خب این طبیعت زیبا و مناظر جذابش به قدری وسوسه‌کننده است که ممکنه دوست داشته باشید شب رو هم در این منطقه ییلاقی بگذرونید. آسمون آبی، رقص ابرها و هوای پاک به شما این امکان رو می‌ده که نه فقط در طول روز، بلکه شب هم از آرامش این منطقه لذت ببرید. اگر شما هم جزو اون دسته از آدم‌هایی هستید که عاشق دیدن آسمان پرستاره شب هستید، پیشنهاد می‌کنم شب رو توی اوپرت بمونید. برای اینکار هم می‌تونید کمپ بزنید و چادر برپا کنید و از دل طبیعت لذت ببرید.

اگر کمپینگ گزینه مناسبی براتون نیست، اصلاً نگران نباشید! منطقه شهمیرزاد که در نزدیکی اوپرت قرار داره، چند تا اقامتگاه بوم‌گردی خیلی خوب داره که می‌تونید از اون‌ها استفاده کنید. این اقامتگاه‌ها به شما این امکان رو می‌دن که تجربه‌ای متفاوت از زندگی در دل طبیعت داشته باشید. مثلاً اقامتگاه بوم‌گردی “رمونگا” یا اقامتگاه‌های دیگه مثل “یورباغ” و “کلبه نمکی” می‌تونن گزینه‌های عالی برای اقامت شما باشن.

اقامت در اوپرت
منبع عکس: گوگل مپ

مرورها و نظرات مردم درباره ییلاق اوپرت

  • همه گفتن که اوپرت یه تجربه خاص و جذاب برای کوه‌نوردان و عکاسان هست. دیدن مناظر زیبای این منطقه، از جمله دیدن همزمان مازندران و کویر سمنان از بالای کوه، تجربه‌ای هست که خیلی‌ها پیشنهاد کردن. البته یکی از بهترین روش‌های بازدید، استفاده از هلی‌شات و فیلم‌ برداری از مناظر زیبای این منطقه بوده.
  • برای تجربه بهتر، گفته شده که دره اوپرت توی روزهای خاصی پوشیده از ابر میشه و این فرصت رو میده که بتونید قدم زدن توی فراز ابرها رو تجربه کنید. توی این مواقع، جنگل‌های شمال قابل دیدن نیستن، ولی پدیده‌ی ابرها خودش جالب و متفاوت هست.
  • یکی از نکات مهمی که بهش اشاره شده، شرایط جاده‌هاست. مسیر به اوپرت برای کسانی که با خودروهای معمولی می‌خوان برن، اصلاً پیشنهاد نمی‌شه. جاده خاکی و سخت‌گذر و مخصوصاً توی روزای بارانی و برفی می‌تونه خطرناک بشه. پیشنهاد شده که حتماً با خودروهای آفرود سفر کنید تا مشکلی پیش نیاد. همچنین گفته شده که جاده‌های این منطقه توی زمستون ممکنه خطرناک‌تر باشن و اگر برف زیاد باشه، نیاز به تجهیزات زمستانی و زنجیر چرخ دارید.
  • به گفته محلیا بهترین زمان برای سفر به اوپرت، فصل بهار و تابستونه، چون توی این فصل ها شرایط جاده مناسب‌تر و دسترسی راحت‌تره. البته در زمستون هم زیبایی‌های خاص خودش رو داره، ولی باید با احتیاط زیاد سفر کنید.
  • در نهایت، اگر قصد کمپینگ دارید، این منطقه برای این کار هم خیلی مناسبه. توصیه شده که صبح زود یا عصر برای دیدن پدیده‌هایی مثل “اقیانوس ابر” برید.
آب و هوای اوپرت در پاییز
منبع عکس: گوگل مپ

جاهای دیدنی نزدیک به دره اوپرت

نام مکان فاصله حدودی از دره اوپرت (کیلومتر)
آبشار بولا 1.5 KM
جنگل راش سنگده سوادکوه 10.9 KM
قله خرو نرو ساری 12.7 KM
منطقه حفاظت شده پرور سمنان 14.8 KM
پیست اسکی شهمیرزاد 15.8 KM
پناهگاه حیات وحش دودانگه و چهاردانگه ساری 16.3 KM
قلعه کنگلو 18.5 KM
برج رسکت 19.6 KM
جنگل رودبارک مهدی شهر 20.6 KM
دریاچه الندان 23.1 KM
غار اسپهبد خورشید 23.5 KM
سد سلیمان تنگه ساری 25.1 KM
به این مطلب رای دهید
Shares:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *